Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 16:06:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

GlobeCast a SES NEW SKIES obnovují smlouvu na satelitní kapacitu pro Ameriku a Evropu

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 08.07.2008


Společnost SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), a GlobeCast, dceřinná společnost France Telecom, podepsaly novou pětiletou smlouvu na další využití dvou transpondérů o šířce pásma 36 MHz na satelitu NSS-806 na orbitální pozici 319,5° východně
(40,5° západně). Obchodní podmínky smlouvy jsou důvěrné.


GlobeCast je jedním z významných světových poskytovatelů tzv. manažmentu obsahu (Content Management) a globálních přenosových služeb pro profesionální vysílání. Od zahájení činnosti společnosti NEW SKIES jako globálního satelitního provozovatele (v roce 1998) je jejím váženým obchodním partnerem.

Paní Mary Frost, generální ředitelka GlobeCast Severní Amerika, řekla: „Pokračování našeho partnerství se skupinou SES je dalším důkazem naší angažovanosti, abychom v Americe, Africe, Evropě, na Blízkém východě a v Asii nabídli distribuci kanálů s vůdčí pozicí na trhu. Nová smlouva umožňuje našim stálým mezinárodním obchodním partnerům, aby i nadále požadovali kvalitativně vysoce hodnotné vysílací služby, které potřebují pro pokrytí rostoucí poptávky.“

Pan Scott Sprague, nejvyšší viceprezident společnosti SES NEW SKIES pro prodej po celém světě, řekl: „S ohledem na přípravy na oslavu desetiletého výročí naší firmy, které budeme slavit tento rok na veletrhu IBC v Amsterodamu (12. 9. až 16. 9. 2008), SES NEW SKIES se těší zvláště z toho, že může prodloužit a rozšířit dlouholeté obchodní partnerství s firmou GlobeCast. GlobeCast je strategickým obchodním partnerem naší společnosti a těší nás, že i nadále můžeme nabídnout spolehlivou a efektivní satelitní kapacitu na těchto důležitých trzích jako je Evropa a Amerika.“


O družici NSS-806

NSS-806 se nachází na orbitální pozici 319,5° východně (40,5° západně) a nabízí optimální pokrytí Latinské Ameriky. Satelit také pokrývá iberský poloostrov, Kanárské ostrovy, západní Evropu a velkou část východní Evropy. Jeho optimálně směřovaná, výkonná hemisférická zóna ozáření umožňuje současně pokrýt Evropu a americký kontinent s téměř úplným pokrytím Severní, Střední a Jižní Ameriky. Tím zaručuje maximální dosah na trzích v zemích se španělským a portugalským jazykem. Ze satelitu NSS-806 vysílá více než 120 významných kanálů ve španělštině a portugalštině a tedy má dosah asi 13,5 miliónů domácností a 3500 hlavních kabelových stanic v Jižní a Střední Americe.


Yves Feltes, Media Relations, SES NEW SKIES


O společnosti GlobeCast (www.globecast.com):

Jako dceřinná společnost France Telekom je GlobeCast světově významným poskytovatelem tzv. manažmentu obsahu (Content Management) a globálních přenosových služeb pro profesionální vysílání. Společnost provozuje spolehlivou globální satelitní a optickou síť, která spravuje a vysílá ročně 10 miliónů hodin obrazového materiálu a jiného digitálního interaktivního materiálu. Společnost nabízí záznam, přeskupování, přenos a konverzi obsahu pro vysílání platforem pro přímý příjem ze satelitu, pro hlavní kabelové stanice, hlavní stanice ITPV, mobilního vysílání, širokopásmových služeb, pro firemní sítě a digitální informační systémy. GlobeCast disponuje celosvětovou mobilní flotilou pro příležitostné vysílání (SNG), aby ve formátu SD a HDTV podpořila nejdůležitější zpravodajské a sportovní události roku. U svých služeb GlobeCast nezná žádné hranice, neboť společnost má více než 12 teleportů, technická provozní střediska a 18 poboček v Evropě, v Severní a Latinské Americe, na Blízkém východě, v Asii, Africe a v Austrálii.


O společnosti SES NEW SKIES:

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, televizních vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES vlastní a provozuje globální flotilu sedmi satelitů na oběžné dráze, další tři konstruované družice (NSS-9, NSS-12, NSS-14) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Johannesburgu, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě (90 %), Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím sdružené flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti SES NEW SKIES je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses.com.


Zdroj: SES Press, 7. 7. 2008, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.07.2008 • ESSEL GROUP INDIA uzavřela smlouvu na transpondérovou kapacitu SES NEW SKIES pro „HITS“
24.06.2008 • TVB Television i z družice Atlantic Bird 12,5° západně
17.06.2008 • Služby DTH A-Sky-Net společnosti CSTV ze satelitu NSS-6
31.05.2008 • Firma ND SatCom získala kontrakt US-NAVY SPAWAR na přenosné terminály SATCOM
27.05.2008 • SES NEW SKIES obnovuje satelitní podporu pro Nature Conservancy
06.05.2008 • Britská satelitní nabídka FTA „Freesat” zahajuje 6. května 2008 - doplněno [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist