Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 13:45:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Televize Nova spustila již třetí společnou kampaň s nadací Dobrý anděl

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 05.11.2015


Televizní noviny ve vysílání představily nový koncept spolupráce s nadací Dobrý anděl. Zapojily se tváře televize, které již několik let pravidelně přispívají rodinám, jež se ocitly v boji se zákeřnými nemocemi, nejvíce s rakovinou. Spoty představují běžné situace, které rodiny během léčby zažívají. Celkem šest spotů představí Dobré anděly v podobě Lucie Borhyové, Reye Korantenga, Kristiny Kloubkové, Dany Morávkové, Jana Čenského a Petra Suchoně.


Příběhy rodin s onkologickým onemocněním se divákům představí ve zpravodajských Televizních novinách a publicistických pořadech televize Nova. Snídaně s Novou bude v přímém přenosu vysílat z Fakultní nemocnice Motol. Diváci tak uvidí, v jakém prostředí rodiny tráví měsíce léčby. Své odborné slovo dostane i prof. MUDr. Jan Starý, DrSc., přednosta Dětské hematologie a onkologie UK 2. LF a FN Motol. Redakce pořadu Víkend se zaměří na příběh ženy samoživitelky, která onemocněla rakovinou prsu a nadále se starala o čtyři děti.

Kdo jsou Dobří andělé, jak pomoci a jaký smysl má spojení nadace Dobrý anděl s osobnostmi televize Nova, se diváci dozví v premiéře krátkého dokumentu v sobotním Volejte Novu. Dokument bude opakovaně zařazován do běžného programu televize Nova až do konce roku 2015. Spolupráci již podruhé zajišťuje Marika Mazáková z oddělení PR a komunikace TV Nova.

„Je radost s lidmi z Novy pracovat. Společná kampaň nám pomáhá více přiblížit, proč je třeba rodinám pomáhat, a upozornit na téma, které se bohužel někdy týká i nás či našich blízkých,“ uvedl Petr Sýkora, spoluzakladatel nadace Dobrý anděl a držitel Ceny Arnošta Lustiga 2014.

V jednom ze spotů vystupuje také rodina Liberdova, které pomáhají Dobří andělé od poloviny minulého roku, kdy jejich dceři Viktorii (*2010) diagnostikovali leukémii. Ihned byla zahájena léčba, v rámci které absolvovala plánované bloky chemoterapie. Ze začátku trávila Viktorka s maminkou mnoho času v nemocnici, zatímco tatínek zabezpečoval příjem a péči o domácnost. Když rodinu dočasně rozdělila léčba, jedním ze způsobů komunikace byl také videohovor, který se ve zmíněném spotu odehrává. Nyní je průběh Viktorčiny léčby volnější, a pokud ji nebudou provázet komplikace, měla by být ukončena v polovině příštího roku.

Ve spotu vyzývá k pomoci nejen této rodině, ale také mnohým dalším, moderátorka Kristina Kloubková: „Hned jak jsem se dozvěděla o nadaci Dobrý anděl, neváhala jsem ani chvíli. Vím přesně, kam mé peníze jdou a že všechny finance jsou do posledního haléře zaslány rodinám, které potřebuji pomoc. Nikdo z nás neví, kdy bude ke svému strážnému Andělovi potřebovat i toho Dobrého.“

Za 4 roky od založení nadace Dobrý anděl pomohli dárci téměř 2 800 rodinám s dětmi, ve kterých dítě či rodič má rakovinu nebo dítě trpí jiným závažným onemocněním. Každý měsíc nadace eviduje okolo 70 nových žádostí o pomoc. Příspěvky dárců – Dobrých andělů - rozděluje rodinám nemocných do posledního haléře. Každý z nich vidí příběhy konkrétních rodin, kterým pomáhá. Více na www.dobryandel.cz


Anna Suchá, skupina Nova a Markéta Křížová, Dobrý anděl


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.11.2015 • Korejští cenzoři i Rajko Doleček byli oceněni na festivalu Ji.hlava
02.11.2015 • Vyhlásenie k medializovanej informácii o rozhodnutí NS SR týkajúcej sa „licencie“ 4. mobilného operátora
28.10.2015 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 27. 10. 2015
27.10.2015 • Pred nechceným volaním na „audiotexové“ čísla sú občania chránení
25.10.2015 • Česká televize přiveze do Ji.hlavy desítky nových dokumentů, některé již ověnčené cenami
25.10.2015 • Investice a pestrost on-line videoobsahu roste, ochota Čechů za videoobsah platit je však stále malá

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist