Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 19:39:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC a SAT Plus zahajují pravidelné televizní 3D vysílání

  Autor: PR Press UPC ČR/SAT Plus , e-mail: upc@upc.cz Přidané: 08.06.2010


Televizní stanice HD+, exkluzivně dostupná pouze v televizní síti UPC, ode dneška zahajuje pravidelné vysílání pořadů ve formátu 3D. Diváci mohou v tomto formátu sledovat nejen pořady výrobců 3D televizorů, 3D filmy o filmu, ale především originální českou produkci. Diváci ho mohou sledovat pravidelně od 11:30 hod, 18:30 hod a 00:30 hod.


3D vysílání na HD+ se opírá o dvě technologická řešení. První je určeno majitelům 3D televizorů se speciálními 3D brýlemi. Druhý typ vysílání pak mohou sledovat i ti zákazníci UPC, kteří nemají 3D televizor. Postačí jim totiž pouze brýle s červeným a zeleným filtrem.Diváci jsou vždy před začátkem 3D vysílání upozorněni, o jaký typ 3D pořadu se jedná a co si jeho sledování vyžaduje.

„HD+ je prvním televizním programem v České republice, který přináší 3D vysílání bez dalších omezení. Zatímco ostatní projekty 3D vysílání jsou určeny pouze pro prezentační účely, nebo pro zákazníky s novými TV přijímači určité značky, vysílání v síti UPC představuje zásadní posun směrem k plošné dostupnosti fenoménu zvaného 3D. UPC ho může nabídnout více než 1,1 mil. českých domácností v dosahu své sítě a přímo si ho již dnes může naladit téměř 400 000 českých domácností“, konstatuje v této souvislosti Václav Bartoň, generální ředitel UPC

Radomír Kaňok, jednatel společnosti SAT Plus pak dodává: „SAT Plus je pyšný na to, že ve spolupráci s UPC může nabídnout pravidelné 3D vysílání. 3D vysílání pak umožnila i skutečnost, že SAT Plus navazuje na své zkušenosti s produkcí pro 3D kina, při zpracovávání 3D materiálů pro studijní a vědecké účely a také na svou dlouhodobou roli významného dodavatele SD, HDTV, a nyní nově i ve 3D technologií pro nízkorozpočtová televizní studia a televize“..

HD+, provozovaný firmou SAT Plus, nabízí především pořady a dokumenty o cestování a zajímavosti a novinky a trendy z oblasti cestovního ruchu. V neposlední řadě se pak věnuje i technologickým novinkám (nejen) z oblasti HD, které dokumentuje na zajímavých pořadech, jako jsou např. koncerty a další kulturní události. Jako první v ČR pak nyní nabízí pravidelné vysílání ve 3D, založené na vlastní produkci. Stanice HD+ je zařazena ve všech programových nabídkách digitální televize UPC, a to nejen v HD, ale i ve standardní digitální (SD) verzi. Vysílá 24 hodin denně, plně v češtině.


František Malina, Ředitel PR a tiskový mluvčí UPC ČR
Radomír Kaňok, jednatel SAT Plus, s.r.o



UPC Česká republika, a. s. je největším českým poskytovatelem televizních služeb a vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 131900 domácností v 370 lokalitách ČR. Služby UPC podle údajů k 31.3. 2010 aktivně využívá 1184600 zákazníků. Z toho si televizní služby předplácí celkem 630 000 domácností, vysokorychlostní internet 379 000 zákazníků a telefonní služby 175 000 zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB), divize UPC Broadband.

Liberty Global je vedoucí mezinárodní společností provozující pokročilé obrazové, hlasové a širokopásmové internetové služby prostřednictvím kabelových sítí, čímž zpřístupňuje svým zákazníkům svět informací, komunikace a zábavy. K 24. únoru 2010 provozuje Liberty Global nejmodernější širokopásmové komunikační sítě ve 14 zemích světa nacházejících se především v Evropě, dále v Chile a Austrálii. Aktivity Liberty Global také zahrnují významný obchod s programy, které provozuje její společnost Chellomedia v Evropě.


PR Press UPC ČR, a.s., 6. 8. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.04.2010 • Na návštěvě v TVS Kamzík a uplinku Skylinku [ 1 ]
09.04.2010 • Satelit je najrýchlejšie rastúcou televíznou platformou na Slovensku
02.04.2010 • 3D vysílání - v Evropě již realita, u nás ? ... [ 1 ]
27.03.2010 • Pozvánka na AMPER 2010
16.03.2010 • 3letá záruka pro nové zákazníky Skylink s instalací autorizovaného partnera
08.03.2010 • Oficina s grafikou Prima COOL zvítězila

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist