Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 13:43:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 15.05.2022


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí třicátý druhý chat se uskutečnil ve středu 25. 5. 2022 v čase 13:00 - 15:00 hod. Na vaše dotazy k platformám Skylink, freeSAT, Anténa+ i CANAL+ odpovídal ing. Jaromír Glisník.


Od minulého chatu s ing. Glisníkem, který proběhl v prosinci 2020, uběhl už víc jak rok a půl, což je v dynamické mediální oblasti hodně dlouho. Skylink patří už tři roky pod silnou mediální skupinu CANAL+, která do střední Evropy přináší své zkušenosti a výhody synergie při nákupu prémiových práv a vlastní produkci. A protože CANAL+ GROUP získala exkluzivní vysílací práva na Premier League pro Českou a Slovenskou republiku na 3 sezóny, počínaje už letošní sezónou 2022-2023, mohou se abonenti Skylinku těšit na zcela nový sportovní kanál s premiérovým obsahem. Na něj také směřovala řadu dotazů čtenářů v dnešním chatu.

Dotazy také směřovaly k dalším novým programům, a to i v obrazovém formátu UHD 4K. Letos Skylink podpoří také abonenty freeSATu k přechodu na společnou distribuční družici. Skylink aktivoval další kódovací systém a pokračuje v lepším zabezpečení karet na stávajícím. Rozšířilo se hybridní vysílání internetové Skylink Live TV, naopak k 30. 6. 2022 skončí v pozemním vysílání placená televize Antena+.

Za všechny vaše dotazy a také za odpovědi ing. Glisníkovi velmi děkujeme...


Redakce satCentrum, 25. 5. 2022


Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Vladimír Rusnák - Telly

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Vladimír Rusnák - DIGI CZ

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Martin Ornass-Kubacki - SES Astra CEE

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jiří Kraval - freeSAT

- Eva Sedláčková - BabyTV

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme vás opět v "horkém křesle" našeho on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy.
Mockrát děkuji za pozvání a těším se na dotazy čtenářů.

• miki - Dobrý den pane Glisnik, mám dotaz jaké nové programy zařadite do nabídky. V červnu startuje nový program tv Markíza --krimi, tv joj připravuje zpravodajský kanál. Uvažujete o jejich zařazení, a nebo uvažujete o jiných programech. Díky za odpověd. Miki
Buďte zdráv, Miki, mrzí mě, že nemohu vyčerpávajícím způsobem zodpovědět hned první otázku. Programové novinky a změny neoznamujeme v chatech nebo v e-mailové komunikaci, ale tiskovými zprávami v okamžiku, kdy to je aktuální a je dosaženo dohody s vysílatelem programů. V předstihu to většinou není možné. Pokud se týká programu Markíza Krimi, jeho spuštění připravujeme.

• Jan - Dobrý den, stále od Skylinku čekám na nějakou nabídku pro nás, kteří mají freeSAT a k němu dvě další karty (po 100 Kč - pro bráchu a dědu v našem velkém dvougeneračním domu). Pokud si přetočím svépomocí parabolu z Thoru na Astru 23B, budou mi stávající Irdeto ICE karty fungovat i na Skylinku, myslím po přeregistraci? Karty dnes fungují ve vlastních slušných linuxových set top boxech a bylo by mi je líto se jich zbavit. Děkuji za radu. Honza
Dobrý den Honzo, při přechodu na Astru 23,5°E budete moci používat stávající Irdeto ICE karty. Není třeba dělat žádnou přeregistraci karet na Skylink. Stačí o přechod na Astru požádat buďto přes zákaznický servis nebo web freeSATu. Funkčnost Vašich přijímačů nedokážu okomentovat. Vzhledem k tomu, že pravděpodobně nebyly námi certifikovány, nedokážeme jejich spolupráci s našimi systémy zaručit.

• josef - Zdravím Vás, pane Glisníku! Jako velký fanoušek fotbalu vítám nový sportovní kanál, který bude přinášet prémiová utkání. Už se ví přesný datum, kdy začne vysílat a v jakých programových balíčcích bude zařazený? Nebo ho bude možné individuálně připlácet např. k základní MINI nabídce? A co Nova sport 3, 4, ... bude také ve Skylinku? Děkuji za odpovědi a fandím Vám - Skylink se stále lepší!
Dobrý den, Josefe. Na bližší informace o připravovaném sportovním kanále si budete muset ještě počkat. Zákazníky i veřejnost budeme o startu vysílání o komerčních podmínkách v dostatečném předstihu informovat. Premier League začíná počátkem srpna, o start nepřijdete. O zařazení programů Nova Sport 3 a 4 jednáme. Nedokážu odhadnout, zda se nám podaří dosáhnout dohody.

• ® Hokej72 - Dobrý den,
Jak to vypadá s opětovným zařazení Eurosportů.
Přidáte Novasport 3 a Novasport 4
Chystáte další nové programy.
Nebo zase řeknete že nemůžete nic říct.
Očekávám pravdivou odpověď.

Dobrý den, pravdivá odpověď je, že nemohu nic konkrétního říct. Programové novinky a změny neoznamujeme v chatech nebo v e-mailové komunikaci, ale tiskovými zprávami v okamžiku, kdy to je aktuální a je dosaženo dohody s vysílatelem programů. Uprostřed obchodního jednání by se strana, která jeho „očekávaný“ výsledek zveřejnila, dostala do nevýhodné pozice. Nevhodné načasování komunikace navíc nahrává konkurenci. Takhle to funguje prakticky ve všech oborech podnikání. Žádná automobilka nezveřejňuje podrobnosti o připravovaných modelech v e-mailech nebo chatech. Má to prostě své logické důvody. Děkuji za pochopení.

• jjohny1806 - Dobrý deň, budú v najbližšej dobe preklopené do HD kvality zostávajúce programy veľkých vysielateľov ako napr. Prima Krimi, Nova Gold, Prima Show, Prima Star, Paramonunt Network alebo už tieto programy neplánujete preklopiť do HD kvality a zostanú už natrvalo v SD ? Mimochodom prečo je Prima Krimi v SKylink live v HD verzii a v satelitnej televízii v SD? A ako to bude s Nova Lady, Markízou Krimi a JOJ 24? Ďakujem za odpoveď.
Dobrý den, neustále vyhodnocujeme atraktivitu jednotlivých televizních stanic a podle toho volíme technické parametry distribuce. Satelitní distribuce HD je přibližně třikrát nákladnější než SD. Naše náklady se snažíme optimalizovat, abychom ceny našich služeb dokázali udržet. U televizních kanálů s nízkou sledovaností volíme proto na satelitu SD. U Skylink Live TV není rozdíl v nákladech na HD a SD distribuci tak markantní. Proto lze u některých stanic použít HD. Náklady se ovšem vždy posuzují případ od případu. Pokud má vysílatel na HD distribuci zájem a finančně se na ní podílí, platí samozřejmě jiná pravidla.

• Judithka - Dobrý den, je prosím něco nového ohledně Eurosportů, tj. ohledně možnosti návratu do nabídky Skylinku? Každopádně nás potěšily programy nově zařazené během posledního roku ☺ Předem děkuji za odpověď.
Zdravím, Judithka. K oznamování programových změn jsem se vyjadřoval v předchozích otázkách. Jsem rád, že Vás naše programové novinky potěšily.

• josef - Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jak to bude u Skylinku s dekódovacími moduly. Už je jich už celá řada - pokud chci nějaký perspektivní na několik let, jaký si mám pořídit? Nagravision, Viaccess či Irdeto, nebo snad bude od Canal+ nějaký jiný? Jak dlouho ještě budou funkční karty ICE? Děkuji za nevyhýbavé odpovědi ;-)
Dobrý den Josefe, u modulů bych volil vždy ty, které jsou nejnovější, ale vím, že existují televizory, které mají s některými typy problém. Přesnější informace nemám k dispozici. ICE karta je technicky identická s čistou Irdeto kartou. Bude tedy fungovat v dekodérech Irdeto bez problémů. A vzhledem k tomu, že u nás Irdeto zůstává systémem s největším počtem uživatelů, nevidím žádný důvod jej opustit.

• ® polulin - Dobrý den, pane Glisníku, Vaše psolečnost vlastní práva na PremierLeague od sezóny 22/23. vlastníte práva na všech 380 zápasů, jakým způsobem budet zápasy vysílat? Budete mít více kanálů na satelitu, nebo jen jeden hlavní Canal + Sport a zbytek zápasů, které se budou hrát ve stejný čas, budete vysílat pouze prostřednictvím OTT služby Skylink TV? Jednáte i s konkurencí o sdílení tohoto kanálů, nebo se bude jednat o exkluzivitu? Děkuji.
Dobré odpoledne. Odvysíláme všechny zápasy s českým nebo slovenským komentářem, bližší informace budou včas zveřejněny. O exkluzivitu neusilujeme, oslovili jsme všechny velké platformy a s některými z nich seriózně jednáme. Nedokážu však nyní posoudit, zda a kdy se nám podaří dohodnout se kterým operátorem na oboustranně výhodných podmínkách spolupráce.

• oki - zdravim, mame doma karty aj skylink aj freesat. parabolu mame multifeed, takze na nej pozerame obe druzice. Doteraz fungovalo vsetko relativne ok, ale ako doslo k poslednemu preladeniu freesat a vsetky stanice rtvs, markiza a jojka klesli dost percentualne na kvalite signalu. Dokonca v intervaloch doobeda a vecer po 22. hodine klesne uroven tak /pod 40%/ ze urcity cas vobec stanice nejdu....To su umiestnene na druzici ktora inklinuje? A uz sa neda s tym nic urobit a iba prestavit na jednu druzicu? /dve paraboly sa nam umiestnit nedaju...a natacanie neprichadza v uvahu./Parabola je nastavena dobre, pri vsetkych inych polohach sa intenzity signalu zhorsuju ...konvertory aj kable su vyskusane a vymenene aj s diseq prepinacom.
Buďte zdráv. Nedokážu posoudit důvody popsaných problémů, dosud jsem o ničem podobném neslyšel. Osobně využívám Astru 23,5°E v kombinaci s 19,2°E, což je velmi rozšířené a spolehlivé řešení.

• Petr - Mám dotaz - plánujete také další stanice z portfolia CANAL+ - hlavně dokumentární? A dočkáme se někdy kanálu History 2, který je o 100% lepší, jak ten, co vysíláte. Děkuji.
Dobrý den, Petře, k oznamování programových změn jsem se vyjadřoval v předchozích otázkách. Jistě v budoucnu přibydou další televizní stanice pod značkou CANAL+.

• Tomáš - Všiml jsem si, že je na Astře 23, kde vysílá Skylink program Eurosport 1 a Eurosport 2, ale v jiném jazyce. Byl by problém připojit k němu českou stopu a použít jej tedy i pro nás, jak tomu bylo dříve? A co Eurosport4K, jehož český program je uveřejňovaný na tomto webu v tv download. Dočkáme se ho někdy?
Tomáši, s vysílatelem programů Eurosport nemáme smlouvu a tím pádem Vaše náměty nedokážeme zrealizovat.

• jura - Přidáte NEWSMAX? Dík za odpověď
Program NEWSMAX bude vysílán volně na satelitu Astra 23,5°. Zahájení vysílání očekáváme v příštím týdnu.

• Palo - Dobrý den, dnes jsem se dočetl o ukončení DVB-T služby Antena+. Ano, dnes je už řada kvalitních IPTV platforem, kde je už samozřejmě nabídka širší. Bude jim, ale Skylink TV do budoucna stačit? Plánujete rozšíření programové nabídky i archívu ve vaší službě? A co 4K programy, budou ve Skylink TV? Děkuji, Palo.
Skylink Live TV poskytuje oproti Anténě+ za srovnatelnou cenu mnohonásobně širší nabídku programů. Uživatelé Skylink Live TV jistě potvrdí, že se nabídka neustále významně rozšiřuje, zejména v sekci videotéky. Rozšiřovat ji budeme jistě i v budoucnu.

• 123Juraj - Zdravím vás pán Glisník
Budú tv programy od Canal + i ďalšie ako trebárs Canal+film,series,kids,doku atď.
Ďakujem

Dobrý den Juraj, k oznamování programových změn jsem se vyjadřoval v předchozích otázkách. Jistě v budoucnu přibydou další televizní stanice pod značkou CANAL+.

• ® jmsmen - Dobry den prajem pridateviac madarske hd programy na Astra 23E napriklad TV2 hd,supertv2 hd,
Mozi+hd,Cooltv hd.

Dobrý den, k oznamování programových změn jsem se vyjadřoval v předchozích otázkách. Aktuálně sleduje maďarské programy na Astře 23,5° poměrně málo zákazníků. O rozšíření HD distribuce budeme uvažovat, až se většina zákazníků freeSATu přesune na Astru.

• okalista - Dobrý den pane Glisník,kdy zařadíte Nova Lady a Novasport 3.4.do vaší programové nabídky,zdraví vás Pavel
Dobrý den, k oznamování programových změn jsem se vyjadřoval v předchozích otázkách. S Novou jednáme, věřím, že se na oboustranně výhodných podmínkách dohodneme, nedokážu však odhadnout, kdy k tomu dojde.

• ® jmsmen - Dalsie madarske programy chibaju napriklad viasat3,viasat6,Film Mánia,Film Cafe,Moziverzum,Jocky TV,ATV Spirit,Life TV,je nejaka sanca niektore pridate ?.
Dobrý den, odkazuji se na odpověď na Vaši předchozí otázku. Více k tomuto tématu nemohu sdělit.

• okalista - A jak máte uzavřenou smlouvu S TV Nova,kdy vám končí a budete ji obnovovat
S TV Nova máme platnou smlouvu a věřím, že tomu tak bude i v budoucnu. Bližší informace k termínu expirace smlouvy nemohu poskytnout.

• Pavel - Dobrý den,chtěl sem se zeptat jak to vypadá s přidáním do vaší nabídky s Nova Lady a Novasport 3.4,děkuji za odpověd
Dobrý den Pavel, podobnou otázku položil Váš jmenovec před malou chvílí. Mrkněte se na mou odpověď, prosím.

• Patrik246 - Chcel by som sa Vas opytat kedy spustite novy kanal od spolocnisti CANAL a ako to bude s Premier Ligue na Skylinku?
Dobrý den Patrik, podobnou otázku jsem odpovídal někdy na začátku chatu. Mrkněte se na mou odpověď, prosím.

• ® jmsmen - Na skylink live tv budu madarske programy preco niesu na skylink live tv madarske programy ?
Dobrý den, neporozuměl jsem Vaší otázce. Můžete, prosím dotaz upřesnit? Děkuji.

• Pavel - Bude aji ve vaší nabídce Trojka RTVS když se vrátí 10 června
Dobrý den, vzhledem k tomu, že pro RTVS zajišťujeme satelitní distribuci všech programů, můžeme počítat i s Trojkou.

• Palo - Děkuji Vám za odpověď k mému dotazu k Antena+/Skylink Live TV. Neodpověděl jste ale, zda uvažujete nad zařazením 4K (UHD) stanic. Ptám se tedy znova - dočkáme se jich ve Skylink LV, případně i ze satelitu? UHD QVC, Nasa či SES Astra promo nejsou pro diváky atraktivní. To ESP4K by byla bomba!
Myslím, že o zařazení 4K stanic uvažuje každý operátor. To je velmi jednoduché. Horší je najít funkční komerční model. 4K je spojeno s vysokými náklady a dosud neexistuje dostatek atraktivních 4K stanic, které by se daly „zobchodovat“ a enormní náklady kompenzovat. Dokud nebudou ve 4K atraktivní stanice, masový rozvoj 4K nenastane. Po technické stránce jsme na 4K připraveni.

• ® okalistaP - Dobrý den,a nabídli jste TV Nova možnost vysílat Premier Lig a naoplátku vám Tv Nova nabídla za to Nova Lady a Novasport 3.4 jestli je taková dohoda možná
Dobrý den, pokud jsem dobře porozuměl Vašemu dotazu a ptáte se, zda jsme nabídli Nově naše práva na Premier League jako protislužbu za Nova Sport 3 a 4, pak odpověď zní ne. CANAL+ vyrábí vlastní televizní programy, se sportovními právy nespekuluje.

• Leoš - Dobrý den. Budete pokračovat v certifikaci přijímačů - Skylink ready, nebo už je to díky rozšiřující se škálou kódovacích systémů do budoucna pasé? Plánujete dovoz abonentských set top boxů Canal+, které jsou s HbbTV či IPTV a v UHD rozlišení? Držím palce, ať se spojení s Canal+ projeví ve větší kvalitě Skylinku i zvýšení počtu abonentů. Leoš.
Dobrý den Leoši, vzhledem k tomu, že již několik let dodáváme na trh vlastní přijímače, certifikaci Skylink READY neděláme. Za naše přijímače neseme záruku sami, nemusíme ji dovozcům přes certifikaci poskytovat. V budoucnu jistě budeme poskytovat i přijímače se značkou CANAL+ používané na jiných trzích.

• ® jmsmen - Budu nove skylink ready prijímače 4K ?
V budoucnu pravděpodobně půjde o 4K přijímače CANAL+. Značku Skylink READY již necertifikujeme.

• Ríša - Když se všechno u nás zdražuje, doufám, že se k tomu Skylink nepřidá a nezdraží nabídku. Nebo o tom uvažujete? Richard
Buďte zdráv, Richarde. Nikdo nedokáže odhadnout, kam nás inflační spirála dovede. Jako každá firma jsme i my pod tlakem rostoucích nákladů. Na druhé straně nechceme ztratit naše zákazníky. Trh televizních služeb je velmi konkurenční. Nikdo si nemůže dovolit neúměrné zvýšení cen, ale málokdo se dlouhodobě může spokojit s nulovou nebo negativní marží. To platí i pro nás. Sám bych rád věděl, jak se věci budou v příštích měsících vyvíjet.

• ® jmsmen - na skylink live tv preco niesu madarske programy ?
S rostoucím počtem maďarsky mluvících zákazníků se jistě maďarské program objeví i ve Skylink Live TV. U OTT služeb však existují jistá legislativní omezení pro TV vysílání v zahraničí, která budeme nuceni respektovat.

• ® okalistaP - Dobrý den,chtěl sem se zeptat proč jsou Prima Krimi,Prima Starr a Prima Show vysilány v sd rozlišení,je to mazanice a nedá se na to dívat,to platí i pro Nova Gold,nemužete s tím něco udělat,Markíza Krimi budete nabízet v jakém rozlišení jestli v sd nebo Hd Full,děkuji mnohokrát za odpověd.
Dobrý den, k tématu HD/SD jsem se již vyjadřoval u předchozích otázek. Mrkněte se na to, prosím. Markíza Krimi bude v HD.

• ® okalistaP - Vážený pane Glisník,a budete z každého kola Premier Lig nabízet jeden zápas jako ochutnávku na skylink 7,děkuji mnohokrát za odpověd.
Dobrý den, takový plán nemáme. Jedná se o příliš nákladná práva pro takovéto „rozdávání“.

• Palo - ESP4K není atraktivní program? Já bych si za něj připlácel raději jak za HBO balíček.
Paolo, ani já osobně nesdílím programové preference většinového diváka. Na kompenzování nákladů spojených s ESP4K předplatné několika stovek nebo tisíc fanoušku nestačí. Musely by to být desítky tisíc zákazníků ochotných si významně připlatit. S ohledem na informace o trhu, které máme k dispozici je to aktuálně nereálné.

• ® okalistaP - A projevila zájem koupit práva Premier Lig od vás Česká Televize,nebo Tv Nova či Tv Prima,dříve jak jste říkali že kdo bude mít zájem vysílat Premier Lig tak bude moct,že nebudete na tom mit exluvizitu.
Nemáme zájem prodávat jednotlivé zápasy, s velkými operatory jednáme o možnosti zařadit do nabídky naše programy/kanály. Pokud se s nimi dohodneme, budou moci jejich zákazníci sledovat Premier League na našich kanálech.

• Roman - Dobrý den, nepadl tu ještě dotaz na pro diváky kontroverzní aktivitu Primy - Nepřetáčej! Jak na to budeme u vysílání Primy ve Skylinku - bude možné přeskakovat od června reklamy na Skylink Live TV v 7 denním archivu, v HbbTV Primy - červeném tlačítku v archivu anebo při nahrávání programu Primy na flash paměť na Skylink ready přijímači? Jednali jste o tom s Primou? Děkuji, Roman
Dobrý den, Romane, je právem vysílatele rozhodovat o tom, jak bude s jeho programy nakládáno. Bude-li trvat na omezení přetáčení dopředu, budeme to respektovat. To se ovšem může týkat pouze OTT služeb. Restrikce na přetáčení u nahrávky na vlastním rekordérů neexistují.

• ® jirka67 - Dobrý den, vlastním Skylink kartu a jednu Next kartu, oboje ICE, vše funguje v Irdeto modulech OK. Pokud bych si do baráku pořídil druhou Next, jakou nyní obdržím? Nagravision, Viacess nebo Irdeto? Neuvažujete o možnosti pořídit si k hlavní Skylink kartě např. 3 Next karty? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, jednotlivé karty již delší dobu nedodáváme. Pokud si pořídíte náš přijímač nebo modul s integrovanou kartou, může fungovat v režimu Next. O 3. Next kartě neuvažujeme.

• ® dasenka - Dobry den, pane Glisniku, firmou freeSAT mi byl po prechodu na Astru nabidnut balicek Kombi za 349,-Kc a pretoceni paraboly za 500,-Kc. Do kdy pujde freeSAT na Thoru a bude na Thoru Canal+Sport? Za odpoved predem dekuji. Frantisek Beranek
Dobrý den, pane Beránku. Nabídku, kterou jste dostal od freeSATu by Vám mohl leckdo závidět. Asi jste věrným zákazníkem. Bohužel nedokážu nyní říci, do kdy bude freeSAT na Thoru a zda tam bude CANAL+ Sport. Ve hře je vice scénářů.

satCentrum - Tak to byl dnes poslední dotaz. Děkujeme všem čtenářům za vaše dotazy a našemu hostu - ing. Glisníkovi za jeho odpovědi. Ještě jednou díky, rádi se s Vámi zase někdy příště setkáme v našem chatu...
Mockrát děkuji redakci a trpělivým čtenářům za otázky. Všem přeji pevné zdraví Jaromír Glisník


Další články z rubriky:
05.10.2021 • On line na satCentrum: Vladimír Rusnák - Telly
02.12.2020 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink, freeSAT, Anténa+
19.10.2018 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
01.12.2017 • On line na satCentrum: Vladimír Rusnák, DIGI CZ
21.03.2017 • On line na satCentrum: Martin Ornass-Kubacki, SES Astra CEE
24.10.2016 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist