Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 01:45:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Ptačí paparazzi v unikátním dokumentu na Spektru

  Autor: PR Press Chello CE , e-mail: info@chellocentraleurope.com Přidané: 21.12.2011


Poznejte o vánočních svátcích nevídané krásy ptačího světa v unikátním dokumentu televize Spektrum! Držitel čtyř prestižních mezinárodních cen Přírodní fotograf roku Bence Máté zavede diváky do fascinujícího života ptáků v třídílném seriálu Ptačí paparazzi. Jednotlivé epizody odvysílá stanice Spektrum 26., 27. a 28. prosince od 16 hodin. Všechny tři díly se pak naráz objeví na Spektru na Nový rok, a to od 15 hodin. Provozovatelem stanice Spektrum v Česku a na Slovensku je společnost Chello Central Europe, člen skupiny Liberty Global, Inc. Reklamní čas prodává agentura Atmedia.


Mezinárodně oceňovaný fotograf Bence Maté natočil pro televizi Spektrum seriál Ptačí paparazzi, který svým názvem vystihuje Benceho originální metody, jak pořídit ojedinělé snímky ptáků jako nikdy předtím. I díky svému invenčnímu přístupu a technické preciznosti získal již čtyřikrát titul Přírodní fotograf roku. Celý seriál je rozdělen do tří epizod.


Divotvorná voda (26. 12. od 16 hodin). Bence Máté nám konečně prozradí svoje profesní tajemství. Ukáže nám, jak se mu podařilo přiblížit se poprvé v životě k ptákům na dosah ruky. Také poznáme jeho nápad, kterým rozpoutal revoluci v oblasti přírodní fotografie, a zavzpomíná, jak fotil svoje první vítězné snímky. V prvním dílu tohoto seriálu nás Bence zavede do dubového porostu rostoucího z písku v pustě, kde můžeme z bezprostřední blízkosti sledovat vzácné, lidským očím většinou skryté okamžiky ze života špačků, sojek a strakapoudů.


Tři v podnájmu (27. 12. od 16 hodin). Bence už byl renomovaným fotografem, když objektiv svého aparátu poprvé namířil na tři pestré opeřence žijící v maďarské pustě. Mandelík hajní, vlha pestrá a dudek chocholatý, ačkoli svými barvami dost připomínají operetní primadony, se před lidskými zraky ve většině případů skromně skrývají. Bence však brzy přijde na to, že všichni tři ptáci mají společnou slabinu – těžko hledají hnízdiště. Ptačí paparazzi problém vyřeší za ně, a zatímco se líhnou v uměle vybudovaných ptačích obydlích první malí mandelíci, je tu příležitost nafotit unikátní snímky.


Rybí večeře (28. 12. od 16 hodin). Ptačí paparazzi nasazuje v zájmu zvěčnění ptačího života na březích jezer a v hustém rákosí co nejvyspělejší techniku. Místo pro maskovaný posed vybavený webovou kamerou, slunečními kolektory a oknem větším, než v kterémkoli dřívějším případě, si vybírá na základě družicových snímků. To všechno by ale ještě nestačilo k dosažení kýženého cíle, a proto se Bence rozhodne, že místo obvyklých fotografií pořizovaných teleobjektivem bude dělat snímky s velkým úhlem záběru. K tomu ovšem musí vpašovat kameru mezi ptáky – a to není zrovna nejsnadnější úkol. Ale Bence se nevzdává, když něco nejde lehce a rychle, spíš naopak.


Více o stanici Spektrum/Spektrum HD

Cílem televize Spektrum/Spektrum HD je vysílání kvalitních dokumentárních pořadů, sloužících lepšímu poznání světa. Důraz klade na populární vědu, dobrodružství a cesty, historii, království divočiny a každodenní život. Dokumenty jsou pestré, věrohodné a nabízejí smysluplné trávení času celé rodiny. Tento kanál, vedle toho, že je bohatě zásoben programy nakoupenými od zahraničních distributorů, klade velký důraz i na vlastní produkci. Více na www.spektrumTV.cz.


Společnost Chello Central Europe

Chello Central Europe je jednou z vedoucích mezinárodních firem v oblasti vysílání, distribuce a zastupování tematických televizních stanic se zaměřením na trh střední a východní Evropy. Chello Central Europe je podnikatelskou jednotkou v rámci skupiny Chellomedia – přední mezinárodní mediální společnosti a evropské obsahové divize společnosti Liberty Global, Inc. Současné portfolio Chello Central Europe v Česku a na Slovensku zahrnuje stanice SPORT1, SPORT2, SportM, Minimax (pro děti), Spektrum (dokumenty), TV Paprika (gastronomie), Spektrum Home (bydlení) a společný podnik s MGM (filmy). Kromě tematických kanálů společnost dále provozuje firmu Atmedia se sídlem v Polsku, zajišťující prodej reklamních časů. Aktuálně působí také v Česku a v Maďarsku. Vedle toho Chello Central Europe obchodně a distribučně zastupuje okolo 20 zahraničních tematických stanic a televizních společností, mj. Fine Living Network (FLN), Zone Romantica, Zone Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, History, Hustler TV, Daring! TV nebo Bloomberg.


Jakub Švestka, Senior PR Executive, Chello Central Europe s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.12.2011 • Žijte se zájmem v lednu na National Geographic Channel
19.12.2011 • Sportovec roku 2011 – prestižní anketa 21. prosince
19.12.2011 • Nenechte si ujít v lednu na Travel Channel
16.12.2011 • Nový vánoční speciál Jamieho Olivera o víkendu na TV Paprika
16.12.2011 • Morgan Freeman v pořadu Zvědavost z dílny Discovery Channel
16.12.2011 • Rok 2012 u vás DOMA s reality show, kinohitmi a seriálovými novinkami

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist