Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 16:24:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Satelit je najrýchlejšie rastúcou televíznou platformou na Slovensku

  Autor: PR Press SES ASTRA/Grayling , e-mail: info@grayling.com Přidané: 09.04.2010


SES ASTRA, súčasť skupiny SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), dnes oznámila, že slovenské domácnosti nasledujú európsky trend a na príjem televízneho signálu využívajú čoraz viac satelitný príjem – najrýchlejšie rastúcu televíznu platformu v roku 2009 na Slovensku. Satelitný príjem zaznamenal 43-percentný nárast v porovnaní s rokom 2008 a registruje celkovo 800 tisíc slovenských satelitných domácností.


Tým sa stáva satelitná platforma najväčšou TV platformou na Slovensku. Trhový podiel príjmu prostredníctvom satelitu sa zvýšil na takmer 40% (z vyše dvoch miliónov TV domácností). Trhový podiel káblovej televízie predstavoval niečo cez 36% (740 tisíc domácností), terestriálnej televízie takmer 22% (440 tisíc domácností) a IPTV okolo 2% (50 tisíc domácností).

ASTRA tiež zaznamenala rast aj na orbitálnej pozícii 23,5E, dôležitý DTH hotspot na Slovensku ako aj v regióne strednej a východnej Európy – počet slovenských domácností s príjmom satelitného signálu z tejto orbitálnej pozície vzrástol na 400 tisíc, čo znamená, že ASTRA sa stala najobľúbenejšou satelitnou platformou na Slovensku.

Miera digitalizácie prostredníctvom satelitu je v porovnaní s inými platformami najvyššia – takmer 90% (690 tisíc) zo všetkých satelitných domácností (800 tisíc) je digitálnych. Miera digitalizácie prostredníctvom kábla je na úrovni 49% (360 tisíc) zo všetkých 740 tisíc domácností s káblovým príjmom TV signálu.

Digitálnu terestriálnu infraštruktúru využíva okolo 160 tisíc zo 440 tisíc terestriálnych domácností (miera digitalizácie je 37%). IPTV je čisto digitálna platforma, takže miera digitalizácie je 100%.

„Vzhľadom na najnovší prieskum sledujeme aj na Slovensku digitálny rozmach. Satelitná platforma ako taká len potvrdila svoju pozíciu najdynamickejšej platformy v digitálnej ére. Naša primárna orbitálna pozícia 23,5E, ktorá bola vyvinutá pre región strednej a východnej Európy, je jednou z najdôležitejších pre DTH príjem, prostredníctvom ktorej budeme aj naďalej pokrývať dopyt domácností po digitálnej televízii na Slovensku a v regióne. Nadchádzajúce obdobie – finálna fáza prechodu z analógového na digitálne vysielanie – je pre nás príležitosťou pre rast a rozširovanie satelitnej platformy ASTRA. S novým moderným satelitom ASTRA 3B, ktorý je určený pre satelitnú pozíciu 23,5 stupňa východnej dĺžky, budeme môcť poskytnúť väčšiu kapacitu pre našich zákazníkov v regióne strednej a východnej Európy,“ povedal Martin O. Kubacki, riaditeľ spoločnosti ASTRA pre strednú a východnú Európu.

Slovenský prieskum Satelitný Monitor uskutočnila popredná analytická spoločnosť GfK Slovakia pre spoločnosť SES ASTRA.


Zhrnutie výsledkov prieskumu Satelitný Monitor za rok 2009 na Slovensku:

Počet TV domácností na Slovensku – 2,02 milióna
- 43-percentný medziročný nárast satelitných domácností – celkovo registrovaných 800 tisíc
domácností

- Trhový podiel vzhľadom na spôsob príjmu
o Terestriálny príjem – 21,8% (440 tisíc domácností)
o Káblový príjem – 36,4% (740 tisíc domácností)
o Satelitný príjem – 39,5% (800 tisíc domácností)
o Príjem prostredníctvom IPTV – 2,3% (50 tisíc domácností)

- Nárast domácností so satelitným príjmom cez ASTRA 23,5E na 400 tisíc domácností
o 120 tisíc domácností prijíma signál len zo satelitnej pozície ASTRA 23,5E
o 280 tisíc domácností prijíma signál zo satelitných pozícií ASTRA 23,5E a 19,2E (Duo LNB príjem)


Video z tlačovej konferencie ohľadom výsledkov európskeho prieskumu ASTRA Satellite Monitor je k dispozícii na http://tv.online-congress.com/sesastra/english


O spoločnosti SES ASTRA www.ses-astra.com

SES ASTRA je významný európsky satelitný systém pre domácnosti (Direct-to-Home, DTH). Satelitný systém momentálne zahŕňa 15 satelitov. Kombinovaný satelitný systém poskytuje služby viac ako 125 miliónom domácností prostredníctvom DTH a káblovej televízie a prenáša celkovo 2 500 analógových a digitálnych televíznych a rádiových kanálov. SES ASTRA poskytuje aj satelitné multimediálne, internetové a telekomunikačné služby firmám, vládam a ich organizáciám. S viac ako sto High Definition kanálmi (HD), ktoré sú prostredníctvom satelitov ASTRA momentálne k dispozícii, predstavuje ASTRA aj najdôležitejšiu vysielaciu platformu HDTV v Európe. Primárne orbitálne pozície satelitov ASTRA sú 19,2° východne, 28,2° východne, 23,5° východne, 5° východne a 31,5° východne.

SES ASTRA je súčasťou skupiny SES (Euronext Paríž a Luxemburská burza: SESG). SES vlastní SES ASTRA, SES WORLD SKIES, ako aj strategické podiely v spoločnostiach Ciel v Kanade a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje prvotriedne satelitné komunikačné riešenia prostredníctvom globálneho systému 41 satelitov na 26 orbitálnych pozíciách. Ďalšie informácie o SES nájdete na www.ses.com


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Daša Tkáčová, Grayling Slovakia



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.04.2010 • 3D vysílání - v Evropě již realita, u nás ? ... [ 1 ]
27.03.2010 • Pozvánka na AMPER 2010
16.03.2010 • 3letá záruka pro nové zákazníky Skylink s instalací autorizovaného partnera
08.03.2010 • Oficina s grafikou Prima COOL zvítězila
25.02.2010 • Česká asociace elektronických komunikací uspořádá každoroční výroční konferenci
21.01.2010 • Satelitní platformy Skylink a CS Link společně překonaly v ČR hranici jednoho miliónu uživatelů na orbitální pozici ASTRA 23,5 stupně východně [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist