Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 17.06.2024 - 03:05:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Satelit NSS-5 společnosti SES NEW SKIES zajistí služby zpětného přenosu GSM v Papui Nové Guineji

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 30.07.2007


Společnost SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) dne 25. 7. 2007 oznámila spuštění služeb zpětného přenosu GSM pro firmu Telikom Papua Nová Guinea ze svého satelitu NSS-5. Ve smlouvě na pět let firma Telikom PNG využívá šířku pásma 36 MHz satelitu NSS-5 na orbitální pozici 183° východně.

NSS-5 je hlavní telekomunikační satelit SES NEW SKIES pro region Pacifického oceánu. Výkonná družice je jedním z několika satelitů, které mohou zajistit spojení mezi Severní Amerikou a všemi většími destinacemi v oblasti Pacifiku. Satelit NSS-5 také zajišťuje optimální pokrytí Oceánie a jejich početných ostrovů.

Firma Telikom PNG je předním poskytovatelem hlasových a datových služeb v Papui Nové Guineji. Je to jedna z velmi rozmanitých krajin na zeměkouli, s více než 850 domorodými jazyky a také mnoha tradičními společenstvími, když celkový počet obyvatel nedosahuje ani 6 miliónů.

Satelitní kapacita NSS-5 umožní firmě Telikom PNG rozšířit její služby GSM do nových regionů a poskytnout telefonní služby v náročném hornatém terénu, což předpokládá zpětný přenos GSM mezi velkým počtem základových stanic ve všech odlehlých částech země a hlavním městem Port Moresby.

Pan Scott Sprague, nejvyšší viceprezident společnosti SES NEW SKIES pro celosvětový trh, řekl: „Všudypřítomné pokrytí satelitu NSS-5 umožní firmě Telikom Papua Nová Guinea významně rozšířit její oblast služeb GSM v náročném geografickém terénu Papui Nové Guineji. Společnost SES NEW SKIES se cítí poctěna, že přednímu telekomunikačnímu operátorovi v zemi může pomoci, aby poskytl důležité telekomunikačních služby pro širší počet, převážně venkovských obyvatel a v terénu, který je obtížný pro rozvoj i základní přenosové infrastruktury.”


Yves Feltes, Media Relations, SES NEW SKIES


O společnosti SES NEW SKIES:

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES provozuje globální flotilu sedmi satelitů na oběžné dráze, další dvě konstruované družice (NSS-9 a NSS-12) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Pekingu, Hong Kongu, Johannesburgu, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím sdružené flotily 37 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses.com.


SES Press, 25. 7. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.07.2007 • Soundtrack Channel si vybral společnost RRSat pro rozšíření vysílání do Severní Ameriky
23.07.2007 • PREMIERE přinese Bundesligu v HDTV
16.07.2007 • Firma IMPSAT uzavřela smlouvu na kapacitu satelitu NSS-10 společnosti SES NEW SKIES
10.07.2007 • MLB a WNBA All-Star Game opět na Galaxii sport
09.07.2007 • Před 45 lety byl vypuštěn první ”televizní” satelit
04.07.2007 • Mimořádná valná hromada skupiny SES

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist