Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 12:57:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES ASTRA uzavřela první smlouvu s provozovatelem kabelové sítě pro novou orbitální pozici

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 16.07.2008


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dne 16. 7. 2008 oznámila, že uzavřela dlouhodobou smlouvu na šíření signálu televizních digitálních FTA kanálů s KDL (KabelDienstLeistungsgesellschaft - Společnost pro poskytování kabelové služby), která jedná jako poskytovatel služby pro německé nezávislé kabelové operátory.


KDL bude využívat dva transpondéry na nové orbitální pozici SES ASTRA - 31,5 ° východně. KDL je prvním obchodním partnerem, který využije kapacitu na této nové orbitální pozici. ASTRA Platform Services (APS) se svým odbavovacím pracovištěm (Playout Center) v Unterföhringu převezme také technický provoz pro KDL.

Nezávislí kabeloví operátoři nyní pokrývají televizním signálem - z vlastních hlavních kabelových stanic - několik miliónů německých domácností. Spolupráce se společností SES ASTRA umožní firmě KDL, aby nabídla nezávislým provozovatelům kabelových sítí lepší přístup k digitálním televizním programům. Nabídka se nazývá TOPP (Transponder-Optimierte Programm-Pakete - „Tranpondérově optimalizovaný programový paket”). TOPP umožňuje, aby signál 22 digitálních televizních stanic FTA byl zaváděn do kabelové sítě jednoduše a efektivně. Také počítá s distribucí digitálních televizních receiverů pro domácnosti s kabelovou přípojkou. Plánuje se, že nabídka TOPP bude spuštěna dne 8. 10. 2008 na kongresu německého kabelového sdružení FRK v Lipsku.

Pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA, řekl: „Společnost SES ASTRA se etablovala jako první poskytovatel televizního signálu pro hlavní stanice kabelových sítí v Německu. Ve firmě KDL jsme našli silného obchodního partnera, abychom urychlili potřebnou digitalizaci kabelové sítě. Velmi nás těší, že jsme uzavřeli první smlouvu na kapacitu pro naši novou orbitální pozici 31,5° východně. Nová orbitální pozice nám otevírá možnosti, abychom rozhodně rozšířili a zvětšili naši nabídku pro klienty v celé Evropě.”

Pan Heinz-Peter Labonte, vedoucí zástupce předsedy FRK (Fachverbandes Rundfunkempfangs- und Kabelanlagen - Specializované sdružení pro rozhlas, televizi a kabelová zařízení), řekl: „FRK iniciovalo nabídku TOPP a podporuje ji, protože privátním a nezávislým provozovatelům kabelových sítí s vlastními hlavními stanicemi nabízí řešení pro šíření digitálních programů FTA a to nezávisle na velkém regionálním provozovateli KDG (Kabel Německo), Unity Media, KBW (Kabel Bádensko-Würtembersko) nebo TC/PC/Orion. TOPP pomáhá provozovatelům sítě, aby mohli konkurovat velkým společnostem a tím zajistit konkurenci na německém kabelovém trhu.“

Paní Anett Klose, vedoucí společnosti KDL s r. o., řekla: „SES ASTRA se osvědčil jako poskytovatel televizního signálu pro hlavní kabelové stanice a jako poskytovatel neutrální, technické infrastruktury. Díky nové spolupráci a spuštění nabídky TOPP můžeme nabídnout kabelovému trhu atraktivní, námi definovaný výběr digitálních kanálů. To výrazně posune digitalizaci v Německu a posílí konkurenceschopnost nezávislých provozovatelů kabelové sítě vůči velkým soupeřům.”


Markus Payer, SES ASTRA
Anett Klose, Managing Director of KDL
Heinz-Peter Labonte, Managing Director of the Federal German Association of Private and Independent Cable Operators (FRK)



O společnosti SES ASTRA , www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední systém pro přímý příjem DTH v Evropě. Satelitní flotila se nyní skládá ze 14 satelitů ASTRA a dvou satelitů SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby pro více než 117 milionů domácností v Evropě, které využívají satelitní příjem a kabelovou přípojku a přenáší celkem 2295 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, telekomunikační a internetové služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 42 programů HDTV. ASTRA a SIRIUS představují nejvýznamnější vysílací platformu HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně, 5° východně a 31,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Skupina SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.

Další informace o společnosti KDL s. s r. o. lze najít na stránce: www.kabeldienstleistung.de. Více informací o německém kabelovém sdružení FRK je možné najít na stránce: www.kabelverband-frk.de.


Zdroj: SES ASTRA Press, 16. 7. 2008, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.07.2008 • SES AMERICOM a SES NEW SKIES se spojí
08.07.2008 • GlobeCast a SES NEW SKIES obnovují smlouvu na satelitní kapacitu pro Ameriku a Evropu
02.07.2008 • ESSEL GROUP INDIA uzavřela smlouvu na transpondérovou kapacitu SES NEW SKIES pro „HITS“
24.06.2008 • TVB Television i z družice Atlantic Bird 12,5° západně
17.06.2008 • Služby DTH A-Sky-Net společnosti CSTV ze satelitu NSS-6
31.05.2008 • Firma ND SatCom získala kontrakt US-NAVY SPAWAR na přenosné terminály SATCOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist