Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 04:34:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES ASTRA, Panasonic a IFA International TV spojují síly ve vysílání novinek z veletrhu IFA ve 3D!

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 20.08.2010


Při příležitosti jubilejního 50. veletrhu IFA vysílá poprvé IFA International TV společně se SES ASTRA novinky z veletrhu IFA ve 3D formátu. Od 3. do 8. září 2010 tak mohou televizní diváci po celé Evropě sledovat nejnovější trendy v oblasti spotřební elektroniky a životního stylu, které se přenášejí prostřednictvím demo kanálu ASTRA 3D. Snímání a následné úpravy obrazu ve 3D zpracovává společnost Panasonic, která v technologiích 3D zaujímá přední světové postavení.


Jako byste byli přímo u toho!

Poprvé na velké akci tohoto druhu si diváci mohou užít výstavu tak, jako by byli přímo v centru dění díky novým 3D technologiím. IFA International TV kromě představení nových výrobků spotřební elektroniky a domácích spotřebičů zve diváky na magické 3D cestování celým veletrhem.

Zpravodajské relace se opakovaně vysílají v angličtině každé 2 hodiny od 10 ráno na demo kanálu ASTRA 3D. Po veletrhu se bude vysílat souhrn nejzajímavějších novinek až do 18. září 2010. SES ASTRA kromě přenosové kapacity poskytne i služby svého vysílacího technického centra v německém Mnichově.

„3D televizní vysílání je jedním z hlavních letošních témat v odvětví elektroniky. Těší nás proto, že nové trendy z nejvýznamnějšího světového veletrhu spotřební elektroniky a domácích spotřebičů budou v celé Evropě prezentovány právě ve 3D,“ uvedl Dr. Rainer Hecker, předseda dozorčí rady společnosti gfU pořádající veletrh IFA.

Vydavatel IFA International Gérard Lefebvre uvádí, že „IFA International TV ve 3D představí zájemcům nejčerstvější novinky o spotřební elektronice a domácích spotřebičích prostřednictvím nejmodernějších záznamových a přenosových technologií! Pro mne je 3D televizní vysílání dalším logickým krokem ve světě televize. Díky společnostem ASTRA a Panasonic můžeme mít technologie budoucnosti již dnes.“

K tomu poznamenává Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA: „Velice nás těší možnost spolupráce s IFA International TV, která opět obohatí náš demo kanál 3D a umožní obchodním partnerům prezentovat vysoce kvalitní 3D obsah z jubilejního 50. veletrhu IFA. Jako vedoucí satelitní operátor v Evropě jsme přesvědčeni o tom, že 3D televizní vysílání se stane budoucí hybnou silou trhu s domácí zábavou. Demo kanál ASTRA 3D ukazuje ohromné výhody satelitu v přenosu vysoce kvalitního 3D TV signálu a zároveň dokládá přední roli společnosti SES ASTRA v zavádění inovací do vysílacích technologií.“


Demo kanál ASTRA 3D

Demo kanál ASTRA 3D je určen především maloobchodníkům a instalačním firmám. Vysílá se volně bez kódování na orbitální pozici ASTRA 23,5° východní délky. Pro příjem tohoto kanálu je třeba provést tato nastavení: satelit: ASTRA 3B, pozice: 23,5° východní délky, transpondér: 3.204, kmitočet: 11 778 GHz, polarizace: vertikální, přenosová rychlost: 27,5 MS/s, modulace: DVB-S2 QPSK, FEC: 9/10, pilot: off (vyp.). Demo kanál 3D se vysílá v zobrazovacím formátu „side-by-side“. K příjmu je zapotřebí běžný satelitní přijímač s podporou HDTV, plochá obrazovka 3D přepnutá do režimu 3D side-by-side a také brýle pro sledování 3D programů.


O snímání a sledování obsahu ve 3D

„Panasonic je dokonalým partnerem k uskutečnění tohoto projektu. Společnost Panasonic coby dodavatel nejmodernějších 3D technologií nabízí plně integrované řešení pro 3D svět – od profesionálních kamkodérů k tvorbě 3D obsahu i přístrojů pro běžné spotřebitele přes redakční a kódovací zařízení 3D pro ateliéry v Hollywoodu až po televizory 3D VIERA a přehrávače Blu-ray. Díky nasazení přístrojů Panasonic ke snímání a úpravě 3D obsahu zajišťujeme nejvyšší možnou kvalitu,“ uvádí Gérard Lefebvre, vydavatel IFA International.


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Marek Němec, PRAM Consulting s.r.o.



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje celkem 16 družic. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 125 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2600 digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. Satelity ASTRA dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí 140 programů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.


O IFA International

Magazín IFA International vydávaný v papírové i online podobě přináší každodenní oficiální přehled zpráv pro mezinárodní návštěvníky veletrhu IFA. Jeho obsah tvoří každodenní novinky přímo z výstaviště, detailní informace o konferencích a klíčových projevech v areálu IFA, nejnovější skutečnosti a data o trhu od GfK a dalších předních specialistů na oborové analýzy, informace o nových pokrokových výrobcích a ekologických iniciativách, novinky a rozhovory s nejdůležitějšími prodejci a představiteli jednotlivých prodejních kanálů.

Produkci IFA International TV zajišťují služebně starší členové redakce IFA International s bohatými zkušenostmi v oblasti vysílání. Vysoce kvalitní tým zajišťující video produkci snímá obsah výhradně ve formátu Full HD a vybraný obsah též ve 3D. IFA International TV je oficiální video službou berlínského výstavního veletrhu IFA.

Další informace o obsahu, distribuci a možnostech zapojení najdete v našem balíčku pro média ke stažení.


O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým leaderem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, obchodních a průmyslových aplikací. Společnost sídlící v japonské Ósace vykázala za finanční rok končící 31. březnem 2010 čisté konsolidované tržby ve výši 7 420 miliard japonských jenů (zhruba 56.6 miliard euro). Akcie společnosti jsou obchodovány na burzách v Tokyu, Ósace, Nagoji a New Yorku (NYSE: PC). Více informací o společnosti a značce Panasonic najdete na internetových stránkách http://panasonic.net.

Společnost Panasonic coby dodavatel nejmodernějších 3D technologií nabízí plně integrované řešení pro 3D svět – od profesionálních kamkordérů k tvorbě 3D obsahu přes redakční a kódovací zařízení 3D až po 3D televizory a přehrávače Blu-ray, které přinesou 3D obsah až do obývacího pokoje zákazníka.


PR Press SES ASTRA a PRAM Consulting s.r.o., 20. 8. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.07.2010 • HSE24 Trend od podzimu z družice Astra 1H
08.06.2010 • Rakousko: Nemohl přijímat ORF 1 a ORF 2, přestal proto platit poplatky
22.12.2009 • DIGITAL+ spouští pět dalších HD kanálů na satelitech ASTRA
19.12.2009 • ASTRA cez satelity vysiela ďalších 5 HD programov
19.10.2009 • Návštěva výstavy SATKRAK 2009 v Krakowě
29.06.2009 • Operátor SATGATE opět spustil služby z orbitální pozice 31,5° východně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist