Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 02:24:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

DIGITAL+ spouští pět dalších HD kanálů na satelitech ASTRA

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 22.12.2009


SES ASTRA, součást společnosti SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), oznámila, že španělský operátor placené televize Digital+ spustil pět dalších HD kanálů na satelitech ASTRA. Včetně těchto nových kanálů nyní SES ASTRA vysílá přes svůj satelitní systém více než 100 HD programů. Satelitní operátor tak zůstává nejdůležitější HD platformou v Evropě, která šíří obsah od předních vysílacích společností.


Nové HD kanály spuštěné společností Digital+ zahrnují programy Accion HD, Eurosport HD, Fox HD, National Geographic HD a MTVN HD a jsou vysílány z orbitální pozice SES ASTRA 19,2° E. Spolu s těmito novými kanály vysílá Digital+ přes systém ASTRA celkem 10 HD kanálů.

Mezi vysílací společnosti, které šíří HD obsah na systému ASTRA, patří přední evropští operátoři placené televize a také velké komerční a veřejnoprávní stanice, například Sky a BBC ve Spojeném království; Sky Deutschland, RTL a Vox v Německu; Canal+, CanalSat, TNTSAT a Orange ve Francii; Digital+ ve Španělsku; Viasat v Dánsku, Švédsku, Norsku a Finsku; Canal Digitaal v Nizozemí; TV Vlaanderen v Belgii; Skylink a CS Link v České republice a Slovenské republice; arte v Německu a Francii; ORF v Rakousku a TVP v Polsku.

Alexander Oudendijk, obchodní ředitel SES ASTRA, k tomu řekl: „Velmi nás těší, že se společnost Digital+ rozhodla spustit na systému ASTRA další HD kanály. Skutečnost, že SES ASTRA nyní vysílá více než 100 HD kanálů, dokazuje, že HD nabývá v Evropě na síle. SES ASTRA byla vždy průkopníkem HDTV. To, že na konci roku 2009 vysíláme již přes 100 HD kanálů, zcela předčilo naše očekávání. Pevně věříme, že tento pozitivní vývoj bude pokračovat i v roce 2010, a těšíme se na spuštění dalších HD kanálů na našich satelitech.“


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Marek Němec, PRAM Consulting s.r.o.



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje 13 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 122 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2500 digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům.

Satelity ASTRA a SIRIUS dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí více než 100 programů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES vlastní SES ASTRA, SES WORLD SKIES, má 90% podíl v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 41 družic rozmístěných na 26 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com


PR Press SES ASTRA a PRAM Consulting, 22. 12. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.12.2009 • ASTRA cez satelity vysiela ďalších 5 HD programov
19.10.2009 • Návštěva výstavy SATKRAK 2009 v Krakowě
29.06.2009 • Operátor SATGATE opět spustil služby z orbitální pozice 31,5° východně
20.05.2009 • Společnost EADS Astrium dodá nový satelit Atlantic Bird 7
06.05.2009 • ASTRA Německo spouští celoplošnou kampaň na podporu digitalizace
29.04.2009 • Hispasat soupeří s Astrou

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist