Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 05:36:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Smart LNB firmy Eutelsat spojí televizi a satelit

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 26.07.2013



Satelitní operátor Eutelsat potvrdil úspěšné dokončení první etapy vývoje tzv. smart LNB pro antény DTH. To otevírá možnosti pro vysílatele, aby provozovali svůj vlastní ekosystém lineární televize a spojili televizní služby přímo se satelity.


Smart LNB nyní vstupuje do fáze průmyslového využití před komerční dostupností v roce 2014. Smart LNB navržený společností Eutelsat je elektronický zdroj nové generace, který je připojen k anténě se zabudovaným vysílačem pro interaktivní aplikace, např. HbbTV, placená televize na vyžádání PPV, sociální sítě, osobní management předplatného a účast v živém vysílání (hlasování, poznámky …).

To změní masový trh satelitních služeb DTH, vysílatelům a operátorům platforem umožní připojení interaktivních služeb s přidanou hodnotou do jejich vysílací platformy, vyhnou se tak závislosti na pozemních pevných a mobilních sítích. Tento nový produkt vychází vstříc stále větším požadavkům klientů na management a interakci s obsahem a také připravuje podmínky pro aplikace tzv. od stroje ke stroji a domácí automatizaci.

„V návaznosti na významné postavení společnosti Eutelsat v inovacích, které rozšiřují možnosti a konkurenceschopnost satelitních služeb, ‘smart LNB’ umožní vysílacím subjektům efektivněji poskytovat služby svým zákazníkům a diverzifikovat rozsah a charakter nabízených aplikací, od přímé podpory zákazníků až k měření sledovanosti a zvýšení zabezpečení,“ řekl pan Jean-François Leprince-Ringuet, obchodní ředitel společnosti Eutelsat.

„Tuto novou technologii mohou využívat domácnosti se satelitním přijímačem s omezenou možností zpětného kanálu i vyspělé trhy, jejichž provozovatelé platformy se snaží vybudovat a udržet úzký přímý vztah se svými klienty.“

Smart LNB je plně kompatibilní se stávajícím spotřebitelským satelitním vybavením, vychází z otevřených standardů (DVB-S2, IP, atd.) a vysoce efektivních protokolů vyvinutých společností Eutelsat pro spojení, kombinuje maximální využití satelitního spektra v různých frekvenčních pásmech (C, Ku, Ka).

Jako prostředek na bázi IP také umožní prohlížení obsahu na mobilních zařízeních v domácnosti (smartphony, tablety, laptopy). Ověřený koncept a první prototypy už byly testovány na družicích Eutelsat a jsou nyní připraveny ke schválení operátory platformy a partnery. Společnost Eutelsat zahájila proces průmyslového využití s prvními výrobci s cílem, že tento nový produkt bude přijat dalšími výrobci hardware a stane se pilířem budoucí televizní infrastruktury.

Společnost Eutelsat informovala, že smart LNB bude poprvé prezentovat na veletrhu IBC 2013 v Amsterdamu (13. až 17. 9. 2013, hala 1, stánek D59). Internet: www.eutelsat.com


S využitím zdroje: advanced-television.com, Infosat.de, 25. 7. 2013, ilustrační foto: Advantech Wireless, volně upraveno a zkráceno


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/DHFsU2 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.07.2013 • LG uvádí na americký trh zakřivené OLED TV [ 1 ]
21.06.2013 • Chytrý domov budoucnosti
07.02.2013 • Česká televize spouští pilotní vysílání zvukových popisů pořadů pro nevidomé
04.02.2013 • České Radiokomunikace spustily službu Audio Description Channel - zvukový popis pořadů pro zrakově postižené
08.01.2013 • Panasonic představí na veletrhu ISE 2013 atraktivní inovace
26.10.2012 • Specifikace přijímačů Skylink READY a možné problémy nelicencovaných přijímačů [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist