Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 10:49:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

East Box Digital – tři měsíce před startem

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 06.09.2003


Do startu nové platformy česko-slovenské Pay-TV East Box Digital zbývají pouze necelé tři měsíce, nejvyšší čas, abychom se opět zajímali o to, jak pokračují přípravy k zahájení vysílání. Dnes již známe logo a chystá se i web. Zatím je pro návštěvníky zpřístupněná jen index stránka na www.eastbox.sk. Další stránky zatím nejsou dostupné, budou však pro návštěvníky přístupné při zahájení abonence před spuštěním vysílání.


Vedení společnosti, které připravuje tento projekt je po loňských zkušenostech opatrné v poskytování informací a chystá velkou presentaci a reklamu až v době krátce před spuštěním vysílání a zahájením náboru abonentů. Jsme proto rádi, že díky určité exkluzivitě, kterou naše redakce má v komunikaci s autory této platformy vám můžeme opět trochu poodhalit roušku, zakrývající Pay-TV paket East Box Digital.

O tomto ambiciózním projektu jsme psali už několikrát, doporučujeme vám k přečtení zejména články East Box Digital – budoucí konkurence UPC? , článek East Box Digital – rok poté a článek East Box Digital – start se blíží .

Tento týden jsme byli opět v kontaktu s představitelem společnosti, a tak jsme se samozřejmě zeptali, jak příprava na start vysílání pokračuje, a zda skutečně je termín 1.12.2003 závazný. Přeci jenom je od březnového jednodenního testu na satelitu zase okolo East Box Digitalu ticho. Byli jsme však ujištěni, že přípravy pokračují podle plánu, že ve vedení jsou moudří a schopní lidé, kteří nehovoří a pracují v tichosti. Byli jsme také pozváni, abychom se přijeli podívat na místo, kde se připravuje budoucí areál studií a vysílacího pracoviště. Samozřejmě jsme takovou nabídku uvítali. K návštěvě by mělo dojít ještě během měsíce září.

A nyní k několika novinkám. Nejprve nám bylo představeno oficiální logo platformy East Box Digital. Je zde - a připomíná stylisticky parabolu s dvěma konvertory (LNB), což navodilo hned různé asociace, které se nám po skončení rozhovoru vybavily. Ale nepředbíhejme. Podle slov vedení by tyto „konvertory“ mohly i představovat stylizované E – jako Euro (samozřejmě stranově převrácené). Od tohoto týdne je také na internetu zpřístupněn web www.eastbox.sk, i když, jak jsme už psali v úvodu, je pro veřejnost dostupná zatím pouze index stránka, další se teprve budou postupně uvolňovat. Přes internet se také povede komunikace se zákazníky i zájemci o abonenci a budeme zde moci si službu objednat.


Během rozhovoru nám bylo několikráte opakováno, že start vysílání proběhne opravdu 1.12.2003 a to celé platformy, tedy všech 18ti kanálů. Budou to všechny ty, které jsou schválené Radou pro rozhlasové a televizní vysílání. Jaké to jsou konkrétně, připomeneme v závěrečné části příspěvku.

Společnost už má prý v současnosti nakoupeno a nadabováno na 900 filmů, i takové, které dosud ještě nebyly v obou našich republikách vysílané. V krátkometrážní tvorbě je připraven program k vysílání na tři roky dopředu a East Box chystá i dva velké filmy ve vlastní produkci. Byli jsme seznámeni s jejich námětem, autory i některými protagonisty, ale byli jsme zatím požádáni o zachování mlčenlivosti, protože filmy jsou teprve na samém začátku realizace. Jsou také připravované 600ti dílné „soap opery“ v českém a slovenském jazyce, které potěší zejména ženské diváky. Další lahůdkou bude pro diváky obnovení tradice „slovenských pondělků“ - pamětníci vysílání Československé televize si určitě vzpomenou na kvalitní slovenské inscenace, zařazované právě na první večery v týdnu.









Samozřejmě jsme se opět ptali na technické podrobnosti vysílání, respektive příjmu paketu East Box Digital. Bylo nám potvrzeno, že se bude skutečně vysílat z pozice Astry 1 na 19,2 stupních východně, jsou již kontrahované dva transpondery na Astře 1F, kde na každém může být umístěno až 11 programů. Přesné obsazení bude včas upřesněno, počítá se s datovým tokem min. 4 MB/s. Kódovací systém dodá firma NDS. Vedení firmy by chtělo při výrobě, respektive kompletaci sad set-top-boxů zaměstnat aspoň některé z třech tisícovek propuštěných zaměstnanců firmy Flextronics.

Určitou novinkou pro nás je informace, že by měl mít pronajatý (zapůjčený) box volný(é) slot(y) (CI) pro zasunutí přístupových modulů (CAM). Napadá nás hned využití pro současný příjem Czechlinku, případně Slovak linku ze satelitu Eurobird 1 pro doplnění nabídky o „terestrické“ televizní stanice a logo East Boxu nám tak nabylo nového významu. Ale to už bychom se dostali do roviny spekulací.

A na závěr si ještě zopakujeme, jak by měla vypadat programová nabídka paketu East Box Digital. Měly by v ní být žánrově pestré kanály - česko-slovenské a regionální zpravodajství, hudba, zábava, dětské programy, teleshoping, akční, romantické i sci-fi filmy a také erotika. V projektu žadatelé uvažovali i o samostatném programu, věnovaném vážné hudbě a divadlu a také o loveckém a rybářském kanálu.


Všeobecná charakteristika programů East Box Digital:

1. ČSTV - zpravodajství a živé vstupy vysílané z Prahy a Bratislavy
2. Comedybox - sitcomy, filmové komedie a vlastní zábavné programy
3. Venkov - regionální zprávy připravované ve spolupráci s lokálními televizemi
3. Redlinebox - ve večerních hodinách erotické filmy
4. Čokoláda - magazíny, animované a hrané filmy pro děti
5. Actionbox - akční filmy, dokumenty o bojových uměních
6. Shoppingbox - teleshoppingové nabídky zboží a pracovních příležitostí
7. Stadion - zpravodajství, přímé přenosy, záznamy sportovních soutěží
8. Romantik - filmy, seriály, dokumenty pro ženy
9. Džus - hudební, výukové, soutěžní a diskusní programy, seriály, klubové filmy v cizím jazyce
10. Newsbox - zpravodajství z celého světa, komentáře
11. Let`s music - populární hudba
12. Planeta - dokumentární, cestopisné i instruktážní cykly
13. Scifibox - hrané a dokumentární filmy a seriály s vědecko-fantastickým obsahem
14. Filmbox - filmy
15. Klasikbox - klasické hudební a hudebně-dramatické žánry, džez, divadelní představení
16. Tourbox - dokumentární programy, zpravodajství, magazíny a soutěžně-zábavné programy propagující turisticky zajímavé lokality
17. Revír - dokumentární filmy o přírodě, aktuální publicistika a magazíny o lovectví a rybářství

Jak už konstatovala před časem česká Rada pro rozhlasové vysílání při schvalování žádosti, projekt East Box Digital vypadá na první pohled dost odvážně a fantasticky, ale autoři jej mají pečlivě promyšlený a připravený a tak nezbývá než věřit, že se opravdu dotáhne až do konce. A že již před Vánoci si budeme moci vybírat mezi dvěma placenými satelitními pakety.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 88   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.09.2003 • Dnes zahajuje maďarské HBO2, za týden české [ 2 ]
30.08.2003 • Italská Serie A začíná
27.08.2003 • Televize Sky Italia chce ohrozit Berlusconiho impérium
20.08.2003 • Výsledky sledovanosti: Galaxie sport je spokojena, Stanice O oslabila
14.08.2003 • Rádio Lumen v paketu Slovak Link [ 6 ]
11.08.2003 • ITV, Channel 4 a Channel 5 zůstávají zakódované [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
5 / 5

  Můj příspěvek 

07.09.2003 08:57 • Lumča
Je to tak ,jak píše Hannibal. času jim už moc nezbývá a oni stále mlčí! Už jsem se je pokoušel x-krát kontaktovat a vždy ticho po pěšině. je otázka, jak si vůbec představují systém abonence? V článku se píše cosi o prodeji přes internet, ale to je v našich končinách ještě pořád mimo hru, spousta lidí internet nemá a už vidím ty davy hrnoucí se do inetových kaváren si službu objednat. Bez předchozí masívní rekl. kampaně to vidím bledě. A to vůbec nemluvím o způsobů provádění montáží boxů!(Nebo si to bude každý montovat sám, jako kdysi UPC?)To ať se připraví na velké procento poztrácených karet a boxů!Chtělo by to, ať se autoři projektu vyjádří sami a ne dávat zprostředkovaně info, přes redakci tohoto serveru, kde se člověk dočte jen to, že pisatel má o všem zachovávat mlčenlivost. Čtenáře, ale po tak dlouhé době od prvního ohlášení projektu, přece jen už zajímají konkrétní údaje (cena, použitý kod. systém, typ boxu atd.!) Redakce by se měla nad článkem, který má téměř nulovou informační úroveň zamyslet! Sorry, už jsem se moc rozepsal! Lumča
 
 
  to:KJ je to blbost 

07.09.2003 08:51 • juzek
KJ:Každý soudný člověk vidí že je to blbost.Na co nové kanaly stačí spojit to co tu je a je jich v CZ a SK počítám 27 a ještě přijde AXN takže 28 to se ti zdá málo.Jestli je někde malinka mezera tak snad Kanál:Počasí,Zprávy pro ČR!Ale víc ne. to:Hanibal:Možná že to bude taková bomba že to reklamu nebude potřebovat :-)
 
 
  Patrik ma pravdu 

06.09.2003 23:39 • Hannibal
Ak chce niekto rozbehnut takyto medialny projekt a 3 meisace pred startom este o nom nikto nevie, nema najmensiu sancu. Uz davno mali mat obrovsku reklamu vo vsetkych druhoch medii a zabezpecenu siet predajcov.
 
 
  Můj příspěvek 

06.09.2003 22:30 • KJ
neviem o co vam ide v nizsich komentaroch ale ja si pockam do 1.12. a az potom vynesiem rozsudok
 
 
  Môj príspevok 

06.09.2003 13:28 • Patrik
Takže start 1.12.2003. a ještě nezačali vyrábět set-top-boxy? Teď nabíraj zaměstnance? Maj už na to nakoupene aspoň součástky? Nebo budou kupovat hotové boxy a z těch 3000 Flextroňáků zaměstnaj dva který na to budou lepit jejich logo??? :-)

Na Astře na dvou tp a min 4MB/s na jeden program? A přitom až 11 programů z tp. teda víc než teď cpe UPC.....

900 filmů z toho některé u nás ještě neběželi? Takže převážně evropské, protože americkou produkci skupuje HBO? No to sem na to fu.kt zvědavej, 3 kila měsíčně to je skoro zadax, rád si od nich ten satelit vezmu :-) Teda jestli bude od koho a co brát :-)
 
 
  sa to blíži, ne... 

06.09.2003 13:22 • westbox
som sklamaný, z toho, že sa objavila nejaká trápna sajta vyrobiť článok na niekoľko 10-siatok riadkov je fakt sila!!! Veď stačilo to čo bolo včera v headlinoch. Teraz neviem komu to tak riadne hrabe???
 
 
  POHÁDKY 

06.09.2003 11:23 • BRUTUS
Krásná pohádka a ted bych si dal třeba jednu o Sněhurce
 
 
  nevěřím 

06.09.2003 01:53 • juzek
:-))))))) Dost jsem se pobavil,ani nyní tomu nevěřím a opravdu jsem se díval zda není apríl. No možná se to do apríla posune.Nic převzatého vše nové to je nesmysl a co cena?Snad ne avizovaných 300 Kč.A pak že pohádky nejsou
 
 
Celkový počet komentářů: 88 / zobrazují se: 81 ... 88

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist