Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 15:38:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Galaxie Sport získala licenci, Kindernay ji opouští
- aktualizováno

  Autor: Tisková zpráva/RadioTV.cz , e-mail: rtvgalaxie@rtvgalaxie.cz Přidané: 18.03.2002


Majitelem Galaxie Sport, s.r.o. se stal v pátek její jednatel Ing. Jiří Hojgr. Tento bývalý regionální ředitel kabelové televize má největší podíl na přípravě nového sportovního kanálu.

„Projekt Galaxie sport stál mnoho práce a úsilí. Nyní, když je celý program připraven, již jen doufám, že diváci dostanou možnost sami zhodnotit, zda se nám vyvedl.“

Ing. Hojgr, který 100% podíl ve společnosti Galaxie sport, s.r.o odkoupil od RTV Galaxie, a.s. Martina Kindernaye dále uvádí: „Při prezentacích u kabelových distributorů byl náš projekt hodnocen velice kladně a z ohlasů diváků víme, že je o tento program značný zájem. Poslední co nám chybí, abychom mohli začít vysílat je licence, o jejím udělení by snad měla Rada České republiky pro rozhlasové a televizní vysílání rozhodovat v úterý. Pokud Galaxie Sport, s.r.o. získá licenci, mohli by vidět diváci tento program již od dubna.“

K majetkovým změnám Martin Kindernay (dnes 100% vlastník RTV Galaxie, a.s.) prohlásil: „Rozhodl jsem se zcela opustit televizní podnikání. Jsem zklamán ze současné situace kolem RTV Galaxie, a.s. a TV3, a.s.. Vím, že moje osoba je chápána velice kontroverzně a doufám, že můj odchod může přinést dohodu s TV3, kterou si od začátku sporu přeji. Manažéři TV3, kteří nesou plnou odpovědnost za současnou ekonomickou situaci TV3, využily důsledky svého podnikatelského neúspěchu k rozpoutání placené mediální kampaně proti mé osobě. Jsem unaven a chci odejít.

Jsem zavázán panu Hojgrovi, že dal některým mým bývalým kolegům pracovní příležitost v Hradci Králové. Držím mu palce, protože dokázal připravit něco, o čem jiní umí jen mluvit.“

Tolik tisková zpráva RTV Galaxie, připomínáme, že TV Galaxie Sport vysílá zkušebně ze satelitu Eutelsat W1, na pozici 10,0 stupňů východně, transponder F5, frekvence 12,702 GHz, vertikální polarizace, datový tok SR 2963 a chybová opravná korekce FEC 3/4, signál je kódován v systému Irdeto 1.

Aktualizováno 19.3.2002:

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dnes udělila kabelovou a satelitní licenci společnosti Galaxie Sport. Výsledek hlasování potvrdil i jednatel a nový majitel Galaxie Sport Jiří Hojgr, kterého si Rada pozvala na dopolední slyšení k vlastnickým změnám ve společnosti.

Nový sportovní kanál by měl zahájit vysílání v květnu. Zkušební vysílání, ke kterému byla Galaxie Sport připravena již začátkem března, však může začít prakticky okamžitě. Diváci budou moci novou stanici naladit prostřednictvím satelitu (o individuálním příjmu se však nadále jedná) a v rozšířené nabídce kabelových společností. Galaxie Sport zatím neuzavřela dohodu se žádnou kabelovou společností, i když předběžný souhlas se zařazením nové stanice do své programové nabídky daly společnosti Intercable CZ a TES Media.

Podle Hojgra proběhla jednání také se zástupci slovenských kabelových společností, všechny ale čekaly na verdikt Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Nyní bude hlavním tématem jednání cena, kterou budou muset kabelové společnosti platit provozovateli stanice za její zařazení do rozšířené programové nabídky. Galaxie Sport požaduje osm až devět korun za jednoho diváka měsíčně, kabelovým společnostem se to ale zdá být mnoho. Dalším zdrojem příjmů Galaxie Sport by měla být reklama, která však podle Hojgra nebude přerušovat program.

Kromě sportovních přenosů a magazínů, které zakoupila od zaniklého kanálu Sport 1, počítá Galaxie Sport se zařazováním hudebních klipů. Ty by měly tvořit předěl mezi jednotlivými přenosy a vyplnit část pozdněvečerního vysílání. Galaxie Sport bude vysílat ze studia televize Galaxie na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové a její provoz bude zajišťovat několik zaměstnanců společnosti RTV Galaxie Martina Kindernaye.

zdroj aktualizace: RadioTV.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.03.2002 • Galaxii Sport bude možné individuálně abonovat! [ 3 ]
21.03.2002 • UPC odpovídá – 1.část [ 8 ]
06.03.2002 • Když vám to jde perfektně
část 3.
05.03.2002 • Když vám to jde perfektně
část 2.
04.03.2002 • Když vám to jde perfektně
část 1.
01.03.2002 • Jak naladit Galaxii Sport [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

20.03.2002 19:15 • anonym
Nevím, jaký to bude mít význam pro diváka, vždyť tento program si bude moci dovolit jen ten , kdo provozuje kabel. Já sice chytám programy kabelové televize, ale pod hlavičkou UPC. Ti o tento program asi zájem nemají, jinak by určitě po něm šli. Závěrem bych chtěl napsat, že veškerá snaha byla zbytečná. Vyhrálo jenom pár lidí. Ti z UPC zase nebudou mít nic.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist