Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 20:45:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

chello dobýva Dlhé Diely - Internet po kábli je dostupný vo štvrtom bratislavskom okrese

  Autor: RP Přidané: 25.06.2003


Bratislava, 25. jún 2003 – Dnes sa pripájajú prví zákazníci vysokorýchlostného a širokopásmového internetového pripojenia chello na bratislavskom sídlisku Dlhé Diely. Prístup na internet cez sieť rozvodov káblovej televízie je dostupný aj v Starom Meste a v najbližších týždňoch si ho budú môcť objednať aj Petržalčania.

Spoločnosť UPC spustila projekt modernizácie siete káblových rozvodov aj na karloveskom sídlisku Dlhé Diely. Obnova káblovej technológie spočíva vo výmene zariadení, ktoré skvalitnia existujúcu sieť a umožnia obojstranný prenos dát. Projekt si vyžaduje nové rozkopávky len v obmedzenom množstve. Prebiehajúca modernizácia siete vylepší aj príjem televízneho signálu káblovej televízie UPC. Od piatku 27. júna budú môcť využívať chello všetci obyvatelia Dlhých Dielov. Prípravy na sprístupnenie internetového pripojenia chello prebiehajú súčasne aj v mestskej časti Petržalka. Onedlho ho budú môcť využívať Petržalčania bývajúci v časti Dvory VI. Predpokladáme, že najneskôr 1. septembra bude chello prístupné všetkým záujemcom v Petržalke.

Hlavnou prednosťou služby chello je cena. Užívateľ platí každý mesiac len jeden fixný paušál – bez ohľadu na čas strávený na internete či objem prenesených dát. Okrem toho, širokopásmový prístup na internet cez chello je niekoľkokrát rýchlejší a kvalitnejší ako cez dial-up pripojenie či ISDN. V porovnaní s ADSL prístupom na internet má tú výhodu, že užívateľa neobmedzuje kapacitou prenesených dát. chello ponúka rýchlosť sťahovania až do 392 Kbp/s a posielania až do 128 Kbp/s. Nevyžaduje si prechod na drahší telefónny paušál, neobsadzuje existujúcu telefónnu linku a umožňuje paralelné sledovanie káblovej TV.

Záujemcovia o chello sa môžu dozvedieť viac informácií na UPC Infolinke Internet 02/59 42 24 44 (denne od 7. do 20. hodiny), prípadne na www.upc.sk alebo na www.chello.sk, kde môžu priamo požiadať o zaslanie avíza, kedy bude služba dostupná v ich mieste bydliska.

Stano Šaling
poverený hovorca UPC Slovensko


****************

chello broadband
chello je vedúcim európskym poskytovateľom širokopásmového internetového pripojenia s viac ako 700 000 zákazníkmi v ôsmych európskych krajinách: Holandsku, Rakúsku, Švédsku, Nórsku, Francúzsku, Belgicku, Poľsku a Maďarsku. Služba chello poskytuje stále širokopásmové internetové pripojenie za pevnú cenu bez telefónnych nákladov a rýchly a jednoduchý prístup do rozsiahleho sveta zábavy a informácií. Okrem toho, portály chello uvádzajú v miestnych jazykoch lokálne, národné aj medzinárodné obsahy širokopásmových pripojení.
chello broadband je dcérskou spoločnosťou United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) a súčasťou UPC Media Division.

UPC
United Pan-Europe Communications N.V. patrí medzi vedúce spoločnosti v oblasti širokopásmového pripojenia a zábavy v Európe. Prostredníctvom svojich širokopásmových sietí poskytuje prenos televízneho signálu, pripojenie na internet, telefónne spojenie a programmingové služby. Akcie spoločnosti UPC sú obchodovateľné na burze Euronext Amsterdam Exchange (UPC) a v USA na Over The Counter Bulletin Board (UPCOY). Majoritným vlastníkom UPC je UnitedGlobalCom, Inc. (NASDAQ: UCOMA).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 31   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.06.2003 • Kam směřuje německá kabelová síť? – 3. část
22.06.2003 • Kam směřuje německá kabelová síť? – 2. část [ 1 ]
21.06.2003 • Kam směřuje německá kabelová síť? – 1. část [ 2 ]
18.05.2003 • Co čeká kabelové sítě v Evropské unii - 2.část
13.05.2003 • Co čeká kabelové sítě v Evropské unii - 1.část
10.05.2003 • Železný: Nova je ve slovenských kabelovkách nelegálně! [ 22 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 2

  internet na DD 

30.06.2003 10:31 • clovek1
Dnes je 30.6. a oficialne internet od Chello stale nie je dostupny na Dlhych Dieloch. Aspon podla www.chello.sk . Ako je to teda s tym datumom 27.6.2003 ?
 
 
  chello v BA V 

30.06.2003 10:22 • hannibal
Byvam v Petrzalke za starym mostom - Jungmannova. Je mozne, ze nas budu zapajat uz v juli ?
 
 
  viacere pocitace 

30.06.2003 08:54 • m
Ja by som chcel vediet, ako je to s pripojenim viacerych pocitacov (naraz) na jednu pripojku.



Viem, ze fyzicky to nejde a v podmienkach je uvedene, ze sa nesmie pripojit viac pocitacov ani pomocou routera. Pripada mi vsak hlupe, aby som koli tomu, ze ak chcem obcas spristupnit web aj na manzelkin pocitac kupoval iny balik (navyse zatial nedostupny). Ako sa k tomu stavia UPC? Bude nad takymito domacimi viac-pocitacovymi uzivatelmi mavat rukou, alebo ich nejako obmedzovat/pokutovat?



ps. Tiez by sa niekto mohol vyjadrit k technickym otazkam siete a pripojenia - ked uz nic ine, tak aspon marketingove oslavne reci, pretoze doteraz som nikde nezachytil jedinu informaciu.
 
 
  zdielane chello 

29.06.2003 19:24 • Yossarian
No neviem. Chello ma jeden zavazny nedostatok. Nemozem si vramci bytu zdielat pripojenie. To sa mi ovela viac oplati objednat aDSL s vyssim limitom ako 4x chello.
 
 
  RE: chello a zakladný balík 

27.06.2003 10:21 • Tommy
to satelit:

samozrejme, že si chello môžeš objednať aj k základnej ponuke, nemusíš mať dokonca ani tú, stačí ti ak máš domov pritiahnutý kábel. chello nie je vôbec závislé od služieb KTV

to hannibal:

Petržalka sa začína pripájať začiatkom júla, záleží z akej si presne časti. Celá Petržalka bude pripojená najneskôr do konca augusta.

ak budú ďalšie otázky zodpoviem
 
 
  @ heavy 

27.06.2003 10:07 • Agent
Bodaj by si mal pravdu, prajem to sebe ako aj ostatným (budúcim) užívateľom chella. Ja som totiž vychádzal zo skúseností kamaráta - zhodou okolností z Viedne, ktorý hovoril, že zo začiatku (ked nebolo toľko užívateľov) to bolo hodne lepšie, ale že sa to už stabilizovalo. Preto by som sa Ťa rád spýtal na rýchlosť akú tam máte stanovenú (392kbp/s?) a nejakú priemernú reálnu rýchlosť sťahovania - napr. v kiloBajtoch - podľa prepočtov by to malo byť do 49kB/s (aspoň tu u nás). Tak alebo onak... konečne sa to tu už trošku rozhýbalo... UPC to sľubovalo už roky a zatiaľ sme len mohli ticho závidieť pražákom - o západe ani nehovoriac...
 
 
  @ Agent 

26.06.2003 16:44 • heavy
vyšší počet užívateľov = nižšia prenosová rýchlosť. To je hlupost, tu to neplati. Tu sa pouzivaju sirokopasmove kable so sklenenymi vlaknami, tie nevytazis tak lahko. Ja chello pouzivam vo Viedni, okrem toho pozeram TV a cez kabel aj telefonujem. Doteraz som nepostrehol zeby mi TV signal, alebo telefon vypadaval. Ak ide niekdy internet pomalsie, ma to priciny inde, nie v pocte ucastnikov. Vo Viedni je na chello udajne napojenych 50.000 ucastnikov, podla Tvojich uvah by to uz nemalo fungovat od pretazenosti. Co sa tyka prenesenych dat, tie su vo Viedni 10 Giga. Tie pri normalnom surfovani nikdy nespotrebujes, ani pri stahovani MP3, snad len pri stahovani filmov. Ono tych 10 Giga je skor taka gentlemanska dohoda, ak ju aj prekrocis, neplatis nic, az po viacnasobnom poruseni sa moze stat, ze Ta prehodia do ineho tarifu, asi ako velkoodberatela:-)) Inak, chello mozem len doporucovat, dalsou vyhodou je napriklad to, ze sa netreba nikde predvolavat cez modem, zapnes PC a si okamzite online. Este nejake otazky? Odpoviem.
 
 
  chello v BA V 

26.06.2003 16:16 • Hannibal
Zaujimalo by ma, kedy zacne pripajanie v Petrzalke, poslal som vyplneny formular z webu do UPC, ale zatial ma nekontaktovali.
 
 
  rýchlosť 

26.06.2003 10:09 • Agent
Stále je písané:Chello ponúka rýchlosť sťahovania až do 392 Kbp/s a posielania až do 128 Kbp/s. Ok to jegarantovaná najväčšia rýchlosť pripojenia. Zaujímalo by ma akú najnižšiu rýchlosť bude UPC garantovať. Je to alibistické lebo: vyšší počet užívateľov = nižšia prenosová rýchlosť. Ale UPC nám len garantuje, že vyššou rýchlosťou ako 392 Kbp/s nepôjdeme.
 
 
  odpovede na vase dotazy 

25.06.2003 15:12 • spravca
odpovede na vase dotazy budu zverejnene naraz tu na Satcentrum priamo od UPC.sk. Takze nevahajte a vyuzite moznost spytat sa, co vas ohladom chello zaujima. Otazky piste sem do komentarov k clanku, alebo priamo na nas email info@satcentrum.com.
 
 
  Chello a základný balík? 

25.06.2003 14:06 • satelit
Aké sú podnmienky pre pripojenie čo sa týka balíkov a teda jednotlivých kombinácií. Budú si môcť objednať užívatelia alebo zákazníci základných súborov Chello bez toho aby museli pejsť na rozšírený súbor?
 
 
Celkový počet komentářů: 31 / zobrazují se: 21 ... 31

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist