Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 13:04:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

TV Prima byla vyřazena z UPC Direct pro slovenské abonenty

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 13.11.2003


Soukromá česká celoplošná stanice TV Prima, dosud distribuovaná pouze z paketu Czechlink na družici Eurobird 1 (28,5 s. vých.) začala vysílat od dopoledních hodin dne 17.9.2003 také v paketu UPC na satelitu Astra 1G (19,2 st. vých.). Zde ji naladíme na transponderu č.79, frq. 11,992 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20325, V-PID 301, A-PID 311, včetně teletextu. Je zakódována v systému CryptoWorks.

Abonenti satelitní služby UPC Direct ji mohli od uvedeného dne přijímat už v základní nabídce Rodina a na pronajatých receiverech Philips DSX6010s byla zařazena na první předvolbu. TV Prima byla dostupná jak pro abonenty České republiky, tak i ze Slovenska. Tento stav však trval jen necelé dva měsíce.

Včera dopoledne, to je ve středu 11.11.2003 byla TV Prima náhle vyřazena z nabídky UPC Direct pro slovenské diváky. Slovenským abonentům ten den zmizela z předvolby č.1 na pronajatém receiveru Philips DSX 6010. Proč se tomu tak stalo?

Nejprve ocitujeme vyjádření, které přišlo ze Slovenska:

„TV Prima bola vyradená z ponuky UPC Direct. Prosím, aby ste zákazníkov, ktorí budú na túto zmenu reagovať, informovali, že vyradenie TV Prima, ktorá bola vysielana v testovacom režime, prešetrujeme. Spoločnosť UPC Slovensko s. r. o. má aj naďalej zaujem dodávať tento program svojim zákazníkom. Ďakujem Vám za porozumenie a prajem Vám príjemný a úspešný deň.“

Z textu je tedy patrné, že slovenskou UPC vyřazení Primy překvapilo stejně tak, jako její abonenty. Kontaktovali jsme proto ještě včera odpoledne tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., dr. Františka Malinu, který nám celou vzniklou situaci osvětlil. Nejprve nás odkázal na své prohlášení ze září, ve kterém zdůvodňoval zařazení Primy do nabídky UPC Direct. To už jsme na našem webu otiskli, ale raději jej ještě jednou zopakujme:

„Předplatitelé služby UPC Direct ve své většině získávají signál TV Prima, ČT, a TV Nova terestrickou cestu (kombinace příjmu signálu ”prostřednictvím satelitu a antény”). Ve snaze vyhovět požadavkům těch diváků UPC Direct, kteří nemají možnost přijímat signál TV Prima prostřednictvím televizní antény, se obě strany pouze dohodly o dopravě signálu TV Prima i pomocí digitální platformy DTH. Jde o tzv. dokrytí a služba UPC Direct se stala jednou z mnoha platforem, které jsou využívány pro zabezpečení pokrytí území České republiky signálem této televize.“

No a z tohoto vyjádření se odvíjí i dnešní stav. Všimněte si důležitá slova z poslední věty: dokrytí, jedna z mnoha platforem, které jsou využívány pro zabezpečení pokrytí území České republiky signálem této televize. A zde je tedy výsledek. Podle včerejšího doplnění dr.Maliny je dnes již technicky vyřešené úplné oddělení nabídky UPC Direct pro obě republiky (bývalého společného státu) a TV Prima, která nemá zabezpečena vysílací práva pro své pořady do zahraničí, tak bude nadále dostupná jen pro občany České republiky.

Co z toho vyplývá – příští rok sice vstoupíme do společné, jednotné Evropy, ve které sice zmizely pasové kontroly na hranicích, ale nadále budou existovat omezení v příjmu televizních stanic sousedního státu. O které by sice byl mezi diváky zájem, v řadě případů by si za příjem i platili, ale díky legislativním omezujícím předpisům to možné není. Není to zdaleka jen naše domácí specialita - stejná situace je i u zahraničních placených paketů (vzpomeňme např. Premiere, Sky Digital, ORF).

A nyní se k nim zařadila i TV Prima, dostupná oficiálně a legálně jen občanům České republiky, kteří mají přístupovou kartu na Czechlink anebo UPC Direct a sledují ji pouze na území České republiky. Jedinou výjimku povoluje naše legislativa pro příjem Czechlinku na půdě našich zastupitelských úřadů, jinde mimo území ČR není příjem kódovaných českých stanic legální.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 13   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.11.2003 • NBA na Galaxii sport
14.11.2003 • Víkend na Galaxii sport
12.11.2003 • BskyB je nejúspěšnější evropskou Pay-TV, přesto její šéf končí
09.11.2003 • XtraMusic - hudobné kanály bez reklamy [ 5 ]
07.11.2003 • Víkend na Galaxii sport [ 4 ]
03.11.2003 • JOJ TV dnes dopoledne začala opět kódovat - aktualizováno [ 10 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Ďakujem Amatérovi 

05.12.2003 14:45 • Milan
To Amatér:
Ďakujem za návod z 15.11.2003, ako prijímať aj na Slovensku Primu. Funguje to!!!
 
 
  Čo na to majitelia? 

17.11.2003 02:50 • anonym
A vyradiť TA3 z českej ponuky ste neuvažovali? Divák je vždy rád, keď mu to pravidelne .urvíte.Len tak ďalej.Majitelia sú určite radi,že majú takých schopných manažérov,ktorý nevedia podpísať ani kvalitnú zmluvu,lebo ich tých pár korún nezaujíma. Prepierajú totiž cez UPC väčšie peniaze z iných oblastí.
 
 
  to mirekk 

16.11.2003 20:18 • martin
takze misto argumentu urazky ?

to svedci o velikosti tveho IQ.

Protoze jsi to nepochopil,tak znova:

na nove verze (ted dodavane) Czechlink karty uz NIC nedopises a blocker na zmenu kodu Galaxie NEMA zadny vliv.


 
 
  Prima aj naďalej vysiela 

15.11.2003 20:20 • Amatér
Ono totiž tá Prima nejde len v dotovaných prijímačoch Philips od UPC, ktoré sú podobne ako dotované telefóny blokované len pre príjem programov určených pre SR. Ked si UPC kartu zastrčíte do hociakého iného digitálneho prijímača, tak nielenže Vám nabehne Prima, ale aj kopec maďarských programov, ktoré UPC vysiela pre HU. Ale nemusíte ani kupovať nový prijímač, ono totiž ten dotovaný Philips pomocou jednoduchého sériového kábla (aký sa predáva ako predlžovací kábel na sériové myšky) a počítača s programom DSXedit sa dá veľmi ľahko preprogramovať tak, aby prijímal nielen programy pre SR, ale aj ČR a HU. Na kartu nemusíte nič dopalovať a programová ponuka (ak viete náhodou po maďarsky) sa Vám rozšíri o 100%. Toto preprogramovanie je kedykoľvek odstrániteľné obyčajným znovunačítaním programov v menu prístroja Philips, takže je absolútne bez rizika. Ak má teda niekto záujem aj naďalej prijímať Primu a má Philipsa, neviem prečo by to nemohol aj naďalej prijímať (ak to môžu ostatní bohatší, čo si dovolili kúpiť iný, než dotovaný prístroj od UPC) - tento jednoduchý trik to umožní. Ak náhodou ešte nepoznáte postup, na internete po troške hľadania ho určite nájdete.
 
 
  Môj príspevok 

15.11.2003 18:11 • mirekk
czech link kartu a na slovensku to sa pytal a na to som mu odpovedal tupec.
 
 
  jinak Primu lze naladit 

14.11.2003 21:17 • martin
pres PC a programem DSXEdit.Na jinych prijimacih, nez od UPC i bez neho.
 
 
  mirekk,si uplne vedla 

14.11.2003 21:14 • martin
Uz vidim, jak ti kazdy ”predajca” dopise Galaxii.Uz jen z toho duvodu, ze na nove karty uz NIC dopsat nejde.A na zmenu kodu Galaxie ti ZADNY blocker nepomuze.

Nepis sem takove kraviny ! Vykrikovat na ulici je klidne muzes.


 
 
  Môj príspevok 

13.11.2003 18:53 • mirekk
Jozef:ak si kupiš CL kartu tak ti nič nehrozí len musí byť aktivovana dokonca tam možeš mať aj galaxiu tu ti moze dopisat aj predajca ale ak si nechceš vždy dopisovať na kartu ked zmenia kody tak existuje bloker alebo si ju predplatiš oficialne.Ostatne programy idu aj bez blokera normalne.len to netreba vykrikovať každemu na ulici.
 
 
  Dočerta 

13.11.2003 16:22 • Milan
Dočerta, jedna z mála dobrých staníc v balíku je preč. Nedá sa s tým niečo robiť? Nechcem nič dopalovať alebo niečo podobné. Nie som pirátsky typ. Mám rád veci oficiálne zakúpené!
 
 
  Ako to mienia sankcoinovať ? 

13.11.2003 13:25 • jozef
Ak si na Slovensku kúpim Digi SAt+ Cryptow.+ Czechlink a budem sledovať Primu+ostatné progr. paketu, aké sankcie mi hrozia ?

Ako som postihnuteľný ? Veľmi ma to zaujíma.
 
 
  Můj příspěvek 

13.11.2003 12:13 • anonym
chááá, chááá
 
 
  výsledok ank.15.9.-11.11.2003 

13.11.2003 12:06 • up
Výsledok tel. ankety(zameranej na názory divákov na prog. ponuku TV staníc)uskutočnenej v term. od 15.9.2003 do 11.11.2003 (3X1111 domácností v ČR-SR-HU):

ČR:

ČT 1/2-väčšina uviedla že progr.ponuka je dobrá, len je nedostatok istých progr.(napr.:sci-fi,inform.,filmy);

Nova-väčšina považuje ”latin.” seriáli za unavujúce, opakujúce filmy ich už nebavia;

Prima-výsledky sú celkom priaznivé(”staronové” ser.,správy);

Sport galaxie-v celku dobré až na neustále reprízy;

ÓČKO-niektoré relácie sa zlepšujú, ale sú rel. ktoré sa im nepáčia;

STV 1/2-krátka vysielacia doba ich prekvapuje, programová štruktúra sa im páči;

Markíza-tu tak isto považujú ”latin.” ser. za únavné;

JOJ-páčia sa im niektoré filmy, čo sa týka ”latin.” seriálov výsledok skoro taký istý(poniektorý ich vedia tolerovať) /pozn.:z 1111 domácností malo JOJ až 871/;

TA 3-väčšina sleduje správy a diskusné relácie, ale sú aj taký ktorý nesledujú správy(deti,starší ludia);

MUSICBOX-sledujú ju hlavne mladší do 30r;

SR:

STV 1/2-zlepšuje sa výber programov;

Markíza-väčšina opýtaných považuje ”latin.” ser. za otupujúce, ba dokonca niektorý z nich ich už radšej nechcú nikdy vidieť, poniektoré správy nepovažujú za objektívne;

JOJ-celkom sa im páčia filmy uvedené v predstihu, ale už to nie je ako na zač. vys., čo sa týka ”latin.” seriálov výsledok taký istý;

TA 3-väčšina uviedla že sa zlepšujú správy a pribúdajú nové relácie, ale sú aj taký ktorý nesledujú správy(deti,starší ludia);

MUSICBOX-sledujú ju hlavne mladší do 40r, ale skoro všetci uviedli že neovpl. vysielanie klipov(dôvod:nedostatok penazí);

ČT 1/2-polovica opýtaných uviedla že progr. ponuka je slabá a len sa to zhoršuje(napr.:sci-fi, hudba)/pozn.:z 1111 domácností malo čt1 len 321, čt2 349/;

Nova-tu tak isto považujú ”latin.” ser. za otupujúce, ba dokonca niektorý z nich ich už radšej nechcú nikdy vidieť/pozn.:z 1111 domácností malo Novu len 137/;

Prima-výsledky sú celkom priaznivé(”staronové” ser.)/z 1111 malo Primu 896/;

Sport galaxie-v celku dobré až na neustále reprízy;

ÓČKO-niektoré relácie dobré, ale sú rel. ktoré od slova do slova opýsali ako ”grc”(vybrali sme najkrajšie slovo);

Mtv-nepáči sa im neobjektývnosť istých správ/sledujú ju zväčša maď. ale aj slov./;

TV 2-väčšina opýtaných považuje ”latin.” ser. za otupujúce, takisto aj programy druhu nagyÖ,atď. sa im zdajú len hrané/sledujú ju zväčša maď. ale aj slov./;

RTL klub-čo sa týka ”latin.” ser. tak isto,celkom dobré výsledky u progr. 7-i7-es a komédiálnych ser./sledujú ju zväčša mad. ale aj slov./;

HU:

Mtv-nepáčia sa im isté diskusie, staré komédie ich už nebavia;

M2-nepáčia sa im isté diskusie, páčia sa im športové prenosy;

Duna-sledujú ju poniektorý častejšie, iný menej;

TV 2-väčšina opýtaných považuje ”latin.” ser. za dobré, takisto aj programy druhu nagyÖ sa im veľmi páčia/prekvapivé/;

RTL klub-čo sa týka ”latin.” ser. sa im páčia, slabšie výsledky u progr. 7-i7-es a komédiálnych ser.;

Viasat3-páčia sa im sci-fi a kom. ser., a samozrejme priame prenosy z UEFA;

magyarATV-málo ludí ju sleduje;

hírTV-podobne ako TA3 v SR;

Filmmúzeum-sledujú ju zväčša starší ľudia;

Markíza-páči sa im tento program aj napriek tomu že drvyvá väčšina nevie ani slovo po slovensky/z 1111 domácností ho malo až 855/;

TA3-sledujú ju podobne(z 1111 ho malo 218/;

STV 1/2-tý ktorý tieto programy majú tak ich sledujú dosť často/z 1111 malo stv1 135, stv2 47/;

VIVA+-sledujú ju mladší do 40r/maďarská hud. tel./;

Sport1-poniektorý ju sledujú často/z 1111 ho malo až 741/;

Humor1-páčia sa im am.kom.ser./z 1111 ho malo už 408/;

Táto anketa bola uskutočnená len pre informáciu a medz.nezisk.organizácia up nemá a nikdy ani nemalo v úmysle poškodzovať akúkolvek TV stanicu. Preklad z madarského jazyka do slovenčiny dňa 13.11.2003. Za pravopisné chyby sa ospravedlňujeme.

up


 
 
  PRIMA pro SR 

13.11.2003 09:30 • wolf
...no bóóže - tak si ji tam nechte ”dopalit” u odborníků a je to,ne? :-))
 
 
Celkový počet komentářů: 13 / zobrazují se: 1 ... 13

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist