Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:25:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

East Box Digital – tři měsíce před startem

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 06.09.2003


Do startu nové platformy česko-slovenské Pay-TV East Box Digital zbývají pouze necelé tři měsíce, nejvyšší čas, abychom se opět zajímali o to, jak pokračují přípravy k zahájení vysílání. Dnes již známe logo a chystá se i web. Zatím je pro návštěvníky zpřístupněná jen index stránka na www.eastbox.sk. Další stránky zatím nejsou dostupné, budou však pro návštěvníky přístupné při zahájení abonence před spuštěním vysílání.


Vedení společnosti, které připravuje tento projekt je po loňských zkušenostech opatrné v poskytování informací a chystá velkou presentaci a reklamu až v době krátce před spuštěním vysílání a zahájením náboru abonentů. Jsme proto rádi, že díky určité exkluzivitě, kterou naše redakce má v komunikaci s autory této platformy vám můžeme opět trochu poodhalit roušku, zakrývající Pay-TV paket East Box Digital.

O tomto ambiciózním projektu jsme psali už několikrát, doporučujeme vám k přečtení zejména články East Box Digital – budoucí konkurence UPC? , článek East Box Digital – rok poté a článek East Box Digital – start se blíží .

Tento týden jsme byli opět v kontaktu s představitelem společnosti, a tak jsme se samozřejmě zeptali, jak příprava na start vysílání pokračuje, a zda skutečně je termín 1.12.2003 závazný. Přeci jenom je od březnového jednodenního testu na satelitu zase okolo East Box Digitalu ticho. Byli jsme však ujištěni, že přípravy pokračují podle plánu, že ve vedení jsou moudří a schopní lidé, kteří nehovoří a pracují v tichosti. Byli jsme také pozváni, abychom se přijeli podívat na místo, kde se připravuje budoucí areál studií a vysílacího pracoviště. Samozřejmě jsme takovou nabídku uvítali. K návštěvě by mělo dojít ještě během měsíce září.

A nyní k několika novinkám. Nejprve nám bylo představeno oficiální logo platformy East Box Digital. Je zde - a připomíná stylisticky parabolu s dvěma konvertory (LNB), což navodilo hned různé asociace, které se nám po skončení rozhovoru vybavily. Ale nepředbíhejme. Podle slov vedení by tyto „konvertory“ mohly i představovat stylizované E – jako Euro (samozřejmě stranově převrácené). Od tohoto týdne je také na internetu zpřístupněn web www.eastbox.sk, i když, jak jsme už psali v úvodu, je pro veřejnost dostupná zatím pouze index stránka, další se teprve budou postupně uvolňovat. Přes internet se také povede komunikace se zákazníky i zájemci o abonenci a budeme zde moci si službu objednat.


Během rozhovoru nám bylo několikráte opakováno, že start vysílání proběhne opravdu 1.12.2003 a to celé platformy, tedy všech 18ti kanálů. Budou to všechny ty, které jsou schválené Radou pro rozhlasové a televizní vysílání. Jaké to jsou konkrétně, připomeneme v závěrečné části příspěvku.

Společnost už má prý v současnosti nakoupeno a nadabováno na 900 filmů, i takové, které dosud ještě nebyly v obou našich republikách vysílané. V krátkometrážní tvorbě je připraven program k vysílání na tři roky dopředu a East Box chystá i dva velké filmy ve vlastní produkci. Byli jsme seznámeni s jejich námětem, autory i některými protagonisty, ale byli jsme zatím požádáni o zachování mlčenlivosti, protože filmy jsou teprve na samém začátku realizace. Jsou také připravované 600ti dílné „soap opery“ v českém a slovenském jazyce, které potěší zejména ženské diváky. Další lahůdkou bude pro diváky obnovení tradice „slovenských pondělků“ - pamětníci vysílání Československé televize si určitě vzpomenou na kvalitní slovenské inscenace, zařazované právě na první večery v týdnu.









Samozřejmě jsme se opět ptali na technické podrobnosti vysílání, respektive příjmu paketu East Box Digital. Bylo nám potvrzeno, že se bude skutečně vysílat z pozice Astry 1 na 19,2 stupních východně, jsou již kontrahované dva transpondery na Astře 1F, kde na každém může být umístěno až 11 programů. Přesné obsazení bude včas upřesněno, počítá se s datovým tokem min. 4 MB/s. Kódovací systém dodá firma NDS. Vedení firmy by chtělo při výrobě, respektive kompletaci sad set-top-boxů zaměstnat aspoň některé z třech tisícovek propuštěných zaměstnanců firmy Flextronics.

Určitou novinkou pro nás je informace, že by měl mít pronajatý (zapůjčený) box volný(é) slot(y) (CI) pro zasunutí přístupových modulů (CAM). Napadá nás hned využití pro současný příjem Czechlinku, případně Slovak linku ze satelitu Eurobird 1 pro doplnění nabídky o „terestrické“ televizní stanice a logo East Boxu nám tak nabylo nového významu. Ale to už bychom se dostali do roviny spekulací.

A na závěr si ještě zopakujeme, jak by měla vypadat programová nabídka paketu East Box Digital. Měly by v ní být žánrově pestré kanály - česko-slovenské a regionální zpravodajství, hudba, zábava, dětské programy, teleshoping, akční, romantické i sci-fi filmy a také erotika. V projektu žadatelé uvažovali i o samostatném programu, věnovaném vážné hudbě a divadlu a také o loveckém a rybářském kanálu.


Všeobecná charakteristika programů East Box Digital:

1. ČSTV - zpravodajství a živé vstupy vysílané z Prahy a Bratislavy
2. Comedybox - sitcomy, filmové komedie a vlastní zábavné programy
3. Venkov - regionální zprávy připravované ve spolupráci s lokálními televizemi
3. Redlinebox - ve večerních hodinách erotické filmy
4. Čokoláda - magazíny, animované a hrané filmy pro děti
5. Actionbox - akční filmy, dokumenty o bojových uměních
6. Shoppingbox - teleshoppingové nabídky zboží a pracovních příležitostí
7. Stadion - zpravodajství, přímé přenosy, záznamy sportovních soutěží
8. Romantik - filmy, seriály, dokumenty pro ženy
9. Džus - hudební, výukové, soutěžní a diskusní programy, seriály, klubové filmy v cizím jazyce
10. Newsbox - zpravodajství z celého světa, komentáře
11. Let`s music - populární hudba
12. Planeta - dokumentární, cestopisné i instruktážní cykly
13. Scifibox - hrané a dokumentární filmy a seriály s vědecko-fantastickým obsahem
14. Filmbox - filmy
15. Klasikbox - klasické hudební a hudebně-dramatické žánry, džez, divadelní představení
16. Tourbox - dokumentární programy, zpravodajství, magazíny a soutěžně-zábavné programy propagující turisticky zajímavé lokality
17. Revír - dokumentární filmy o přírodě, aktuální publicistika a magazíny o lovectví a rybářství

Jak už konstatovala před časem česká Rada pro rozhlasové vysílání při schvalování žádosti, projekt East Box Digital vypadá na první pohled dost odvážně a fantasticky, ale autoři jej mají pečlivě promyšlený a připravený a tak nezbývá než věřit, že se opravdu dotáhne až do konce. A že již před Vánoci si budeme moci vybírat mezi dvěma placenými satelitními pakety.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 88   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.09.2003 • Dnes zahajuje maďarské HBO2, za týden české [ 2 ]
30.08.2003 • Italská Serie A začíná
27.08.2003 • Televize Sky Italia chce ohrozit Berlusconiho impérium
20.08.2003 • Výsledky sledovanosti: Galaxie sport je spokojena, Stanice O oslabila
14.08.2003 • Rádio Lumen v paketu Slovak Link [ 6 ]
11.08.2003 • ITV, Channel 4 a Channel 5 zůstávají zakódované [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 5

  zakl.firmy v ebd 

14.11.2003 10:34 • pavel
Vlastníkem EastBoxu je švýcarská společnost New Media Investment (NMI), která je zároveň 42 procentním akcionářem TV House. NMI tento podíl získala od akcionářů TV House výměnou za 83 procent vlastních akcií. Zakladateli NMI jsou tři fyzické osoby. Investičním poradcem držitelů licence je společnost F.I.M. Partners, a.s., Bratislava. Televize by měla začít vysílat do roka od udělení licence.


 
 
  tech.odd.web.TRIPSOFT 

14.11.2003 10:31 • anonym
Reklamná agentúra Tripsoft je zameraná na výrobu kompletného sortimentu polygrafických výrobkov od návrhu až po tlač
 
 
  Můj příspěvek 

14.11.2003 09:37 • anonym
Redakce psala, že mají nějaké informace, které ověřují. Tak doufám, že je ověří brzo a napíší, jak to opravdu je. Dole v komentáři je...spekulovat, jak ”to dopadne”, máme jen kusé informace, které ale musíme nejprve ověřit. Tak co? Už něco víte?
 
 
  osoby v ebd 

14.11.2003 09:37 • pavel
Autorem projektu je bývalý ministerský poradce pro audiovizi a média Ministerstva kultury SR Ľubomír Fifik, dále Slavomír Grúber, český herec Aleš Jarý a slovenský mediální podnikatel Siloš Pohanka mladší. Někteří z jmenovaných figurují i v orgánech společnosti TV House, a.s., Bratislava, která by se měla v budoucnu stát servisní společností této televize.


 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 09:30 • pavel
No je to docela možné, i když pořád nemůžu uvěřit, že by v tom jeli taky.

Chtělo by zavolat na to tel. číslo, nebo tomu technikovi z Trnavy. Já teď možnost nemám. Kdybych měl už žhavím drát.
 
 
  Můj příspěvek 

14.11.2003 09:26 • anonym
Jo tak to potom chápu to jejich ...prví digitální pay TV na česko-slovenském území.
 
 
  Můj příspěvek 

14.11.2003 09:23 • anonym
Z toho, že psali o tom, jak jsou v kontaktu s lidmi, kteří to spouští a že se tam podívali a je to dobře vymyšleno ap. Nechci se nikoho dotknout, ale vidím to tak.
 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 09:03 • pavel
Já jsem jim sice napsal svoje, ale nemyslím si, že by měli s tímto redaktoři něco společného. To by v tom mohla jít i RRTV atd, atd...
 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 09:00 • pavel
Z čeho tak usuzuješ?
 
 
  Chtělo by to reakci redakce 

14.11.2003 08:51 • anonym
Pokud se redakce podílela na celé této frašce, velmi, ale opravdu velmi hluboko klesla. Tento server jsem považoval za jeden z nejlepších, ale že se takto spolčili s UPC? Co vy na to?
 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 07:36 • anonym
Docela dobra reklama jak ziskat pred vanocemi dalsi abonenty placene UPC. Cesky sen toto neni, ale na soud to je. Nejhorsi je kolik lidi naletlo projektu Eastbox....
 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 07:36 • anonym
Vypis : http://www.domeny-online.cz/whois.php?dom=eastbox&k=sk&lang=cz&sess=&sessd=
 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 07:35 • anonym
Pro vsechny kteri neveri zavolejte majiteli domeny. Telefon : 903218113. Email : tvhouse@stonline.sk



Ten Vam jiste rekne kdy bude start :-)



Admin-name TV HOUSE

Admin-legal-form akciova spolocnost

Admin-address Slavicie udolie 6 , 811 02 Bratislava

Admin-telephone 0903218113

Admin-email tvhouse@stonline.sk
 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 07:35 • anonym
Logo satelitni televize Eastbox : http://www.etv.sk/reklama/ikona/upc88x31.gif
 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 07:35 • anonym
Frekvence. Astra 1T 11,661 THz/V (SR 24600, FEC 3/4)
 
 
  Môj príspevok 

14.11.2003 07:35 • anonym
Od 1.12. 2003 start. Na Astre jsou testy.
 
 
  oprava 

13.11.2003 10:05 • lsm
EDB= EBD
 
 
  NIC NEBUDE! 

13.11.2003 10:03 • lsm
ako som si prečítal to slávne fórum na eastboxe, čím ďalej, tým viac sa utvrdzujem v názore, že asi NIC NEBUDE!

Zo štýlu odpovedí údajného zástupcu EDB, ktorý sa síce raz podísal ako Ing.Mgr a nejaké iniciály, mi pripadá to Mgr. ako skratka- Magor! Doslovne, s prepáčením. Komunikácia s potenciálnymi zákazníkmi je na úrovní krčmovej debaty po 10 Budvaroch!
 
 
  No fuj ! 

13.11.2003 09:53 • mpg


To si radši seženu starého Avexa, v bazaru nakoupím videokazety a kvalita přide na stejno.
 
 
  Môj príspevok 

13.11.2003 09:34 • wolf
svíčku ne, ale koupíme si UPC direct :-)
 
 
Celkový počet komentářů: 88 / zobrazují se: 21 ... 40

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist