Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 21:15:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 22. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 11.11.2003


Dostali jsme pro vás další odpovědi na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Dnes se týkají např. DPH, programů SuperMax, Romantica a Galaxie sport a také erupcí na Slunci.


Můžete mi vysvětlit situaci okolo DPH na kabelové televize a na satelit?

Dan z přidané hodnoty má od Nového roku u kabelových televizí a u satelitního vysílání vzrůst z 5 % na 22 %. Nicméně poslední návrhy vlády České republiky předpokládají, že daň by se u kabelových televizí měla vrátit na původních 5 %. Není však jisté, kdy k tomu dojde: zda od 1.ledna 2004 (pak bychom promítnutí daně do ceny nemuseli vůbec zvažovat), nebo až od května téhož roku. Není také jisté, zda návrh vlády ČR projde Poslaneckou sněmovnou a Senátem Parlamentu ČR. Jak to bude se sazbou na služby UPC Direct si netroufám odhadnout - i ta má být od začátku roku 2004 vyšší. Nezbývá nic jiného, než držet palce…


Bude Romantica opět na UPC Direct?

Jak si asi vzpomínáte, Romantica byla z UPC Direct vyřazena s ohledem na technické komplikace při přechodu na jiný satelit. Tento stav je setrvalý. Nevím ani, že by se o opětném zařazení Romanticy vedla jednání.


Vrátíte SuperMax opět do kabelové a satelitní nabídky?

Rozhodně ne. Navíc nám poslední průzkum prokázal, že dětský TV kanál Fox Kids se stal více než rovnocennou náhradou a získal si ještě větší oblibu. Budeme-li zvažovat zařazení dalšího TV kanálu pro děti, pak s největší pravděpodobností sáhneme mimo nabídku dosud známou na českém trhu.


Oblíbil jsem si Animal Planet. V poslední době jsem si všiml, že prochází řadou úprav. Víte k tomu něco bližšího?

Stejně jako každé „mládě“, i Animal Planet dospívá. A tak se producenti rozhodli, dát programu zralejší tvář. Inovované programové schéma se opírá o pravidelné tématické večery, o známé tváře, o nový slogan – It Grabs You (To tě chytne) a o přes pět set hodin nových dokumentárních materiálů. V pondělí se vysílá tematický program na téma Na hraně – dobrodružství číhá na každém kroku. V úterý Sláva – večer věnovaný vycházejícím zvířecím hvězdám. Ty ve středu zachrání Ochránci a chování zvířat se odhaluje ve čtvrtek v tématu večera Nevysvětlené a neprozkoumané. V pátek je čas zjistit, zda pověry o zvířatech jsou pravdivé, a to v pořadu nazvaném Odhaleno.


Můžete mi prosím zjistit něco bližšího o dokumentu Alternativní roky rock and rollu na Disovery Channel?

Kulturní revoluce, která se odehrála v západním světě, byla v průběhu let mnohokrát zdokumentována. Tento třídílný seriál zkoumá, jak vzrušení z nové kultury, její revoluce a nakonec vystřízlivění prožíval zbytek světa. Šedesátá, sedmdesátá a osmdesátá léta byla ve východní Evropě, Africe, Asii a Jižní Americe nabitá děním. První díl nazvaný Rock otřásá svět, zkoumá vliv rockové hudby na mladou generaci. Uvidíte jej 12. listopadu ve 22:00, druhý díl uvidíte o týden později ve stejném čase s podtitulem Módní trendy. Zkoumá zrod minisukně, bikin a tang! Poslední díl tohoto dokumentu nazvaný Na filmovém plátně jen doplňuje předchozí díly o kult Bollywoodu, kung-fu filmy a telenovely. Opět se na něj můžete těšit ve středu 26. listopadu od 22 hodin.


Slyšel jsem, že se na Eurosport vrátila Liga mistrů UEFA. Je to pravda?

Je. Jsem rád, že vám mohu oznámit nejnovější akvizici sportovního kanálu Eurosport v oblasti fotbalu. Od 15. září 2003 do 16. května 2004 můžete sledovat každý soutěžní týden 15 hodin programu věnovaných Lize Mistrů. V pondělí to bude Antologie Ligy mistrů (vysílání úplných legendárních zápasů soutěže), v úterý Happy Hour Ligy mistrů (v 19:00) – nejnovější zprávy ze soutěže, rozhovory, portréty a reportáže. Ve čtvrtek pak Utkání Ligy mistrů (o půlnoci) – nejlepší zápas týdne, v pátek se těšte na Úplnou Ligu mistrů – 5 až 7 utkání Ligy mistrů ve zkráceném 60-minutovém záznamu každé hry. V sobotu pak začíná Víkend s Ligou mistrů - dva nejlepší zápasy týdne doplněné o statistiky a výsledky.


Projevily se nějak rekordní erupce na slunci v noci či ráno na provozu vaší sítě (asi zejména UPC Direct)? Byly hlášeny nějaké poruchy či anomálie, kde a jaké? Jak je síť proti těmto jevům chráněna?

Sluneční erupce, či spíše vzniklé magnetické pole samozřejmě může přerušit jak vysílání digitální satelitní televize UPC Direct, tak vysílání kabelové televize - ta totiž přebírá do hlavních stanic zakódovaný TV signál i ze satelitu. Nicméně obrana existuje. Negativní účinky magnetického pole lze redukovat - samozřejmě do určité míry - vysílacím výkonem a právě tak jsme během těchto bouří postupovali. Ubránili jsme se, i když místy mohlo docházet k vedlejším účinkům -tzv. dropování, čili ke krátkému ”zamrzání” obrazu.


Proč má Galaxie sport dvojí zvuk a kdy bude v pořádku kvalita zvuku?

Galaxie sport se rozhodla k vysílání přímých přenosů a jejich záznamů v tzv. duálním zvukovém vysílání na základě žádostí diváků, kteří vyjadřovali přání moci sledovat přenosy resp. jejich záznamy v cizojazyčném komentáři. Od 14.10.2003 je možné v pravé zvukové stopě poslouchat komentář v tom jazyce, jak je nabízen dodavatelem toho kterého programu, v levé zvukové stopě vysílá Galaxie sport vlastní komentář v českém nebo slovenském jazyce, vyráběný svými komentátory. Kromě možnosti sledovat komentář v cizím jazyce má tak divák možnost i porovnání kvality komentářů. Pokud je někde tzv.“smíchaný“ zvuk obou stop, může mít několik různorodých příčin. Odpověď na to, o jaké jde a jak je lze odstranit naleznete na internetu, odborných časopisech nebo u odborníků ze specializovaných prodejen – paušální odpověď bohužel neexistuje


Galaxie sport vysílala přenosy z ME v basketbalu, kde se úspěšně zúčastnil i český tým. S jakými dalšími přenosy podniků s účastí českého týmu se počítá v nejbližší době?

TV Galaxie chystá v tomto směru na poslední měsíc roku 2003 předvánoční dárek. Od 1. prosince do 14. prosince nabídne přímé přenosy z MS v házené žen v Chorvatsku a sice ze základní skupiny - kde začíná české družstvo - až po finále.


Můžete zjistit, zda Galaxie sport počítá s angažováním některých sportovních komentátorů z jiných televizí?

Cituji z odpovědi jednatele této televize p. Jiřího Hojgra: „Domnívám se, že tým našich komentátorů a dalších pracovníků zajišťujících přímé přenosy ( např. ME v basketbalu, F 3000, DTM, světová GP ploché dráhy) je na vysoké profesní úrovni. Za uplynulé období roku a půl jeho počáteční kvalita vrůstala, neboť všichni mí spolupracovníci na sobě dále pracují. Je to tým mladých, ale již profesně zkušených lidí, se kterými chci nadále spolupráci ještě prohloubit. Tím však nechci říci, že nemáme zájem o spolupráci s dalšími komentátory působícími i v jiných médiích. Diváci mohli slyšet a jistě i dále uslyší komentáře např. Martina Pouvy, Petra Horáka nebo Slávy Jurka či Jiřího Hroníka. A jen si dovolím připomenout, že v odborné anketě časopisu Hattrick se na prvním místě hodnocení fotbalových komentátorů umístil Tomáš Radotínský, jehož komentář pravidelně sledují diváci při přenosech Premier League, Série A či Bundesligyna Galaxii sport.“


dr.František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Doplnění redakce:

Přečetli jste si dvacáté druhé pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme dr.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi, oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct.

Dnešní pokračování bylo trochu kratší, protože jsme nechtěli čekat až na tiskovou konferenci UPC, která se bude konat za čtrnáct dní, v úterý 25.11.2003. Na ni bude tato společnost představovat dva nové programy do své kabelové nabídky. Po této konferenci vám samozřejmě přineseme další informace. Abychom však předešli fámám, dohadům či planým nadějím tak aspoň prozradíme, že stanice AXN to určitě nebude, podle našich soukromých informací nebude tento kanál zařazený nejméně do konce roku ani do kabelových sítí UPC, ani do satelitní služby UPC Direct.


Jsme rádi, že nyní už můžeme potěšit řadu slovenských čtenářů, kteří poukazovali na to, že dosud „jejich“ UPC nereagovalo. Podařilo se nám totiž obnovit spolupráci se společností UPC Slovensko. Nový tiskový mluvčí, pan Jaroslav Kollár již dvakrát zodpovídal dotazy slovenských satelitních a kabelových diváků. Protože se však jednalo o odpovědi zejména ke kabelové televizi a programu, rozhodli jsme se obě pokračování uveřejnit na specializovaném televizním webu. Pokud máte zájem - přečíst si je můžete zde: 1.část a nebo 2.část. Do budoucna tedy budeme připravovat dvě verze, UPC odpovídá a UPC Slovensko odpovedá, ptát se však můžete v diskusích pod oběma mutacemi bez jakýchkoliv omezení. Otázky v redakci roztřídíme a odešleme správným adresátům.


Tolik dnešní, dvaadvacátá část, už v příštím pokračování může být i odpověď na váš dotaz – stačí se zeptat, třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky předáme jak do Prahy, tak i nově do Bratislavy.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program celé řady satelitních a kabelových televizí na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si v sekciTV download stáhnete přehledy pořadů na měsíc listopad a prosinec. Jedná se o kanály Animal Planet, AXN, Club, Discovery Channel, Eurosport, Hallmark, HBO, HBO2, Private Blue, Private Gold, Reality TV, Romantica, Spektrum a SuperMax. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy dalších tří televizí: Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 17   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.11.2003 • Prosinec na HBO [ 7 ]
08.10.2003 • Digitalizace „po česku“ (a po INVEXU) [ 2 ]
06.10.2003 • Dnešní diskuse na Invexu: Kolik multiplexů máš, tolikrát jsi digitální [ 4 ]
06.10.2003 • Listopad na HBO [ 2 ]
01.10.2003 • Kabelová televize UPC: UPC Express a nový web
26.09.2003 • Záhadná "východní skříňka" EastBox [ 14 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Pro pana Malinu 

02.12.2003 18:36 • Milan S.
Chtěl jsem si pořídit sat. TV UPC- v reklamách je připomínána digitální kvalita obrazu.Je štěstí,že jsme si na pracovišti pořídili sat. UPC dříve než jsem si jej stačil pořídit já domů. Pořady se za měsíc několikrát opakují a kvalita obrazu je mizerná.UPC už nechci !!! Nedoporučuji ji nikomu / snad jen kdyby měsíční poplatek byl 100 Kč - to by odpovídalo kvalitě obrazu /
 
 
  Pro p. Malinu 

22.11.2003 23:53 • Karel
Pane Malino,

nechtěl by ste dělat neco jiné, kde by jste nenasíral tolik lidí jako ve funkci mluvčího UPC. Za Vaše odpovědi se můžete jenom stydět.
 
 
  Pro p.Malinu 

22.11.2003 12:44 • Tenten
Kvalita obrazu strašná,hlavně Galaxie Sport.Kdy stím p.Malina něco uděláte,nebo raději přidáte další program typu Hír na který se nikdo nedívá.Vaše razantní ne ohledně programu Super Max je zarážející.Jednu dobu jsme měli Super Max na kabelové televizi a myslím že byl a je super než jste ho dali z kabelovky pryč.Nehledě na to že Fox Kids značně za Super Maxem pokulhává.Hodně lidí se ptá kdy na UPC zařadíte Super Max a Vy řeknete razantní ne.Vám asi vůbec nejde o abonenty (to jsou platící diváci) to jen pro Vaše vysvětlení p.Malina.Netlachejte tady o blbostech a raději poslouchejte p.Malina co lidi chtějí a na co se chtějí dívat.Vždyť Vás platí abonenti,a ty by jste na UPC měli hlavně poslouchat a ne se chovat arogantně.
 
 
  odpoveď Petrovi 

12.11.2003 22:36 • httd
Odpoveď najdeš na telef.č. 02/59422222. A všetko je jasné.
 
 
  Prima 

12.11.2003 15:23 • Peter
Od dnesneho rana mi nefunguje na UPC Direct TV Prima. Ako ste na tom ostatni poradte
 
 
  Můj příspěvek 

12.11.2003 12:16 • Petr
No mě by teda zajímalo o jaký průzkum se jednalo, kdy byl uskutečněn, jaké byly otázky, kdo se ho účastnil a kde se můžu podívat na výsledky!!!! Jinak těm kecům nevěřím. Kdyby dali na své stránky jednoduchý dozazník kde by lidé mohli zaškrknutím políčka odpovědět a hned by bylo vidět výsledky v nějakém grafu, pak bych to akceptoval (i když podvádět se dá vždy - ale třeba kontrola IP adresy a pod. nebo podle zákazníckého čísla). Co na to zdejší redakce, nechtěli by jste podobný průzkum udělat, myslím že by to pro vás nebyl problém.
 
 
  Už jsem to nevydržel 

12.11.2003 10:40 • david
výcucy pana Maliny:

K nejčastěji směrovaným dotazům pan Malina razantně odpoví ”ne” a nebo neodpoví vůbec. Asi si z otázek vybírá jen ty, které se mu hodí.

K prví otázce se raději nevyjadřím. UPC si stejně udělá co chce.

2. Tvrzení, že jde o technický problém, nabídnout divákům Romanticu je absolutní blbost. NEEXSISTUJE žádná technická komlikace přechodu na jiný satelit, která by mmohla být setrvalá. To považuji za vážný výmysl. Pán malina tím asi kryje to, že buď ze strany Romantica TV, nebo UPC není zájem.

3. To samé platí i pro Supermax. Když podle p. Maliny průzkum prokázal, že je Fox kids úspěšnější, se nezmínil o tom jaká je možnost příjmat Supermax oproti Foxkids. To je něco takovéhého, jak kdyby se přirovnávala sledovanost Novy a HBO. Kdyby HBO vysílala celoplošně, taky by to vypadalo jinak. A to hlavní. Proč když je Fox kids podle nich úspéšná uvažují o jiném kanálu. Je to jasná zástirka toho, že není zájem.

UPC začala slibovat, že bude jednat, přidala HBO2 - které je navlas stejné jako HBO, jen s jinými vysílacímy časy. To vše se dělo v době kdy se ozval EASTBOX digital. Teď když to vypadá, že Eastbox vysílat nebude, jsou tu jen ”rozhodné ne”.

Další ”otázky” Ty pan Malina už rozvádí podrobně. Samozřejmě když se týkají blbostí. Píše jak kdyby stanice patřili UPC - Vánoční překapení na Galaxii atd...

3. Galaxie a zvuk. Problém není u zákazníka. To v žádném případě. A pan Malina tak jak v ostatních otázkách, by měl svážit co sem napíše. V podstatě jde o technickou zálžitost (nikoli závadu). Aby měl PLATÍCÍ divák klid by mohl být jednoduše přidán jeden audio pid a ne amatérsky rozdělit Stereo signál na duál.

V Hallmarku taky nemají v jednom kanálu angičtinu a v druhém češtinu. A zásahem do příjmače pro úpravu tohoto by mohl PLATÍCÍ divák narušit funkci spolehlivého příjmu u jiných NORMÁLNÍCH programů, nehledé stráty záruky- pokud je přijímač v záruce. Takže co to vlastně pan Malina doporučuje...

Taky ke kvalitě zvuku a obrazu. Je způsobena nízkým datovým bitrate. Jelikož UPC zatím nepronajala další transpodér musí se tak hodně programů tlačit, tím se datový tok značně snížil. Každé další přidání programu ubírá na kvalitě již tak zdeformované video a audio stopy. Možná i to je důvod proč o dalším programu nuvažují.

Je to však placený paket a UPC má nejhorší kvalitu obrazu i toho jejich robotického zvuku ze všech placených paketů na orbitě vůbec. Nemusíme být ve všem zas první, nebo poslední. Myslím si však, po přečtení tohoto článku, který dal korunu tomu co si myslím o vedení UPC v naší republice, že problém nebude v zemi tulipánu, ale zajistě v zlé ekonomice společnosi u nás. I po odkoupení jinou společnosti se nic nezměnilo. A asi, co je nejsmutnější ani nezmění.
 
 
  i bez erupci je obraz za prd 

11.11.2003 21:38 • martin
hlavne HBO a HBO2, ale to je asi ta jejich digitalni ”kvalita”

hlavne,ze vzdycku tvrdi, ze o nicem nevim a ze problem bude u zakaznika :-)


 
 
  AXN 

11.11.2003 20:41 • laco
Dobry den,

bude program AXN aj v UPC DIREKTE???
 
 
  Můj příspěvek 

11.11.2003 19:58 • Milan
Docela by mně zajímalo o jaký průzkum ohledně Supermaxe se jednalo, nikde se nic nepsalo a ani jsem nikde nic neslyšel. A srovnávat SuperMaxe a FoxKids je docela zavádějící, každý je zaměřen na jinou cílovou skupinu. Jo a ještě k FoxKids, nevím jak to bylo s tím průzkumem a nevím jak je to u ostatních dětí, ale když sleduji našeho kluka, tak jen slyšim - to už jsem viděl, to už dávali a tak dává přednost SuperRTL, KICE anebo Cartoonu i když pochopitelně neumí cizí jazyky, je mu teprv pět. Takže asi to nebude s tim FoxKids tak zas moc slavný, to jen pro Vaši informaci, p. Malino.
 
 
  @Max 

11.11.2003 18:58 • *
Na slovensku se take hybalo s DPH a vzdy na to UPC zareagovalo. Toho bych se nebal. Kazdy na fakture vidime kolik je cena za nabidku bez DPH a velice lehce se da zjistit ktera z tech dvou castek tedy cena bez a DPH se hybe. Navic v tuto chvili je na 90% jiste ze sazba DPH se menit nebude.
 
 
  DPH 

11.11.2003 18:47 • Max
Jeno menší připomínka: Pokud se DPH v kabelovkách (+Direct) opravdu zvedne o 17% na 22% k 1.1.2004, kdo nám zaručí, že až vláda toto DPH sníží, sníží se i cena u UPC? UPC by měla dát nějaký veřejný příslib, ale u této společnosti je to asi nereálné. No myslím si že zdraží o 17% a budou to zdůvodňovat zákonem, ale až DPH klesne tak bude ticho po pěšině a cena se bude zdůvodňovat náklady, novými programy, apod.
 
 
  Můj příspěvek 

11.11.2003 12:35 • Pink
Kvalita obrazu a zvuku Galaxie sport je degradována nízkou datovou kapacitou BitRate, kterou by už konečně UPC měla aspoň o něco zvýšit !!!!!!!
 
 
  Můj příspěvek 

11.11.2003 12:00 • dxmichael
Nepsalo se minule o tom, ze programove otazky budou prerazeny na jiny server ?? A zas tu ctu o Eurosportu,Animalu atd...

O ”kvalite” zvuku Galaxie se pan Milina ani nezminil. Ok,ani nemohl, to je vec Galaxie...Ale i tak,su si jisty, ze otazka byla mirena na hnusnou kvalitu ”divacke kulisy” a ne na to, ze se nekomu micha levy a pravy zvuk dohromady...Tomu se nerika ”spatna kvalita zvuku” , pane Malino !!

Proc nepisete radsi neco o technicky spatne kvalite obrazu ? Vzdyt to nas, na tomhle severu, zajima nejvic.
 
 
  Můj příspěvek 

11.11.2003 10:20 • beckett
zato tvoje gramatika ma velkou vypovidajici hodnotu...
 
 
  Keci 

11.11.2003 09:10 • Marek
Keci, keci, keci .... Článek nemá žádnou vypovídací hodnotu. Buď se opakují stará témata, nebo se řeší programová náplň, kterou lze získat i z jiných zdrojů.
 
 
  Môj príspevok 

11.11.2003 08:10 • asd
Na jasné otázky jasná odpověď i když asi ne taková jakou sme si přáli (Romantica, SuperMax). Zbytek PR, ale jo dobrý, reději říct ne hned než rok mlžit.
 
 
Celkový počet komentářů: 17 / zobrazují se: 1 ... 17

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist