Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 17.06.2024 - 14:29:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Mimořádná valná hromada skupiny SES

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 04.07.2007


Akcionáři skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), na mimořádné valné hromadě, která se konala dne 28. 6. 2007 v sídle společnosti v Betzdorfu, jmenovali významné představitele firmy pana Boba Rosse a Dr. Ashoka Gangulyho do správní rady, a schválili určitou úpravu stanov společnosti.

Dr. Ganguly je nyní vedoucím společností Firstsource Solutions s. r. o. (dříve ICICI OneSource s. s r. o.) a ABP Pvt s. s r. o (skupina Ananda Bazar Patrika Group) a od listopadu 2000 byl ředitelem v ústředí indické banky Reserve Bank of India. Je členem rady předsedy vlády pro obchod a průmysl (Prime Minister's Council on Trade and Industry) a také komise pro investice Investment Commission a rady generálních ředitelů Indie-USA (India-USA CEO Council), která byla jmenována ministerským předsedou Indie a prezidentem USA. Je také členem národní komise pro vzdělání ministerského předsedy - National Knowledge Commission to the Prime Minister. Je bývalým členem (správní) rady British Airways Plc (1996-2005) a New Skies Satellites (2002 - 2006).

Pan Ross je bývalým generálním ředitelem New Skies Satellites (1998-2002) a od roku 2002 do roku 2004 byl zaměstnán jako konsultant společnosti. Má velké zkušenosti ve vedoucí pozici v mediální sféře, když zastával významné místo v národním sdružení kabelových televizí National Cable Television Association a v akciové společnosti Turner Broadcasting System. V této vysílací společnosti pomáhal při zavádění stanice CNN v Evropě a na Středním východě. Dále byl jmenován výkonným viceprezidentem s odpovědností za strategické plánování při uvádění do provozu mezinárodních televizních sítí, a hlavním prezidentem akciové společnosti Turner International. V současnosti zajišťuje konzultační služby v oblasti vysílacích médií.


Valná hromada také schválila změny ve stanovách akciové společnosti, které zahrnují:

1. Úprava stanov podle změn ve smlouvě o koncesi (licenci) mezi společností SES ASTRA a lucemburským státem (článek 5).
2. Vyškrtnutí všech odkazů na akcie třídy C, tyto akcie (dříve je vlastnila společnost General Electric) byly vykoupeny a anulovány (zrušeny).
3. Další menší úpravy, které souvisí se dvěma výše uvedenými body.

Pan René Steichen, předseda správní rady, řekl: „Skupina SES je potěšena tím, že může přivítat Dr. Ashoka Gangulyho a Boba Rosse ve správní radě. Jejich obrovské vědomosti v odvětví a všestranné odborné schopnosti v oboru podnikání přinesou další dimenzi do naší rady a přispějí k podpoře iniciativ růstu skupiny SES. Mimořádně důležité je to pro naše aktivity na nových trzích a v nových sférách podnikání. Těšíme se na to, že budeme mít užitek z jejich příspěvku při našem dalším úspěchu.”


Mark Roberts, Investor Relations
Yves Feltes, Media Relations



Informace o důvodech změn článku 5:

Evropská komise v prosinci 2005 zahájila řízení (proceduru) ve věci zvláštních práv lucemburského státu s ohledem na smlouvu o koncesi (Concession Agreement). V této smlouvě má společnost SES ASTRA přístup k lucemburským orbitálním pozicím a kmitočtům. Tento postup by mohl představovat nepřiměřené omezení při pohybu kapitálu a nezávislosti firmy. Když byla podle návrhů lucemburské vlády opravena smlouva o koncesi mezi státem a společností a SES ASTRA, dne 21. 3. 2007 komise materiál uzavřela. Jedna ze změn ve smlouvě o koncesi se týká tzv. prahového vlastnického podílu 20,1%. Evropská směrnice týkajících se finančních institucí (odvětví, které je významně zastoupeno v Lucembursku) si vybrala jako model pro tzv. vlastnický práh v doplněné smlouvě o koncesi. Proto byly opraveny stanovy skupiny SES, aby se přizpůsobily nové smlouvě o koncesi. Článek 5 nyní předpokládá tři tzv. nejnižší úrovně vlastnictví (20%, 33%, 50%), místo dříve uváděné jediné tzv. prahové hodnoty vlastnictví 20,1%, kde tento souhlas musí být požadován lucemburskou vládou jako regulační institucí.


O skupině SES

Skupina SES (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, které zabezpečují nejen globální pokrytí, nýbrž i celosvětové spojení. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím flotily 36 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na internetu: www.ses.com.


SES Press, 3. 7. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.07.2007 • MLB a WNBA All-Star Game opět na Galaxii sport
09.07.2007 • Před 45 lety byl vypuštěn první ”televizní” satelit
25.06.2007 • Nový ukrajinský televizní kanál STAR TV je nyní dostupný FTA ze satelitu SIRIUS
22.06.2007 • Telekomunikační firmy využijí řešení IPTV společnosti SES AMERICOM [ 1 ]
20.06.2007 • Skupina SES podepsala smlouvu na start 10 satelitů s ARIANESPACE a ILS
19.06.2007 • SES ASTRA a VERHAERT SPACE uzavřely smlouvu s ESA na provozování belgické stanice [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist