Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 16:29:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Film Europe Channel odvysiela v januári viaceré ocenenené európske filmové novinky

  Autor: PR Press Film Europe/MARCUS PR , e-mail: info@filmeurope.eu Přidané: 12.01.2012


Televízna stanica FILM EUROPE CHANNEL, ktorú v novembri minulého roka spustila mediálna spoločnosť Film Europe Media Company, v januári uvádza viacero nových európskych filmov v televíznej premiére. Diváci uvidia poľskú filmovú snímku Benátky, ocenenú 4 poľskými filmovými oceneniami Eagle (2011) za najlepšiu kameru, kostýmy, výrobu a zvuk a s nomináciou na ocenenie za najlepšiu vedľajšiu ženskú úlohu. V slovenskom a českom teritóriu diváci budú môcť po prvýkrát vzhliadnuť aj film v koprodukcii Švédska, Dánska, Fínska a Veľkej Británie - Videokracia, ocenený cenou kritiky na filmovom festivale v Toronte (2009). Novinkou je aj nový poľský film Joanna, ktorý získal 6 festivalových ocenení (2010, 2011) a mal ďalších 5 nominácií.


Filmy z ponuky Film Europe Channel sú vysielané bez reklám a v pôvodnom znení s titulkami.

Film Benátky je o jedenásťročnom Marekovi, ktorý sníva o výlete do Benátok. Druhá svetová vojna zmarí jeho sny a zostáva žiť v malej poľskej dedine v chátrajúcom dome u svojej tety. Keď dom zaplaví prudká búrka, Marek s pomocou tety vytvára v zaplavenej pivnici vlastnú verziu Benátok s ostrovmi, vystupujúcimi z vody, odvracajúc tak svoju myseľ od krutej reality vojny. Spolu vstúpia do podzemného sveta snov, ktorý sa javí byť čoraz väčšmi skutočný než ten nadzemný.

Režisér Jan Jakub Kolski vo filme, založenom na románe Włodzimierza Odojewského, majstrovsky spája brutálne obrazy z vojny so snami a predstavami dieťaťa, jeho úniku do sveta fantázie a kúziel.


Dokumentárna snímka Videokracia na pozadí talianskej spoločnosti zachytáva postavu kontroverzného politika Silvia Berlusconiho a jeho vplyv na mediálny a neskôr politický život nielen v Taliansku. Tento politik zásadným spôsobom vyše 30 rokov ovplyvňoval mediálny priemysel v Taliansku a neskôr aj politický život a kultúru krajiny. Dokument zobrazuje následky 30-ročného mediálneho vplyvu, ktorý Berlusconi zavedie až do tých najvyšších politických sfér. Dokument prináša unikátne autentické scény z viacerých podujatí s Berlusconim. Nechýbajú zábery ani z prezidentského letného rezortu na Sardínii. Film bol v svetovej premiére uvedený na filmovom festivale v Benátkach v roku 2009.


Dráma Joanna je zaujímavým poľským kinematografickým snímkom so silným príbehom z vojnového obdobia. Za nemeckej okupácie, mladá žena žijúca v Krakowe, ktorej manžel zmizol počas vojny, sa rozhodne ukryť malé židovské dievča. Aby ho zachránila, vstúpi do vzťahu s nemeckým dôstojníkom. Príbeh s množstvom silných emócií a výpovede natočil režisér Feliks Falk, držiteľ viacerých ocenení z Berlína, Locarna, Moskvy, Varšavy.

Snímka získala v roku 2010 na Poľskom filmovom festivale ocenenie za najlepší scenár a réžiu, v roku 2011 získala dve ocenenia Polish Film Award - Eagle za najlepšiu hlavnú a vedľajšiu ženskú rolu a na Medzinárodnom filmovom festivale v Moskve získala Russian Film Critics Award a Silver St. George.


Počas januára na Film Europe Channel diváci uvidia aj ďalšie skvelé európske snímky medzi inými Albín menom Noi. Film je príbehom 17-ročného chlapca Noia a odohráva sa na okraji Islandu. Snímka s jednoduchým príbehom prináša autentický obraz z mrazivého Islandu a pútavo zachytáva každodenný život a prírodu ľadového severu. Film získal 20 ocenení /Rotterdam, Goteborg, Island Edinburg.../ a 12 nominácií. Natočil ho mladý režisér islandského pôvodu Dagur Kári.


Filmy na Film Europe Channel sú vysielané v pôvodnom znení s titulkami a bez reklám. Bližšie informácie o podrobnom januárovom programe na internetovej stránke www.filmeuropechannel.eu

Film Europe Media Company je dynamická mediálna spoločnosť s tímami a kanceláriami v Prahe, Bratislave, Budapešti, Londýne a v Cannes. Film Europe nakupuje, koprodukuje, v kinách a na DVD distribuuje a vo vlastných televíziách vysiela - európsky film. Od apríla 2010 prevádzkuje tri vlastné národné tematické televízne kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS. Od 17. Novembra 2011 spustila vysielanie Film Europe Channel - prvý európsky filmový kanál, ktorý uvádza výhradne európsku kinematografiu zo všetkých 50 krajín geografickej Európy. Film Europe Channel je dnes dostupný v Skylinku, TV Magio, Satro a onedlho v sieti Orange.


PhDr. Ivan Hronec, CEO, Film Europe
Mgr. Adriana Bednárová, mediálny poradca, MARCUS PR



Údaje o filmoch v skratke:

Venice/Benátky/Wenecja
Poľsko 2010, 110 min
dráma, rodinný, historický
réžia: Jan Jakub Kolski
producent: Michal Kwiecinski
scenár: Jan Jakub Kolski
kamera: Artur Reinhart
hrajú: Marcin Walewski, Magdalena Cielecka, Grazyna Blecka-Kolska, Teresa Budzisz-Krzyzanowska

Videokracia/Videocracy
Švédsko/Nemecko/Veľká Británia/Fínsko/ 2009, 85 min
dokumentárny film
réžia: Erik Gandini
scenár: Erik Gandini
hrajú: Silvio Berlusconi, Flavio Briatore and Fabio Calvi

Joanna
Poľsko 2010, 105 min.
dráma, vojnový
réžia: Feliks Falk
scenár: Feliks Falk
hrajú: Urszula Grabowska, Sara Knothe and Stanislawa Celinska

Noi, the Albino/ Albín menom Noi/
Island/Nemecko/Veľká Británia/Dánsko, 2003, 85 min.
dráma
réžia: Dagur Kári
scenár: Dagur Kári
hrajú: Tómas Lemarguis, Throstur Leo Gunnarsson



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.01.2012 • Prima COOL posiluje nabídku novinek
06.01.2012 • Wild Card Weekend NFL živě na SportTV
06.01.2012 • Žijte zdravěji s lednovými pořady Fine Living Network
04.01.2012 • FA Cup pokračuje na NOVA Sport
04.01.2012 • Soutěžte s NGC o čestné vstupenky na veletrh Moderní rybář a hodnotné věcné ceny
03.01.2012 • Fotbal na NOVA Sport v lednu 2012

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist