Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 00:19:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností Chello Central Europe

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 04.08.2009


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V dalším on line chatu tentokráte odpovídali zástupci jedné z vedoucích mezinárodních firem v oblasti vysílání, distribuce a zastupování tematických stanic se zaměřením na trh ve Střední a Východní Evropě. Chello Central Europe v České republice a na Slovensku vlastní a provozuje tyto stanice: Sport 1, Sport 2, Minimax, Spektrum, TV Paprika, Deko a joint venture s MGM. Kromě toho Chello Central Europe obchodně a distribučně zastupuje okolo 20 zahraničních tematických stanic a televizních společností z celého světa, mimo jiné: Zone Reality, JimJam, Extreme Sport Channel, Zone Club, Zone Romantica, History, MTV, Hallmark, Hustler, Bloomberg.


On line chat proběhl ve čtvrtek 13. 8. 2009, v době 13 – 15 hod.. Za klávesnicemi počítačů usedli a na vaše otázky budou odpovídali Václav Mozer, Senior Marketing a PR Manager a Jana Kotábová, Sales Manager.


Česká pobočka Chello Central Europe a její předchůdci působí v České republice a na Slovensku již od roku 1996. Svoji pozici jedničky na trhu upevnila v dubnu 2009 spojením se společností Chello Zone v celém středoevropském regionu.

Aktuální portfolio představuje vůbec nejširší programovou nabídku na trhu a zahrnuje všechny tematické žánry a oblasti. Konkrétně:


Filmy: MGM Channel, Hallmark, Zone Romantica

Dokumenty: Spektrum, History, History HD

Sport: Sport 1, Sport 2, Extreme Sports Channel

Dětské: Minimax, JimJam

Zábava: Zone Reality

Životní styl: TV Paprika, Deko, Zone Club

Hudba: MTV, VH1, MTV Hits, MTV Dance, MTV 2, VH1 Classic, VIVA

Zpravodajství: Bloomberg

Erotika: Hustler TV, XXX Xtreme, Blue Hustler

HD: History HD

VOD: Hustler TV

Mobile TV: Extreme Sports Channel, Zone Reality, Zone Horror


Do chatu dnes došla řada dotazů, které se týkaly zařazování programů do nabídky distributorů UPC, O2, Skylink, CS Link, DIGI TV či Magio, na ty naši hosté odpovědět nemohli. Slibujeme, že je ale předáme příslušným lidem a odpovědi přineseme postupně na serveru satCentrum. Ještě jednou děkujeme za váš zájem a čas a těšíme se nashledanou při dalším chatu on line!

Příští chat on line proběhne ve středu 2. 9. 2009 v době od 13 do 15 hod., účast přislíbili zástupci společnosti IKO Cable, a na půli září máme předběžně domluvený chat s CS Linkem (společností Media Vision)! Takže si už můžete chystat dotazy!



Redakce satCentrum, 13. 8. 2009 v 15:30 hod.



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:


- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec



  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme vás v "horkém křesle" on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy. Měli bychom na úvod také jeden - budou po odchodu UPC Direct z Astry 1 dostupné pro individuální DTH příjem oblíbené hudební kanály MTV, VH1, MTV Hits, MTV Dance, MTV 2, VH1 Classic? Nevíte, zda budeme moci si kartu MTV u nás legálně aktivovat - nejednáte s nějakým jiným distributorem, který by zájemce o tyto kanály z pozice 19,2 st. východně převzal? Děkujeme za odpověď.
Dobrý den, vítáme vás na chatu Chello Central Europe a děkujeme za první dotaz.
Distribuci těchto karet naše společnost nezajišťuje a s žádným distributorem tudíž nejednáme. Pokud se situace změní, budeme čtenáře Satcentra určitě informovat.

• ® Czechlink - Dobrý Den mám hned několik dotazů: Mám Platformu Digi TV Intelsat pozice 1W budete u nich nikdy zařazovat programy MGM, History,Deko Blue Hustler a Hastler a z hudebních Kánálů jako je MTV Hits, MTV Dance, MTV 2, VH1 Classic, VIVA a Ješte Kanál Zone Horror a je tento kanál vysílan v CZ Stopě Děkuji ředem za odpoveď
Digitální platforma Digi TV vysílá napříč celou střední Evropou a jednání o zařazení jednotlivých programů jsou vedena centrálou v Rumunsku.
Televizní stanice Zone Horror není v ČR a SR distribuována a o jejím spuštění se v nejbližší době neuvažuje.

• ® Hel - Dobrý den. Jsem zákazníkem O2 TV a odebírám sporotvní balíček. V nabídce je pouze kanál SPORT 1, SPORT 2 chybí. Uvažujete o jeho zařazení?
Děkuji.

Sport 2 je nový sportovní kanál, který v české verzi vysílá teprve od dubna 2009. Distribuce této stanice postupně narůstá, nyní je mimo jiné dostupná všem divákům digitální kabelové televize UPC. Jednání o zařazení do programové nabídky všech ostatních operátorů intenzivně probíhají. Podařilo se nám pro příští sezónu nakoupit velice atraktivní sportovní práva, která budou plnohodnotně rozdělena mezi Sport 1 a Sport 2. Mimo jiné exkluzivní práva na stále populárnější Španělskou fotbalovou ligu, Italskou ligu, NHL, NFL, atd. My pevně věříme, že atraktivní obsah a zájem vás diváků přesvědčí O2TV i ostatní operátory, aby Sport 2 do své nabídky brzy zařadili.

• ® Neroslav - Dobrý den!
Prosím Vás proč není v nabídce O2 sport2? Na muj dotas mi O2 odpověděli,že o Sport2 není zajem a že ho neplanují .Nemohli jste s tím něco udělat!
Jiří Mitas

Viž předchozí odpověď

• ® pbrab - Dobrý den.
Prosím o sdělení, zda probíhají jednání se satelitní platformou CSlink
o zařazení sportovních programů Sport 1 a Sport 2.
Děkuji za odpověď.

Jednání o zařazení obou těchto sportovních kanálů jsou již v pokročilém stádiu, takže pevně věříme, že se v nabídce již velice brzy objeví.

• ® FROST - dobrý den, slyšel jsem o novém programu HISTORY. Jelikož jsem fanda dokumentárních pořadů, rád bych se o něm něco bližšího dozvěděl. Jelikož tento program zastupujete, jste pro mě nejlepší možnost, jak se něco dozvědět. Děkuji a přeji hodně pracovních úspěchů
Televizní stanice History je v našem portfoliu poměrně krátce. Od května tohoto roku ji nabízíme všem operátorům v plném českém znění a navíc také v HD verzi. Pokud jste fanda dokumentárních filmů, určitě si přijdete na své. History je největší televizní kanál na světě, který je zaměřený výhradně na historické pořady.
Provádí diváky dějinami a dává do souvislosti dnešní svět a jeho historické kořeny. Poutavým, napínavým a často i překvapivým způsobem. Doporučujeme vám kontaktovat vašeho operátora a informovat se o možnosti příjmu tohoto programu.

• ® Chercheur - Dobrý den. Již delší dobu se veřejně hovoří o jednáních ohledně zařazení kanálu Sport 1 do nabídky platformy CS Link. Jsou tato jednání již úspěšně uzavřena ? Týkala se proběhnuvší jednání také zařazení sesterského kanálu Sport 2, který zatím není dostupný v nabídce žádné česko-slovenské DTH platformy ? Děkuji za odpověď.
Viz předchozí odpovědi.

• ® michel - Dobrý den,
zajímalo by mě, kdy se objeví programy Sport 1,2 v paketu CS LINK nebo SKYLINK. Jsem přesvědčen, že tyto programy jsou ve velkém zájmu všech příznivců sportu. Doufám, že máte zájem, aby tyto programy mohlo příjímat co nejvíce diváků. Je možné , že konkurence (Nova sport) vytváří určité tlaky, aby se tyto programy v nabídce neobjevily? Vím, že zvláště nechuť SKYLINKU přidávat něco sportovního je obrovská a tak věřím, že CS LINK snad tyto programy nabídne. Na závěr jen dodávám, že šířit Sport1 bez Sport2 nemá smysl.
Děkuji za odpověď, Žálek Michal

Samozřejmě máme zájem šířit Sport 1 i Sport 2 společně, oba programy jsou navzájem provázané a vzhledem k velkému množství zakoupených práv čeká na diváky spousta kvalitního sportu na obou kanálech. O tlacích konkurence nic nevíme. Jak jsme již psali níže, CS Link má o obě stanice zájem, takže se snad brzy v jejich nabídce objeví.

• ® ropa - Dobry den ,chceme sa spytať aka je situacia o zaradeni športoveho programu SPORT 2 na UPC Direct SK. Za kladne vybavenie vopred dakujeme.
Jednání s UPC probíhají, zařazení do nabídky je věcí volné kapacity na satelitu a konečného obchodního ujednání. Pokud vše dobře dopadne, předpokládáme zařazení Sport 2 do nabídky UPC Direct v příštím roce.

• ® cool - Aké sú vaše ďalšie plány so zaraďovaním nových staníc? Plánujete niečo o čom sa zatiaľ ešte nepísalo?
Naše současné portfolio čítá něco okolo 30 stanic a zdaleka ne všechny jsou šířeny v nabídce českých a slovenských operátorů. Budeme se tedy soustředit spíše na rozšíření distribuce stávajících stanic a v nejbližší době neplánujeme spuštění žádné nové televizní stanice. Máme nicméně v hledáčku několik zajímavých tematických stanic, které by mohly na zdejším televizním trhu uspět a jakmile k tomu budou vhodné podmínky, zařadíme je do naší nabídky.

• ® Jack6428 - Dobrý den, mám dva dotazy. 1) Spektrum - Sleduji tento kanál od jeho počátků v pol. 90.let, kdy ještě vysílal pod názvem Max1. Bylo mi líto, že se na jaře 2001 z Max1 stalo Spektrum, ale překousl jsem to a zvykl si. Co by mne však zajímalo je
A) Proč se Spektrum u nás vysílá napůl maďarsky (nápisy)? Celkem dost mi to vadí, sledovat ty maďarské texty, dříve to tak nebylo. Vím, že původem Spektrum pochází právě z Maďarska, kde existuje mnohem déle než-li u nás, ale pokud Spektrum začínalo jako český kanál (Max1), poté i po změně na Spektrum bylo zpočátku také čiště v češtině a v Maďarsku je Spektrum čistě v maďarštině (nemají české nápisy v upoutávkách, atd. - jako my máme jejich maďarské), nemělo by tedy správně být Spektrum pro ČR/SK čistě v češtině, tak jak kdysi začínalo? Nedá se s tím něco udělat?
B) Mohlo by Spektrum dostat konečně nějakou pořádnou znělku? Max1 mělo výbornou znělku kanálu i hudbu přehledu vysílání (tu Spektrum částečně kopíruje), ale co se znělky týče, nedají se srovnat. Max1 ji mělo mnohem delší a výraznější, u Spektra to je v podstatě jen logo s hudbou.
2) Druhý dotaz bude stručný :) Kdo prosím vlastní nyní práva na archív pořadů SuperMaxu a kanál jako takový? Vím, že zpočátku to byl právě Minimax, dnes se mluví o HBO. Jak to prosím je?
Díky moc za odpovědi, přeji hezký den,
s pozdravem, Lukáš Jack J., Praha

Děkujeme za vaše dotazy. 1) Nejdříve k vaší první otázce: Spektrum vysílá v Čechách i v Maďarsku stejný program. I maďarští diváci tedy vidí český text v upoutávkách. Program se odlišuje pouze jazykovou stopou. V dnešním globalizovaném televizním světě je naprosto běžné, že se příšlušný program vysílá napříč několika státy a diváci tedy vidí text v několika jazycích. V případě Spektra je to pouze čeština a maďarština. Chápeme, že to může některým divákům vadit, ale bohužel v tomto nemůžeme nic udělat. Obdobných diváckých stížností dostáváme opravdu minimálně. O spokojenosti diváků s programem Spektra ostatně svědčí i fakt, že podle všech dostupných výzkumů u nás patří dlouhodobě mezi vůbec nejoblíbenější a nejsledovanější dokumentární stanice. 2) K vaší druhé otázce:
Část práv k programům stanice Supermax před několika lety získala naše společnost a některé využila ve vysílání Minimaxu. Práva jsou kupována vždy na konkrétní pořad a období (zpravidla 2-3 roky). Každopádně naše práva k pořadům Supermaxu už nyní vypršela a disponuje jimi opět jejich majitel.

• ® jan - Dobrý den, na satCentrum se před časem hovořilo o budoucí možné abonenci kanálu MGM HD i pro naše diváky. Zajímalo by mě, zda se skutečně na něm vysílají filmy v native HD rozlišení (1080i), anebo se jen jedná o upsaling stejného programu v SD rozlišení. Protože jde o starší a archivní filmy, zajímá mě, zda si někdo dá tu práci s restaurováním jinak pěkných a kvalitních, časem prověřených snímků, které určitě stojí za to uchovat pro další generace, a to v co nejlepší technické kvalitě. Děkuji za odpověď.
O spuštění HD verze filmového kanálu MGM se skutečně uvažuje, nicméně vše je v současné době věcí obchodních jednání a nemůžeme k tomu nyní říci více podrobností.

• ® david4412 - Dobrý deň, chcel by som sa spýtaˇť či náhodou prebiehajú rokovania so Skylinkom ohľadom programov Sport1 a Sport2 a či ich Skylink pridá?Ďakujem za odpoveď.
Oba programy jsme Skylinku nabídli, ale v tuto chvíli je opravdu těžké předvídat, zda je do nabídky zařadí.

• ® javi - Dobry den, som zakaznikom slovenskej IPTV platformy T-COMu Magio. Oni distribuju velmi malo vasich programov, pytal som sa niekolkokrat na TV Paprika, na TV Deko, MGM, Hallmark, najnovsie na Sport 2, nikdy som od nich nedostal odpoved, ci ich zaradia do balikov. Neviem, zda sa mi, ako by mali s Vami nejaky problem... Dakujem
Těší nás, že máte o tyto stanice zájem :) S T-COMem rozhodně žádný problém nemáme a oni s námi věřím také ne. Otázka zařazení jednotlivých programů do nabídky Magio TV je věcí obchodních jednání, které s T-Comem průběžně vedeme.

satCentrum - Tak to byla poslední odpověď v dnešním Chatu on line se zástupci společnosti Chello Central Europe - Václavem Mozerem a Janou Kotábovou. Děkujeme jim za odpovědi a budeme se těšit na další zajímavé programy, třeba to před chvílí zmiňované MGM HD. Do chatu dnes došla řada dotazů, které se týkaly zařazování programů do nabídky distributorů UPC, O2, Skylink, CS Link, DIGI TV či Magio, na ty naši hosté odpovědět nemohl. Slibujeme, že je ale předáme příslušným lidem a odpovědi přineseme postupně na serveru satCentrum. Ještě jednou děkujeme za váš zájem a čas a tešíme se nashledanou při dalším chatu on line!
Děkujeme satCentru za pozvání, byly to příjemné dvě hodinky.a děkujeme také všem, kteří posílali své všetečné i nevšetečné dotazy. Vzhledem k času se nám bohužel nepodařilo, odpovědět na všechny, ale snad se tu nevidíme naposledy. Příště naviděnou, zachovejte nám přízeň. Václav Mozer & Jana Kotábvá, Chello Central Europe.


Další články z rubriky:
18.06.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností CHANNELS
01.07.2008 • On line na satCentrum: Martin Mrnka - Z1
10.06.2008 • On line na satCentrum: Jiří Balvín - Óčko
04.06.2008 • On line na satCentrum: Marek Kindernay - Galaxie sport
20.05.2008 • On line na satCentrum: Jiří Hojgr, SPORT 5
05.05.2008 • On line na satCentrum: Michal Šíma, Eurosport CZ


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist