Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 07:03:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

SES ASTRA se ujímá 3D iniciativy

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 03.09.2010


Společnost SES ASTRA, součást satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), představila novou iniciativu na podporu zavádění 3D televize v Evropě. V rámci této iniciativy se zástupci celého odvětví společně dohodli na minimálních technických specifikacích pro zavádění 3D televize a vysílání. Za iniciativou stojí společnost SES ASTRA a přední evropské vysílací společnosti, včetně programů veřejnoprávní televize, soukromých televizních programů a zástupců odvětví spotřební elektroniky.


Satelitní přenosy ve 3D budou využívat buď zobrazovací formát „side-by-side“ (pro rozlišení v kvalitě 1080i), nebo formát top-bottom (pro rozlišení 720p) s ohledem na kompatibilitu se stávajícími set top boxy pro vysílání v kvalitě HD (High Definition). Dvojice přenosových formátů „side-by-side“ a „top-bottom“ slouží pro satelitní vysílání ve 3D, přičemž dva obrázky jsou vždy uspořádány v jednom obrazovém rámci buď vodorovně, nebo svisle. Vysílání dvou různých obrázků zvlášť pro levé a pravé oko je nezbytné proto, aby divák vnímal obraz stereoskopicky, tedy ve 3D. Nekódované služby 3D budou vysílány s využitím mechanizmů definovaných aktualizovanou normou DVB (Digital Video Broadcasting), která umožňuje automaticky přepínat zobrazení přijímaného signálu z 2D na 3D a naopak.

Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA k tomu poznamenává: „Velice nás těší výsledky naší iniciativy, která je významným krokem v zavádění 3D televize v rámci celé Evropy. Díky úzké spolupráci se zákazníky z řad vysílacích společností a zástupců odvětví spotřební elektroniky jsme opět prokázali naši schopnost sjednotit klíčové hráče v oboru s cílem podpory inovací na poli vysílacích technologií. Jakožto přední operátor satelitní platformy v Evropě jsme velice hrdí na to, že jsme součástí tohoto významného kroku, jenž se stane hnacím motorem trhu se spotřební elektronikou a napomůže televiznímu vysílání udržet si pozici hlavního zábavního média.“


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje celkem 16 družic. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 125 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2600 digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. Satelity ASTRA dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí 150 programů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.


O společnosti SES

Skupina SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) stoprocentně vlastní přední poskytovatele satelitního vysílání SES ASTRA a SES WORLD SKIES a drží podíly v kanadské firmě Ciel, mexické firmě QuetzSat a strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Skupina SES dodává špičková řešení satelitní komunikace prostřednictvím flotily 44 satelitů. Další informace: www.ses.com


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Marek Němec, PRAM Consulting s.r.o.



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.09.2010 • Stanovisko Skylinku ke kompatibilitě ICE karet
01.09.2010 • CS Link přichází s atraktivními slevami předplatného [ 4 ]
08.06.2010 • Irdeto PI-sys v provozu, ICE karty v prodeji
01.06.2010 • CS Link: platené programy pre zákazníkov teraz lacnejšie o 10%
21.05.2010 • Česká televize pečuje o handicapované: Titulky v iVysílání
28.04.2010 • Výměna programů v průběhu předplatného

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist