Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 06:23:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 03.04.2010


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


Další on line chat byl věnován programu, který přináší na naše obrazovky chytrou a věcnou zábavu vyváženě složenou z popularizované vědy, technologie, přírodní historie, archeologie a záhad přírody, který vysílá 24 hodin, a posledních několik dní už i v češtině - ano, je to National Geographic Channel! Vlastně to ani není běžný TV program, je to vlastně způsob života, čemuž odpovídá i jeho nové motto “žijte se zájmem”.

On line chat proběhl ve středu 7. 4. 2010, v době 13 – 15 hod. Za klávesnicemi počítačů usedly a na vaše otázky odpovídaly půvabné, inteligentní a příjemné mladé dámy - Ing. Eva Sedláčková a Mgr. Lada Dobrkovská ze společnosti CHANNELS, která se v ČR a SR specializuje na oblast vysílání, distribuce a marketingu tematických televizních stanic National Geographic Channel, Nat Geo Wild, NGC HD, Nat Geo Music, Disney Channel, Travel Channel, Sky News, Playboy TV, Private Spice a The Adult Channel.

Otázky směřovaly nejen k programům rodiny National Geographic Television, do které patří kromě National Geographic Channel také National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Music, Nat Geo Wild HD a Nat Geo Adventure, ale i k dalším programům v porfoliu společnosti CHANNELS.

Děkujeme všem diskutujícím za zajímavé dotazy a zástupkyním společnosti CHANNELS pak za jejich kvalifikované odpovědi!


Ještě bychom vás chtěli pozvat i k účasti v soutěži, kterou se společností Channels a s National Geographic Channel připravil server satCentrum. Soutěž o zajímavé ceny probíhá do 14. 4. 2010.



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


Redakce satCentrum, 3. 4. 2010, aktualizováno 7. 4. 2010


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme vás v "horkém křesle" našeho on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy. Určitě jste udělaly radost mnoho satelitním a kabelovým divákům "počeštěním" programu National Geographic Channel! Uvažuje do budoucna i o dabingu dalších stanic z rodiny NGC - konkrétně NG Wild, Music či Adventure? Děkujeme za odpověď.
Dobrý den. Děkujeme za opětovné pozvání do vašeho online chatu, velmi nás potěšilo.
Nyní k Vaší otázce: Uvažujeme do budoucna o lokalizaci Nat Geo Wild a se stále rostoucim zájmem o nase HD kanaly predpokladame, ze bude dalším krokem pocesteni NG HD a Nat Geo Wild HD. Nat Geo Music je originální svou hudbou ze všech koutu světa a zde by cestina dle naseho nazoru nicim nezlepsila kvalitu tohoto tv kanalu a kanal NG Adventure zatím na nasem uzemi není distribuován a nemáme ani zprávy o tom, že by se chystalo jeho spusteni v nasich zemich.

• ® pitrisov - Dobrý den,
pochopitelně mně zajímá NGC a čeština.Samozřejmě jsem pochopil,že ne všechny pořady budou z počátku česky,ale nepochopil jsem,proč vysíláte reklamy v maďarštině.To je ještě větší odpuzovák,než titulky.

Dobrý den. Naprosto chápeme Váš názor, ze maďarské reklamy jsou horší ne české titulky k anglickemu audiu. Vzdyt to byl nas cil – lokalizovana verze bez maďarských reklam a prom! Presto, ze se maďarské reklamy dostaly i do nove lokalizovane stopy v prvnich hodinach spusteni, nyní muzeme potvrdit, ze tam nejsou a nebudou. Verime, ze nyní si nas tv kanal uzivate bez tohoto „odpuzovaku“ :)

• ® PetusX - Dobry den! Jsem velice potesen lokalizaci NGC a strasne za ni dekuji!!! Chtel bych se jen z technickeho hlediska zeptat, jak tato lokalizace probiha. Jde jednoznacne videt, ze je to puvodni madarska verze, kdy se jen tyto vstupy "prelepi" ceskou naplati a tak se i stava, ze ta naplast je kradsi a nepokryva celou cast :) Jak to tedy provadite? Z pohledu kvality jde videt, ze ta "naplast" ma kvalitnejsi obraz, nez zbyly program, prenaseny pravdepodobne z UPC Direct.
Jedna se z meho pohledu o neobviklou lokalizaci a tak se ptam, ta lokalizace se tedy pridava na uplinku Skylinku, nebo to jde tak z distribucniho zdroje? Je to jen docasne, nebo je v planu prejit na profesionalni ceskou verzi?
Neni to mineno jako negativni dotaz, ale satelitni technika a vysilani je muj konicek tak se o to zajimam spise z technickeho hlediska. Dekuji moc za odpoved a preji uspech!

Dobrý den. Jsme radi, ze jsme Vas lokalizací NGC potěšili. Otázky technického řešení bych ráda přenechala kolegům, které satCentrum navštíví ve čtvrtek 8. 4. 2010 v TVS Towercomu na Kamzíku a následně přinesou novinky v technologiích DVB-T, uplinku Skylinku i odbavování NGC podrobnosti v samostatném článku.

• ® Czechlink - Dobrý den, mám otázku prý došlo k 1.4.2010 zapojení českého dabingu na programu National Geographic Channel, mám doma 02 TV a Satelitní Platformu Digi TV do tedka jsem nevzděl jediný pořad v českém dabingu pouze v English s českými titulky jak se říká kde soudruzi z NDR udělali chybu...?
Dobrý den, mrzi me, ze jste ještě nevidel zadny nas program v cestine, ale opravdu od 1.4. od 19h, kdy se na obrazovky dostal první dokument v cestine ze serie "Je to mozne?: Dotek Ježíše", vysíláme veskere programy v hlavnim vysílacím case a premierove dokumenty v cestine. V ostatních casech jsou dokumenty také v cestine, pokud je to opakovani jiz odvysílaného českého programu.
Je pravda, ze zakaznici Digi TV si stezuji, ze nemaji na svých obrazovkach ceskou stopu NGC, ale to my bohužel neovlivnime. Prosim kontaktujte svého operatora, který ma od nas veskere podminky pro spusteni české verze.
Sluzby 02 TV jsou naprosto v poradku a divaci mohou sledovat ceskou stopu NGC.

• ® kubisek - Dobrý den, dočkáme se někdy u NGC a NGC Wild vysílání 16:9? Mě titulky nevadí, ale třeba toto mne od sledování těchto programů vyloženě odrazuje.
Dobrý den. V soucasne chvili nemáme zadne informace o tom, ze by se planovalo vysilani NGC a Nat Geo Wild v 16:9. Kvalitnější obraz a zvuk je na kanále NG HD, který je již na českém a slovenském trhu k dispozici například v nabídce UPC CZ.

• ® Lojzo21 - Chcem sa opýtať, či bude National Geographic v slovenskom jazyku aj v ponuke Digi TV.
Doposud lokalizovane dokumenty na NGC jsou pouze v cestine. Digi TV dle našich informací ještě nepřeladilo na lokalizovanou verzi NGC stopy, tak bohuzel v teto nabidce není mozne programy NGC sledovat ani v cestine.

• ® mavcz - dobrý den, bude u nás i Travel Channel HD? máte zájem i od jiných společností mimo UPC o NGC HD a Nat Geo Wild HD ? děkuji Vlad
Dobrý den. TCH HD je prozatím vizí, která je ve fázi projektu. Zjišťujeme možnosti a příležitosti trhu, a to jak technické, tak i obchodní. Příchod TCH HD na náš trh se dá očekávat, nicméně v tuto chvíli nejsme schopni přiblížit žádný termín.
Zájem o NG HD je velky a v soucasnosti je, krome UPC, součásti nabídky 8 dalsich operatoru v CR a SR a v tuto chvili jedname s nekolika dalsimi operatory, kteří chtějí v blízké době tento kanál zařadit.
Kanal Nat Geo Wild HD zatím na ceskem a slovenskem trhu není nabizen, ale vzhledem k vysoke poptavce v CR a SR a uspechu v okolnich zemich uvazujeme o jeho uvedeni na cesky a slovensky trh.

• ® ropa - Dobry den ,chcem sa spytať či bude Sky News zaradena do ponuky Upc Direct SK ,tuto stanicu velmi radi pozerame pokial sme internacionalna rodina. Za kladnu odpoved vopred dakujem.
UPC Direct SK nas o Sky News nežádalo, zrejme neplanuji zarazeni, což nás mrzí. Bylo by dobré Vasemu operatorovi takovy požadavek napsat. Na zaklade pozadavků od zakazníků pote operator sestavuje nove nabidky a zarazuje nove kanaly. My samozřejmě budeme jedině rádi, pokud tento kanál dostaneme k více zákazníkům a přineseme jim tak obsah, který mají rádi. I my budeme Váš požadavek a námět tlumočit UPC SK.

• ® cheus - Dobry den, mam upc digital(SR) Program nat. geo. tam stale bezi s cs titulkami. telefonoval som operatorovy a ten mi povedal ze nevie nic o ceskej audio stope. Poradite mi?? V com je problem??
Marian. Nove Zamky.
dakujem...

Dobry den, ano, bohužel podobna zjištěni jsme jiz od nasich divaku obdrzeli. O lokalizovane stope byli vsichni operatori vcetne UPC SK informovani, ale nastaveni a spusteni je jiz na nich. Dekujeme za Vas postreh a proverime opetovne i z nasi strany.

• ® jan - Jednáte se Skylinkem, CS Linkem, UPC či DIGI o zařazení NG Music do satelitní nabídky? Rád bych se někdy na tento zajímavý program podíval, ale bohužel kabelovka u nás není a ani nebude. Děěkuji za odpověď a děkuji za český dabing u NGC, potěšili jste mě! Honza.
Radi bychom do Vami zminenych platforem Nat Geo Music zařadili. Zájem u UPC ČR byl velký a proto je nyní program zařazen do digitální nabídky UPC, u ostatních operátorů jsme zatím ke konkrétním jednáním nepřistoupili. Věříme však, že tak zajímavý tv kanál bude do budoucna součástí i těchto větších platforem a zajímavým doplněním známých hudebních stanic.

• ® Asus1 - Dobry den chcem sa spitať ci NATIONAL GEOGRAFIC MUSIC sa objavy aj v ponuke UPC DIRECT. Dakujem za odpoveď
Dobrý den. Opet mohu jen opakovat, ze bychom radi Nat Geo Music zařadili i do UPC Direct, ale vše závisí na zájmu zákazníků dané platformy a jejich požadavků k zařazení nových kanálů.

• ® mj08 - Dobrý den, bude program Nat.geo wild i s českým dabingem? a další otázka bude tv stanice Travel i součástí nabídky SKYlinku? Děkuji.
Dobry den. Nektere programy Nat Geo Wild jsou jiz nyní v cestine, jsou to dokumenty , které jsou v ramci lokalizace kanalu NGC v cestine, ale to berte prosim jen jako bonus na NGW, neznamena to, ze jsme zacali Nat Geo Wild lokalizovat! Nicmene o lokalizaci velmi vazne uvazujeme a zjistujeme technicka i obchodni reseni.
Travel Channel ve Skylinku – radi bychom do programove nabidky Skylinku tento kanal zaradili, ale vse zavisi na poptavce z rad klientu platformy Skylink. Myslim, ze vedeni spolecnosti reaguje velmi dobře na požadaky klientu a ve chvili, kdy pociti, ze je tento kanal vítaným a vyžadovaným doplněním nabidky, jiste s nami zahaji vyjednavani o zarazeni.

• ® Jupi - Dobrý deň.
bude NGWild v českom dabingu aj
v cslinku/skylinku
dakujem.
PS:aké tv sa objavia ešte z vašej ponuky
v cs/sky

V CS linku a Skylinku i v dalších platformách jsou nektere programy Nat Geo Wild jiz nyní v cestine. Jsou to dokumenty , které jsou v ramci lokalizace NGC jiz v cestine, ale to berte prosim jen jako bonus, neznamena to, ze jsme zacali Nat Geo Wild lokalizovat! Nicmene o lokalizaci velmi vazne uvazujeme.

• ® ejaneo - Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda budeme muset nadále vídat na obrazovce maďarské názvy v upoutávkách? Nebylo by možné tam dát alespoň anglické?
Dobrý den, snažíme se veškeré maďarské „zbytky“ ať už grafické nebo obrazové v rámci reklamních bloků a prom naprosto odstranit. Omlouváme se tímto, že v některých chvílích se přeci jen na obrazovce objeví maďarský název pořadu, který následuje po přestávce nebo část reklamy. Děkujeme za pochopení a budeme se nadále snažit zkvalitňovat NGC.

• ® jan - Dobrý den, nemáte přehled, jestli nebude NGC nebo Travel Channel, nebo jiný "váš" kanál točit také nějaké dokumenty u nás v ČR anebo na Slovensku? U podobně zaměřeného tematického kanálu Discovery se občas něco od nás objeví - čistička a kanalizace v Praze, polom v Tatrách aj., na NGC by nás takový pořad z domácí lokalizace také potěšil.
Dobrý den. NGC i Travel Channel jsou společnosti, které se snaží maximálně vycházet vstříc požadavkům a zájmům diváka v daném regionu. Mohu potvrdit, že již nyní probíhají přípravy zařazení lokální produkce na NGC. Na Travel Channel již byly odvysílány dokumenty natočené v ČR a SR, například v rámci série "Co musíte vidět"(dokumenty o Praze, Bratislavě, Plzni). Konkretne 29/4/2010 bude na programu Travel Channel dokument toceny v Praze. Nadále plánujeme jak natáčení na našich územích, tak i zařazení lokální produkce na těchto tv kanálech.

VHR - Můžete, prosím, zhodnotit, jak diváci přijali změnu programu Jetix na Disney Channel? Přeci jenom ubylo kreslených příběhů a naopak velmi přibylo hraných seriálů. Neplánujete ještě přidat další kanál z nabídky Disney? Co se stane s kanálem Jetix Play? Děkuji za odpověď.
V zásadě bych řekla, že máme pouze pozitivní reakce. Oficialni mereni uvadi velky narust sledovanosti. Rozsirila se vekova kategorie diváků a zatraktivnil obsah. Pravda je, že ubylo kreslených seriálů a zvýšil se počet hraných teenage filmu a serialu z dilny Disney, ale tento krok byl ucinen na zaklade poptavky trhu. Myslime si, ze blok Playhouse Disney, který je na Disney channel každý den ráno je důležitým doplňkem vysílání DCH, protože právě tento blok oslovuje nejmladší skupinu diváků, které jsme některé seriály přestali vysílat. Od operatoru i divaku dostavame zpravy, ze se jim programové schéma velmi libi.
V tomto roce dle nasich informaci dalsi kanal z nabidky Disney na cesky a slovensky trh neprijde.
Jetix Play ukonci sve vysilani v tomto roce, presne datum vcas uvedeme.

• ® RadoJ - Dobry den. Neuvazujete o zruseni podmienky minimalneho poctu predplatitelov vasich programov, pripadne nejakej vynimke pre STA? Umoznili by ste tak zaradit napr. NGC aj do malych rozvodov STA, kde tomu brani prave min. garancia v pocte predplatitelov. Ine TV stanice (napr. DOQ, F&H) taketo obmedzenia pre STA nemaju. Dakujem.
Dobry den. Podminky minimalnich garanci predplatitelu jsou odpovidajici nakladum spojenych s novym klientem. Nevim o tom, zby programy DOQ apod. byly v sitich STA. Pokud takove zpravy mate, napiste nam podrobnosti na nekterou z nasich emailovych adres Channels. Děkujeme.

• ® Zip - Dobrý den
1. Prosakují informace o cz lokaci kanálu Nat. Geo. Wild v kabelových sítích. Je to pravda, že tento program má cz audio? Dočkáme se cz audia i u sat. platforem Skylink, CS Link?
2. NG HD, je a nebo se chystá české audio?
3. Travel Channel byl dlouho šířen na Astře 1 fta, i když s EN zvukem. Proč došlo k jeho zakódování, předpokládám, že to byla aktivita UPC? Na Astře 1 tento program šíři/lo UPC?
Děkuji, hezký den, Zip

Dobrý den.
1/ Již jsme dnes odpovídaly na otázku češtiny na Nat Geo Wild, přesto ještě zopakuji, že nektere programy Nat Geo Wild jsou jiz nyní v cestine. Jsou to dokumenty , které jsou v ramci lokalizace NGC jiz v cestine, ale to berte prosim jen jako bonus, neznamena to, ze jsme zacali Nat Geo Wild lokalizovat! Nicmene o lokalizaci velmi vazne uvazujeme.
2/ NG HD je nyní pouze v angličtině. O českém audiu vážně uvažujeme vzhledem k velkému zájmu o NG HD.
3/TCH lokalizovaná verze byla přesunuta na Sirius 4, je distribuována kodovaně přes české a slovenské operátory. Dle našich informací již není přístupný signál TCH volně z žádné pozice.

satCentrum - Tak to byla poslední zodpovězená otázka v dnešním chatu on line. Děkujeme vám všem za dotazy a oběma dámám ze společnosti CHANNELS pak za jejich ochotu a trpělivost. Jsme rádi, že se postupně daří přenést kvalitní tematické programy ze světa i na domácí obrazovky a že se je postupně daří lokalizovat. Rádi se také podíváme na avizovaný dokument z Prahy 29.4. na Travel Channelu. Ještě jednou dík, a zase někdy na shledanou - ať už v chatu chat on line, anebo i při jiných příležitostech - soutěžích, anketách, ... !
Ještě jednou děkujeme za pozvání do chatu on line, přejeme vám všem hezký zbytek dne a těšíme se brzy nashledanou ať už prostřednictvím webových stránek nebo televizních obrazovek, popřípadě můžete "sledovat" dění v National Geographic Channel/ Česká republika a Slovensko na facebooku, kde rádi přivítáme naše příznivce a budeme se snažit nabízet zajímavé aktualizované informace.


Další články z rubriky:
20.01.2010 • On line na satCentrum: Towercom - poskytovatel DVB-T a DVB-S na Slovensku
08.10.2009 • On line na satCentrum: Janis Sidovský - TV Barrandov
28.09.2009 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink
17.09.2009 • On line na satCentrum: Daniel Klička - CS Link
23.08.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností IKO Cable
04.08.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností Chello Central Europe


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist