Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 00:47:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - CANAL+, Skylink a freeSAT

  Autor: Redakce sat&entrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 12.12.2023


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na vaše dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí třicátý čtvrtý chat se uskutečil ve středu 20. 12. 2022 v čase 13:00 - 15:00 hod. Na vaše dotazy k platformám CANAL+, Skylink, freeSAT, nebo i Skylink Live TV, případně Apple TV odpovídal ing. Jaromír Glisník.


Od posledního chatu s ing. Glisníkem, který proběhl v květnu 2022, uběhl už víc jak rok a půl, což je v dynamické mediální oblasti hodně dlouho. Neustálé rozšiřování nabídky satelitní a internetové televize, ale i čerstvě ohlášené novinky to potvrzuje. Skylink patří už čtyři roky pod silnou mediální skupinu CANAL+, která do střední Evropy přináší své zkušenosti a výhody synergie při nákupu prémiových práv a vlastní produkci. CANAL+ GROUP nabízí na CANAL+ Sport exkluzivní vysílací práva na utkání Premier League pro Českou a Slovenskou republiku, v brzké budoucnosti se mohou abonenti Skylinku a Sky Live TV těšit na zcela nový sportovní kanál CANAL+ Sport 2, zaměřený na ženský tenis. Rozšířila se také nabídka kanálů Nova Sport i Arena Sport, přibyl kvalitní filmový kanál CANAL+ Action...

Na (nejen) tato témata směřovaly vaše otázky, děkujeme ing. Glisníkovi za jejich zodpovězení a našim čtenářům za zaslání dotazů!


Redakce satCentrum, 20. 12. 2023



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Jaromír Glisník - CANAL+, Skylink a freeSAT

- Matthias Settele - MARKÍZA - SLOVAKIA

- Jaromír Glisník - Skylink

- Vladimír Rusnák - Telly

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Vladimír Rusnák - DIGI CZ

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Martin Ornass-Kubacki - SES Astra CEE

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jiří Kraval - freeSAT

- Eva Sedláčková - BabyTV

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec



  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme vás po nějaké době opět v "horkém křesle" našeho on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy.
Dobrý den, děkuji za pozvání a za otázky čtenářů.

• MIKI - Dobrý den, pane GLISNIK. Kdy zařadíte do nabídky stanici Joj svět. A pak bych se chtěl zeptat jak to bude od 1. února mám předplacený balíček KOMBI + jak budu mít službu nastavenou. Budu mít podle nového tarifu nebo až budu platit nové prodloužení služby. Díky za odpověd a přeji krásné vánoce. S pozdravem Miki
Dobrý den, Miki, o zařazení stanice JOJ Svet jednáme. Pokud se domluvíme na komerčních podmínkách, tato stanice rozšíří naši slovenskou nabídku. Výsledek jednání však nechci předjímat.
U dopředu předplacených služeb se změna ceny neprojeví k datu platnosti nového ceníku, ale až při prodloužení předplatného. I já Vám přeji pěkné Vánoce.

• Viktor Čopjan - Dobrý den, měl bych dva dotazy na programovou nabídku
1. zařazení programů společnosti Warner Bros. Discovery (tedy Eurosporty a +7 programů, když nepočítám ty co na konci roku skončí)
2. zařazení PremierSport 1 a 2 případně 3 (tenis) což ale považuji za nereálné

Děkuji a pěkný den

Dobrý den pane Čopjane. Otázky k budoucímu případnému rozšíření nabídky zpravidla nemohu odpovědět. S vysílateli programů Discovery i Premier Sport jsme v kontaktu. Věřím, že pochopíte, že se jednání a jejich případný výsledek, nedají komentovat v online rozhovoru. Takhle to v obchodních jednáních bývá i v jiných oborech podnikání. Nejsme výjimkou. Děkuji Vám i ostatním čtenářům s podobnými dotazy za pochopení.

• jindra - dobry den chci se zeptat v jakem balicku skylinku bude vysilat canal + sport 2 a dale zda pocitate do budoucna s pridanim do nabidky skylinku stanice premier sport 1 a 2.a posledni dotaz objevi se na skylinku do budoucna nejaky novy eroticky nebo hudebni program.dekuji za odpoved
Buďte zdráv, Jindro. CANAL+ Sport 2 bude ve všech balíčcích, kde je aktuálně CANAL+ Sport, tedy v balíčku CANAL+, KOMBI+ a KOMPLET. O zařazení stanic Premier Sport 1 a 2 jednáme, nové erotické ani hudební stanice nemáme v plánu.

• stefan - preco diskriminujete zakaznikov freesat na thor satelite.
Naší hlavní orbitální pozici pro český a slovenský trh je Astra 23,5°E. Na ní je nejbohatší programová nabídka a dále se rozvíjí. Zákazníky freeSATu nediskriminujeme. Právě naopak, mají možnost za výhodných podmínek přejít na Astru a získat tak za srovnatelnou cenu mnohem lepší služby.

• Jirka - Dobrý den, na Skylinku na Astře 3B začala vysílat promo smyčka CANAL+ Sport 2 s ukázkou ženského tenisu. Tento kanál se mi ale naladil dvakrát, ve slovenské a v české verzi. Znamená to tedy, že se bude jednat o odlišné stanice s jiným programem? Jinak by stačilo přidat jen české a slovenské audio k jedné frekvenci. Nevíte, prosím, kdy se začne vysílat? Bude první měsíc "volné" vysílání pro abonenty Skylinku, když bude nový ceník a nové uspořádání balíčku až od 1. února 2024? Děkuji za odpovědi, případně doplnění, co se bude kromě oznámených WTA ženských tenisových turnajů vysílat. Jirka
Dobrý den, Jirko. Stanice CANAL+ Sport 2 bude mít, podobně jako CANAL+ Sport, českou a slovenskou verzi. Ty se budou lišit pouze reklamními bloky. Audio i video bude u ostatních programů stejné, částečně české, částečně slovenské. Začínáme 2. ledna 2024. CANAL+ Sport 2 budou moci od počátku sledovat všichni předplatitelé balíčků s programy CANAL+ Sport. O rozšíření nabídky o další sporty jednáme.

• jirka67 - Dobrý den pane Glisníku, velice nás doma těší, že konečně uvidíme ženský tenis WTA na satelitu. Kolega ale na rozdíl od nás nemá Skylink. Takže nyní mé otázky :-) :
1. Opravdu zatím nejednáte s jinými operátory (v Česku nebo na Slovensku) o poskytnutí Vašeho Canal+ sport2?
2. Konkureční Telly a O2TV zařazují mužský tenis ATP na novém programu Premier sport 3. Neuvažujete např. o dohodě s Telly o zařazení tohoto programu výměnou za Váš Canal+ sport2? Přeci jen fanoušek tenisu bude nyní muset vlastnit dva operátory. Samozřejmě vím, že v minulých letech tomu tak bylo a O2TV také neposkytlo nikomu svůj O2TV Tenis. Takže bych Vás i chápal, že ho nebudete chtít také poskytnout, ale třeba se ledy prolomí a sdílení programů se u nás trochu zlepší...
Děkuji Vám moc za Váš čas a ochotu odpovídat.
Jirka

Dobrý den, Jirko, o zařazení programů CANAL+ Sport 2 do nabídky jiných operátorů zatím nejednáme, ale už se nám ozvali zájemci. Neděláme nic „na truc“ a jednáním o sdílení naší programové nabídky se nebráníme. Rovněž zařazení programu Premier Sport 3 do nabídky Skylinku není vyloučeno. Ve všech případech záleží na dohodě a oboustranně přijatelných komerčních podmínkách. Pokud Váš kolega nemá Skylink, ale jiného operátora, může si předplatit samostatnou službu CANAL+ a získá jak veškerý náš sportovní obsah tak bohatou videotéku.

• dawe - Dobrý den pane Glisníku,máte v plánu nakupovat další sportovní práva a pokud ano budete je chtít mít ekluzivně jen pro sebe jak to je v případě WTA?Nebo jste ochotní jednat i s konkurencí?Je šance že i WTA,tedy Canal+Sport2 nabídnete konkurenci nebo je jasné,že ženský tenis si chcete nechat jen pro sebe po celou dobu co na WTA máte práva?Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, Dawe, situaci na poli sportovních práv neustále monitoruje v rámci skupiny CANAL+ specializovaný tým, kterému žádná příležitost neunikne. Strategií CANAL+ není budování exkluzivní nabídky pro vlastní distribuční platformy. Kdykoli je to komerčně zajímavé, o naše programy se podělíme. Je tedy možné, že se v příštích letech CANAL+ Sport 2 stane součástí nabídky jiného operátora. V dohledné době to však nebude.

• satman - Zdravim, uz cez 23 rokov som zakaznik Freesatu, /samozrejme predtym inych spolkov/a po zmenach majitelov by som rad obcas pozrel nieco na internetovej tv. Po moznosti prihlasit sa do liveTv som tak urobil, ale bohuzial, hoci mam predplateny balik medium, kde mam aj nova sport1, a chcem pozret napr. zaznam nhl z tohoto kanala, nemam k nemu v livetv pristup. Preco sme takto diskriminovani oproti zakaznikom skylinku, a mame okliestenu ponuku?
Dobrý den, Satman, děkuji za Vaši dlouholetou důvěru. Neznám podrobnosti nastavení Skylink Live TV u starých služeb freeSAT. Zeptejte se na našem zákaznickém servise. Faktem je, že staré služby freeSAT již nerozvíjíme. Rozhodně Vám doporučuji přejít na nové tarify freeSAT na Astře. Za srovnatelných finančních podmínek získáte mnohem více zábavy a nebudete mít pocit, že Vás diskriminujeme.

• Zosima - Pane Glisníku, chcem sa opýtať čo sa bude vysielať na stanici Canal+3
CANAL+ Sport 3 je, podobně jako kanály CANAL+ Sport 4 až 8, určen pro vysílání sportovních přenosů v případě, kdy se sejde ve stejném čase několik divácky atraktivních sportovních události. Tedy čas od času. V případě CANAL+ Sport 3 se bude jednat o turnaje WTA.

• Nick1 - V balikoch Skajlinku mate uvedeny aj Sport od RTVS. Po aktualnych zmenach vo financovani RTVS odzneli aj uz aj reci o zruseni programu Sport spolu so spravodajskym programom RTVS24. Mate do balika namiesto neho nejaku adekvatnu nahradu?
Televizní programy RTVS distribuujeme na základě platné smlouvy. Vysílatel nám žádné změny neavizoval. Po pravdě, nedokážu si představit adekvátní náhradu veřejnoprávních programů.

• Jitka - Dobrý den, nejdřív chceme jako rodina tenisových/stolnětenisových fanoušků moc poděkovat za zařazení Arena Sport 2 a především Canal+ Sport 2 s WTA – tím jste nám udělali velkou radost! Také doufáme v návrat Eurosportů (grandslamy) a máme dotaz, zda plánujete přidat také program Premier Sport 3 (ATP turnaje) – pokud můžete sdělit, jestli jednáte/nejednáte o jeho přidání. Předem moc děkujeme.
Mockrát děkuji za podporu, Jitko. Premier Sport 3 je jistě zajímavý projekt a jistě budeme o jeho zařazení do nabídky jednat. Výsledky jednání však, jak jistě pochopíte, nedokážu odhadnout.

• Jitka - Ještě jednou zdraví „tenisová“ Jitka, mám námět, že by bylo šikovné, aby, pokud chci přes Zákaznickou zónu přejít na jiný balíček, bylo možné zvolit datum přechodu (kupř. týden/měsíc předem). Při dotazu přes Facebook mi bylo sděleno, že lze změnu provést i telefonicky/přes chat, ale pouze v daný den nebo den předem. Třeba by to mohla být inspirace pro Vaše IT ☺
Hmm, to jsem nevěděl. Měl jsem za to, že změna k určitému datu možná je. Zjistím, jak to přesně funguje a dám podnět na zlepšení. Mockrát děkuji za námět, Jitko.

• Pavel - Dobrý den, měl bych na Vás dotaz ohledně propojení Skylink live TV se streamovací službou Apple TV+ a její lokalizací. Apple nabízí svoje tituly jenom s lokalizací v podobě titulků, můžeme se těšit na lokalizaci ve Skylink live TV v podobě dabingu? Děkuji
Dobrý den, Pavle, aktuálně Apple nikomu neumožňuje nasadit u svých titulů vlastní dabing. Budeme tedy tuto službu spouštět v podobě, v jaké ji od Apple dostaneme. Některé pořady s dabingem, jiné s titulky. Obecně vzato si titulky získávají stále více příznivců. Jistě to nebude většina populace, ale je to zřetelný a silný trend. Na druhé straně umělá inteligence poskytuje již dnes nástroje pro docela slušný a cenově přístupný strojově generovaný dabing. Kdoví, co přinese budoucnost. Třeba budeme mít v budoucnu u všech pořadů možnost výběru.

• Jan - Myslel jsem, že bude freeSAT na satelitech Thor letos končit, ale asi to tak brzo nebude. Nechápu, proč to na západní pozici držíte! Když jsem minulý měsíc dostal dopis z freeSAT/Skylinku, že do 25. 11. musím přetočit parabolu anebo si objednat technika, tak jsem odpojil koax na Thor, a protože mám i kartu na Skylink, rozšířil jsem si nabídku o Canal+. Ovšem zde na satcentru se píše, že se budou některé programy freeSATu přesouvat v rámci Thorů, zřejmě společně k Telly a Digi SK, a tak nevím, zda jsemn se neukvapil a předčasně nevypověděl levnější balíček, jak je ve Skylinku na Astře. Můžete, prosím, pro další diváky z 1W uvést, kdy s vysíláním na Thoru skončíte? Děkuji za odpověď, Honza.
Naše satelitní kapacita na 1°W je nasmlouvána na několik let dopředu, a to nejen pro freeSAT, ale i pro DirectOne v Maďarsku a FocuSat v Rumunsku. Vypnutím českých a slovenských programů bychom proto aktuálně nic neušetřili, ovšem jednoho dne k němu dojde. Nejprve ovšem musíme drtivou většinu zákazníků freeSATu převést na Astru. Děje se to postupně, v České republice jsme za půlkou. Na 1°W dojde k přesunu některých programů na Thor 7, a to z čistě technických důvodů. Pokud jste už na Astře, netýká se Vás to. Rozhodně jste se neukvapil. Právě naopak. Všem zákazníkům freeSATu, kteří dosud přijímají signál z 1°W doporučuji přechod na Astru neodkládat.

• Tom - Zdravím, mám trochu zmatek v reklamě na archiv a platformu CANAL+ CZ v novinách a některých televizích. Myslel jsem, že Skylink je součástí CANAL+, a že diváci Skylink Live TV si mohou tyto stanice a archiv doobjednat, a nemusí se tedy zvlášť dělat reklama na koupi pouze CANAL+. Můžete mi to, prosím, vysvětlit? Tom.
Buďte zdráv, Tome. Naši zákazníci si samozřejmě jednoduše mohou předplatit balíčky, ve kterých je služba CANAL+ zahrnuta. Získají tak kompletní televizní řešení s našimi prémiovými programy.
Samostatná služba CANAL+ (tedy bez ostatních programů) je určena pro uživatele pozemní televizní nabídky nebo televizní nabídky jiných operátorů. Těch je více, než našich zákazníků a je jim určena naše reklama.

• stefan - Prečo chcete nasilu preorientovať zákazníkov z thor satu na astru. Ak by ste dali tie iste programy asi by sa dali nahovoriť na prechod ale to vôbec nie je tak a zato radšej ostávajú na thore. Som presvedčený že keď to neurobíte podľa ich predstav tak cca 65000 zákazníkov stratíte. Tu nejde len o z zefektívnenie prenosov ale aj o prístup k jestvujúcim zákazníkom. Ha thore už asi tri roky ste nič podstatne neurobili. Za odpoved dakujem.
Astra je naší primární orbitální pozici pro český a slovenský trh. Proto naši nabídku na Thoru již nerozvíjíme a novinky dáváme na Astru. Tam je drtivá většina naší zákaznické báze. Zákazníky freeSATu motivujeme k přechodu na Astru, ale nemám pocit, že to děláme „na silu“. Někteří čtenáři dokonce vyjadřují přesvědčení, že bychom migraci na Astru měli dělat razantněji a rychleji. Neuvedl jste, jaké jsou Vaše představy, proto nedokážu vysvětlit, proč to podle nich neděláme. Na Astře poskytujeme zákazníkům freeSATu kvalitnější služby za srovnatelné ceny.

• Laci - Dobrý deň. Chcem sa Vás opýtať že prečo chcete pokaziť vašu pozíciu na trhu kde ste jednotka v programoch s maďarskou jazykovou mutáciou na Slovensku. Na satelite Thor no na satelite Astra je to už oklieštene už o rad programov a asi zato sa Vám nedarí preorientovať zákazníkov.
Za odpoveď ďakujem.

Buďte zdráv, Laci. Na Thoru je, díky naší maďarské platformě DirectOne, nabídka maďarských programů o něco širší. Na Astře však nechybí žádný z těch sledovaných. Přechod na Astru se nám daří docela dobře, ačkoli nikoho nenutíme a nemáme to v úmyslu.

• stefan - Co ponuknete pre zakaznikov freesat na thor-e na vianoce.
Jak už jsem Vám psal, Stefan, nabídku na Thoru již nerozvíjíme, novinky najdete na Astře. Přechod je bezplatný a ve většině případů jednoduchý. Nevím ovšem, jestli to do Vánoc stihnete.

• Milan1985 - Dobrý deň pán Glisník,

- chcem sa spýtať, prečo transpondéry čo prešli z Astry 3B na Astru 3C (Astru 5B) sú oproti Astre 3B slabšie čo sa týka signálu?

- čo sa týka programov od Warner Bros. Discovery je tam nejaký posun?

- kedy sa dočkáme programov Premier Sport na Skylinku? Samozrejme aj Premier Sport 3, kde bude možné od začiatku roka sledovať ATP.

- a samozrejme kedy sa dočkáme programu AMC v HD kvalite.

- v ponuke mi dosť chýba program Pershiy Ukraine, ktorý od začiatku mesiaca nefunguje. Bude v dohľadnej dobe tento verejnoprávny program ukrajinskej televízie dostupný?

Ďakujem za odpovede.

Buďte zdráv, Milan, zatím na Astru 5B žádné programy nepřešly. Probíhají testy a nelze říci, jaké parametry budou v době přechodu. Vzhledem k tomu, že se vysílací diagramy satelitů liší, budou jistě místa, kde se síla signálu o něco změní. Někde se zvýší, jinde sníží. Na dostupnost televizního vysílání by to nemělo mít vliv. O průběhu jednání s jinými vysílateli nemohu v online rozhovoru referovat. Jak Discovery tak k Premier Sport 3 jsem se již dnes stručně vyjádřil. Kandidátů na přechod z SD do HD je více, AMC je jedna z našich priorit. Vzhledem k tomu, že máme, jak plyne z předchozích odpovědí, více želízek v ohni, nechceme nyní alokovat satelitní kapacitu na AMC HD, pokud je pravděpodobné, že ji budeme potřebovat pro rozšíření nabídky. Třeba o programy, na které se ptáte. Pokud se týká ukrajinských programů, v naší nabídce nejsou ani nebyly a s jejich vysílatelem nejsme v kontaktu.

• artik - Dobrý den. Mám dotaz, jestli by se mohly objevit v nabídce některé nové stanice, třeba některé francouzské. Nebo BBC earth, BBC first, nebo filmbox art s anglickými a polskýmy titulky nebo Mezzo live.
Dobrý den, Artiku. Aktuálně o zařazení uvedených stanic nejednáme, nabídku by však mohly rozšířit některé francouzské kanály vysílané na Astře 19,2°E. Vezměte, prosím, v úvahu, že vysílací práva se prodávají po teritoriích. Bohužel proto není jednoduše možné otevřít pro naše zákazníky televizní kanál vysílající pořady, které nemají vypořádána vysílací práva pro naše území.

• ® bmilan - Aká je "taktika" či perspektíva Canal+ ohľadom programov Eurosport?
1. Pre klientov prijímajúcich programy z 1° záp. vrátane Eurosportov a nechcú migrovať na novú pozíciu?
2. Pre klientov na 23,5° vých., ktorí by chceli Eurosporty?
bmilan

Naše „taktika“ je u všech vysílatelů podobná. Snažíme se docílit komerčních podmínek úměrných atraktivitě jejich programů. To se nám v minulosti v případě programů Eurosport nepovedlo a naši nabídku tyto programy opustily. Představa vysílatele o poplatcích byla mnohem vyšší než ta naše. Nepochopil jsem, co jste měl v 1. otázce na mysli. Eurosporty nejsou součástí naší nabídky na 1°W, naopak na Astře 19,2°W si naši zákazníci mohou naladit Eurosport v německém jazyce.

• Serhi_F - Dobrý deň, chcem sa spýtať či budú niekedy k dispozícii hybridné prijímače, za ktoré bude možné platiť mesačný prenájom? Ďalšia moja otázka je, že kedy sa vráti vysielanie UA: Pershyi alebo Pershyi Ukraine, ktorý ste ešte donedávna šírili, nakoľko našej ukrajinskej menšine tento program veľmi chýba a nechceme kvôli tomu meniť operátora. Vlastne to bol posledný ukrajinský program, ktorý ste mali v ponuke. Je možné ho opätovne zaradiť do ponuky. Ďakujeme.
Dobrý den, Serhi_F. O pronájmu hybridních přijímačů uvažujeme. Existují rovněž prodejny, které přijímače prodávají na splátky. Ukrajinské programy nejsou a nebyly součástí naší nabídky. Zřejmě máte na mysli nekódovanou satelitní distribuci v režii jejich vysílatele.

• ivan - dobry den, to fakt nie je mozne nejako sa spojit a dohodnut /a potom aj zrealizovat technicky/ na tom, aby tie markizy a jojky mohol byt nejak samostatny balik a nemusel sa kvoli tomu vzdy dvihat zakladny balik s cenou, ked si zadiktuju oni?
Co napriklad majitelia dvoch pristupovych kariet. u jedneho mam stredny balik a sport ktory chcem pozerat je u druheho poskytovatela. Tym padom platim u oboch markizu a jojku a pritom ich napriklad vobec nepozeram? Sa mi zda, ze sa nikomu v tom nechce v prospech abonentov vrtat a jednoduchsie je to nechat tak, vsak co, ludia to zaplatia, ked chcu pozerat. U nas je zakaznik stale este asi na konci, takisto ako aj u inych operatorov v porovnani s okolitymi krajinami.

Dobrý den, Ivan, o podobné řešení někteří operátoři usilovali. Realita je ovšem taková, že pokud by se operátorovi podařilo získat programy Markízy a JOJ bez závazku šířit je ve všech balíčcích, nedostal by od vysílatelů slušnou cenu. Pak by se to ovšem operátorovi nemuselo vyplatit. Přece jen se jedná o populární programy a lze očekávat, že většina zákazníků by o ně měla zájem. Vyšší jednotková cena za zákazníka by i při o něco menším počtu zákazníků nemusela znamenat celkovou úsporu na programových nákladech. Abych se vyjádřil srozumitelně, já ten stávající model nehájím. Znám jedinou cestu, jak jej změnit. Z kolotoče neustálého zvyšování poplatků vysílatelů se dá vyskočit jedině odmítnutím a vypnutím programů daného vysílatele. To jsme v minulosti vícekrát udělali. Touto cestou jsme ke „kultivaci“ trhu přispěli více než kterýkoli jiný významný operátor. Však o tom byla v minulých otázkách a odpovědích řeč. :D

• divak - Dobry den, mame uz 24 rokov sluzbu freesat /momentalne medium balik/. Teraz pozeram novy cennik a neviem ci to je tlacova chyba alebo to fakt? Cena za medium 31,52 eura? ved to je pomaly 200% navysenie. A tiez drahsie oproti porovnatelnemu baliku skylink na 23,5E. To chcete donutit takto vsetkych prejst z Thoru na Astru? Myslim ze ich donutite prejst akurat k inemu providerovi, ak nemaju napr. moznost pretocit parabolu. Navyse v cenniku nevidim ani polozku druha karta k baliku. Ta moznost bude zrusena? Pretoze nie vsetci maju moznost rychleho pripojenia tak aby mohli doma spokojne pozerat livetv bez trhania obrazu cez internetove pripojenie, aj ked to maju k sluzbe. Ale to asi velkopodnikatelov pri znizovani nakladov a maximalizacii zisku nezaujima.
Buďte zdráv, cením si Vaší věrnosti. Ceník platný od 1. 2. 2024 oproti minulému ceníku z 1. 11. 2022 žádnou změnu ceny u balíčku Medium nemá. Nově byl zaveden balíček Medium HD za 31,52 €. Poplatek za službu freeSAT twin karta v novém ceníku je a cena se rovněž nezměnila. Ceníky najdete na webu freesat.sk dole pod odkazem Na Stiahnutie. K přechodu na Astru zákazníky freeSATu těžko můžeme nutit. Motivujeme je však lepšími službami za srovnatelnou cenu. K tomuto tématu jsem se již dnes vícekrát vyjadřoval.

• Dotaz - Dobry den,

Je sance, ze se nova značka Canal Plus v Česku plne rozšíří? Vice stanic Canal Plus, přejmenování stanic FilmBox, zahájení Planete+ apod? Tedy stav jako je třeba v Polsku? Nebo je Česko spis okrajovou záležitosti

Dobrý den, přejmenování kanálů FilmBox na CANAL+ by bylo jistě jednoduché, není však naší prioritou. Vzhledem k tomu, že stanice FilmBox jsou v nabídce stovek operátorů, kteří kanály CANAL+ v nabídce nemají, přejmenováním bychom jen způsobili zmatek. Česká republika a Slovensko mají v rámci skupiny CANAL+ velmi slušné postavení. Ne však srovnatelné s Polskem, což je dáno jednak dobou, po kterou je značka CANAL+ v Polsku rozvíjena, jednak velikostí a stavem polského trhu. Naši polští kolegové produkují dva nákladné televizní seriály každý rok. Česko-slovenský trh, nejen kvůli velikosti, ale i kvůli postavení dominantních komerčních vysílatelů a masivním programovým investicím veřejnoprávních televizí, takový potenciál neposkytuje.

• Marťa - Dobrý den, někde na internetu jsem zachytil, že slovenské stanice už nemají zájem být v českých placených paketech v kabelu, na internetu i na satelitu (kromě RTVS). Hrozí to i Skylinku, že bychom přišli i už dnes velmi omezenou nabídku slovenských stanic? Bylo by to škoda, mladí lidé éa děti už slovenštině přestávají rozumět... Martin
Dobrý den, Martin, souhlasím s Vámi, že zachovat slovenské televizní stanice v české nabídce je pro kulturní výměnu a rozhled nových generací velmi důležité. Slovenskými vysílateli žádné změny v tomto ohledu nebyly avizovány. Snad se jedná pouze o nepodloženou spekulaci.

• ® jmsmen - Dobry den prajem kedy prejdu niektore programy do hd napriklad
Nova International,CS Film ,CS History,CS Mystery,Fishing & Hunting,
Viasat Explore,AMC,Jojko,Sparktv,leo,alebo niektore ine.

Dobrý den, máme vlastní seznam programů, které bychom rádi převedli do HD. Řídíme se atraktivitou a sledovaností. Některé z uvedených programů na našem seznamu máme, jiné nikoli. Naše aktivity financujeme z předplatného zákazníků. S jejich penězi se snažíme nakládat efektivně. HD distribuce oproti SD znamená zvýšení nákladů o cca 10 tisíc euro měsíčně na jeden kanál. Asi uznáte, že má-li nějaký kanál sledovanost v jednotkách tisíc měsíčně, a sleduje jej méně než 1% zákazníků, převedení na HD se nedá považovat za ekonomický krok. Myslím si, že kdybyste provozoval televizní službu, uvažoval byste podobně. O něco lacinějším řešením je přechod na HD v Skylink Live TV, nikoli na satelitu. Tam vidím pro kanály s nízkou sledovaností do budoucna docela slušnou perspektivu.

• Dawe - Dobrý den přeji, rád bych se jen zeptal, co vedlo ke zrušení kanálu Film Europe? Domnívám se, yl že cenová politika těchto kanálů byla nastavena neadekvátně. Dokud byl kanál za 50Kč, občas jsem si ho zaplatil, ale za dosavadní cenu to byla za mě neadekvátní částka vůči tomu co za 200-250Kč mohu dostat jinde, myslím tím nabídku streamovacích platforem. Děkuji za osvětlení problému.
Dobrý den, Dawe. Kanál Film Europe nebyl zrušen. Byla pouze ukončena možnost si jej předplácet zvlášť. Zůstává součástí cenově dostupných balíčků. Důvodem pro ukončení samostatného předplatného byla mizivá poptávka. Aktuálně máme něco přes stovku předplatitelů a počet dlouhodobě klesal.

• ® jmsmen - chcem sa este opytat aktualne achich prijmačoch idu Skylink/freesat, planujete nove prijmače.
Bohužel nedokážu vyjmenovat všechny přijímače, na kterých naše služby fungují. Docela dobrým vodítkem může být seznam uvedený zde: https://www.skylink.sk/navody-na-naladenie

• MIKI - DOBRÝ DEN,měl bych ještě otázku neplánujete po spuštění Apple+ dát zákazníkům ochutnávku programu. aby se mněli na co těšit. díky
Dobrý den, Miki. Apple má velmi přísně nastavenu cenovou politiku. Ochutnávka pro všechny zákazníky by se nám velmi prodražila. Spíše budeme poskytovat možnost ochutnávky adresně a cíleně, určitým skupinám zákazníků.

• ® jmsmen - Ako chcete prilákať madarske hovoriace divakov na 23.5E vela programov chiba a niesu ani hd aj hlavni komercni program TV 2 je len sd na thore je hd.
Podobnou otázku jsem již dnes odpovídal. Na Thoru máme maďarskou platformu DirectOne a díky tomu dokážeme poskytovat efektivně bohatší maďarskou nabídku. Na Astře máme všechny maďarské programy s rozumnou sledovaností. Distribuce programů s menší sledovaností pro relativně malý počet maďarsky hovořících zákazníků se nevyplatí.

• ® Arakain7 - Dobrý den, půjde někdy v aplikaci Skylink Live v TV Samsung udělat vlastní pořadí kanálů?
Dobrý den, o takové možnosti neuvažujeme. CANAL+ ji nemá implementovánu na jiných trzích a není to proto ani v našem plánu.

• Josef - Při spuštění kanálu Skylink7 jste říkali, že se jedná i o určitý informační kanál pro abonenty, kde mohou nalézt některé novinky či promo vysílání. Nyní jste ho zrušili, uvažujete v budoucnu o jeho obnovení, třeba v jiné podobě? Svoje informační kanály mají mnohé placené platformy, a u nás jsou dvě informační stanice dokonce i v pozemním digitálním vysílání od Radiokomunikací a od CDG. Tam radí, jak přijímat signál, naladit a přesouvat předvolby, tedy skoro kanál pro laiky ("blbce"). To bych samozřejmě od Skylinku nechtěl, ale mě se koncepce Skylink7 líbila a udělal jsem si představu i o kanálech, které jsem neměl ve svém balíčku (např. Mezzo). Děkuji za odpověď a přeju pěkné prožití vánočních svátků! Josef
Dobrý den, Josef. Skylink 7 plnil svou roli jako ukázka zajímavých pořadů z různých kanálů placené nabídky pro zákazníky, kteří platili pouze servisní poplatek a k placeným programům neměli přístup. Nyní prakticky všichni zákazníci mají některý z placených balíčků. Ten hlavní smysl Skylink 7 tedy odpadl. Pro pouhé informování o novinkách je mnohem efektivnější web nebo náš pravidelný zpravodaj, který zasíláme e-mailem. Pokud máte zájem si vyzkoušet některý vyšší balíček, stačí si jej předplatit na měsíc a posoudíte sám, zda Vám vyhovuje. Děkuji za přání a i já Vám přeji klidné Vánoce

• mracik - Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, keď bude Apple TV súčasťou Canal+ streamovacej služby, znamená to, že v Canal+ bude kompletne zastúpený celý obsah Apple TV? Nebudem si musieť tak platiť obe služby, ale len Canal+? Ďakujem

Dobrý den. Ano, v rámci CANAL+ bude k dispozici plný obsah Apple TV+.

• Jan - Proč vypadly ze Skylinku stanice Sport5 a Relax? Proč nejsou v nabídce MTV z Astry1 i další stanice, jak je tomu na Thoru (MTV 90´s, Hits, Club aj.). A také další Óčka, celodenní Leo TV apod. chybí. Děkuji za odpověď, Honza.
V obou případech skončily zmíněné kanály u nás iniciativou vysílatele. Sport 5 ukončil vysílání a Relax neměl zájem o satelitní distribuci. Je pouze k dispozici v rámci Skylink Live TV. Jistě najdete desítky stanic, které v nabídce nemáme a mohli bychom mít. Hledáme zkrátka, jako každý operátor, určité optimum, kompromis mezi náklady a atraktivitou.

• Ivka - Dobrý den, mám otázku, jestli CANAL+ Sport 3 bude jen v internetové nabídce nebo i na satelitu.
Dobrý den. CANAL+ Sport 3 bude pouze v internetové nabídce. Samozřejmě všichni předplatitelé satelitních služeb k němu budou mít přístup, ovšem přes internet.

• mracik - Dobrý deň, chcem sa opýtať na obsah Apple TV na Canal+ streamingovej službe. Bude Canal+ obsahovať kompletný archív Apple TV? Ďakujem veľmi pekne.
Dobrý den. Ano, v rámci CANAL+ bude k dispozici plný obsah Apple TV+.

satCentrum - Tak, a to byla poslední odpověď našeho dnešního hosta v Chatu on line. Děkujeme ing. Glisníkovi za jeho trpělivost s odpovídáním na dotazy, a také všem čtenářům za položené otázky. A protože už Vánoce berou za kliku do našich domovů, přejeme Vám všem klidné a spokojené prožitíí svátků a úspěšný vstup do roku 2024! V něm se určitě zase setkáme u nějakého dalšího Chatu on line. Ať se daří, redakce satCentrum.
Děkuji redakci za zorganizování chatu a všem přeji klidné Vánoce a šťastný rok 2024.


Další články z rubriky:
05.09.2022 • On line na satCentrum: Matthias Settele - MARKÍZA - SLOVAKIA
15.05.2022 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink
05.10.2021 • On line na satCentrum: Vladimír Rusnák - Telly
02.12.2020 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink, freeSAT, Anténa+
19.10.2018 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
01.12.2017 • On line na satCentrum: Vladimír Rusnák, DIGI CZ


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist