Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 06:55:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Únorové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 24.01.2011


V únoru připravil placený satelitní a kabelový filmový kanál např. druhou část tetralogie Twilight sága: Nový měsíc, nové zpracování známé knížky Alenka v Říši divů, český film režisérky Alice Nellis Mamas & Papas, anebo krimi film Morganovi. A také přímý přenos i záznam udílení nejprestižnějších filmových cen 83. Annual Academy Awards.


Tip měsíce

Doktor Smrt

Americký televizní film, realizovaný v produkci HBO, mapuje osudy skutečně existujícího lékaře Jacka Kevorkiana (nar. 1928), který proslul jako jeden z nejznámějších zastánců euthanasie. Muž, přezdívaný "Doktor Smrt", podle vlastního svědectví pomohl zemřít víc než třem stovkám nevyléčitelně nemocných pacientů. Za své aktivity, hraničící se zákony, byl v roce 1997 odsouzen a strávil deset let ve vězení. V roce 2007 byl propuštěn a dál veřejně vystupuje jako zanícený obhájce práva na dobrovolnou smrt. Biografické drama, jehož titulní roli ztvárnil Al Pacino, režíroval Barry Levinson. Další klíčové role ztvárnili John Goodman a Susan Sarandonová. Film, ověnčený dvěma Cenami Emmy a dvěma nominacemi na Zlaté glóby, svým tématem připomíná dokument Výlet za sebevraždou o takzvaných "asistovaných sebevraždách", který byl na HBO uveden v cyklu Bez cenzury.

Doktor Jack Kevorkian se rozhodl pomáhat postiženým lidem a smrt chápal jako součást přirozeného řádu světa. Často mluvil o právu na důstojný odchod ze života. Při svých nočních pochůzkách po nemocnici pozoroval oči umírajících. Po setkání s ochrnutým pacientem se rozhodl přejít od slov k činům a začal pracovat na přístroji, který nazval Mercitron. Pouhým stisknutím tlačítka měl umožnit pacientům důstojně ukončit svá trápení, pokud si to budou přát. Doktor Kevorkian své názory veřejně proklamoval a v oblasti euthanasie radil ostatním. Začalo to obyčejným inzerátem v novinách, pak přišla první pacientka, které pomohl zemřít. Tou se v červnu 1990 stala čtyřiapadesátiletá Janet Adkinsová, jež trpěla Alzheimerovou chorobou…

Premiéra: neděle, 6. února ve 20:00 hod.


Nedělní premiéry

Twilight sága: Nový měsíc

Ve druhé části populární série, realizované podle románové tetralogie Stephenie Meyerové, se Bella Swanová (Kristen Stewartová) chystá oslavit osmnácté narozeniny. Její přítel - upír Edward (Robert Pattison), pocházející z přizpůsobivé rodiny Cullenů, však svou milou stále odmítá proměnit v upírku. Bella se navíc při oslavě zraní a je napadena Edwardovým bratrem, jenž se neovládne při pohledu na její krev. Cullenovi proto v zájmu dívčina bezpečí opustí městečko a Bella se odchodem svého milého dlouho trápí. Pak se sblíží s indiánským mladíkem Jacobem (Taylor Lautner), jenž se má proměnit ve vlkodlaka, chránícího lidi před upíry. Hrdinka se octne v neřešitelné situaci: miluje dva muže, kteří se ale lásce k ní brání, aby jí neublížili... Pokračování romantického hororu, jehož první díl natočila Catherine Hardwickeová, režíroval Chris Weitz.

Premiéra: neděle, 13. února ve 20:00 hod.


Alenka v Říši divů

V nejnovějším zpracování proslulé knížky Lewise Carrolla je titulní hrdinkou dospívající dívka, která ve světě podivuhodných bytostí hledá východisko z vlastních snů a nejistot. Devatenáctiletá Alenka (hraje ji Mia Wasikowská) se králičí norou propadne do říše fantastických zvířat a obskurních lidí. Podle předpovědi má s pomocí vorpálového meče porazit obludu jménem Tlachapoud a osvobodit utlačované obyvatele říše, kde vládne Srdcová královna (Helena Bonham Carterová). V dobrodružství, jež vyvrcholí dívčiným soubojem se zmíněnou příšerou, figuruje řada dalších postav: kocour Šklíba, jenž umí zázračně mizet, extravagantní Kloboučník (Johnny Depp), zlověstný Pentlochňap, kterého si hrdinka ochočí, či Bílá královna (Anne Hathawayová), zosobňující opak své nelidské sestry... Koláž režiséra Tima Burtona těží z magické výtvarnosti, časových i prostorových paradoxů a škály efektních triků.

Premiéra: neděle, 20. února ve 20:00 hod.


Mamas & Papas

Český film režisérky Alice Nellis vypráví o úskalích partnerství a rodičovství v současných Čechách. Čtyři různorodé dvojice se potýkají s problémy kolem chtěných či nechtěných potomků. Veterinář Filip a jeho žena (Filip Čapka a jeho skutečná manželka Zuzana Čapková) si dítě přejí, z biologických důvodů ho ale nemohou počít. Po krkolomné anabázi vytouženého potomka adoptují. Dvojice ukrajinských imigrantů (Natalia Volková a Ivan Shvedoff) si další přírůstek do rodiny nemůže dovolit z finančních důvodů. Jiný problém řeší mladá herečka Tereza a její partner (Martha Issová a Michal Čapka): zatímco on by dítě uvítal, ona je odmítá a volí raději potrat. Další klíčovou postavou je lékařka Irena (Zuzana Bydžovská), jež ztratí dceru při silniční havárii. Svá trápení se pokouší zaplašit v přímořském sídle u kamarádky-diplomatky (Zuzana Kronerová), kde se do ní zahledí syn oné zkušené ženy... Netradičně natočená mozaika, částečně realizovaná jako herecká improvizace, osciluje mezi jízlivou satirou, sociální baladou a ozvuky antické tragédie. Důležitou roli v ní hraje voda v různých podobách.

Premiéra: neděle, 27. února ve 20:00 hod.


Zvláštní tipy

Mýtus bílé krásy: Tělo

Britský dokument z roku 2009 zkoumá nový fenomén v plastické chirurgii, který využívají hlavně movitější obyvatelé asijských či afrických zemí. Král popu Michael Jackson byl kvůli podobným praktikám často kritizován. Chirurgové ve Velké Británii jsou však v poslední době zaplavováni žádostmi o úpravu asijských očí podle západního vzhledu, zmenšování širokých černošských nosů či o zesvětlování pleti. Jejich američtí kolegové zaznamenávají vzestup zájmu o takzvanou "etnickou plastickou chirurgii" během celého uplynulého dvacetiletí. Pozoruhodné svědectví se zamýšlí nad příčinami a důsledky tohoto neobvyklého trendu.

Premiéra: čtvrtek, 24. února ve 22:20 hod.


83. Annual Academy Awards

Přímý přenos třiaosmdesátého ročníku udílení nejprestižnějších filmových cen, jež každoročně probíhá v Hollwyoodu. Překlad do češtiny obstarají František Fuka, Tomáš Baldýnský a Saša Michailidis.

Premiéra: neděle, 27. února v 02:00 hod.
Zkrácený záznam: pondělí, 28. února ve 20:55 hod.



Nenechte si ujít

RocknRolla

Groteskní gangsterka ze současného Londýna, kterou ve svém typickém stylu natočil režisér Guy Ritchie, rozehrává řetěz komplikovaných podrazů mezi prominentními i řadovými padouchy. K těm prvním patří starosvětský boss Lenny Cole (Tom Wilkinson), který chce uvést do pochybného byznysu arogantního ruského mafiána (Karel Roden). K těm druhým tandem pouličních ranařů, zvaných One Two a Handsome Bob. Do honby za tučnou sumou a vzácným obrazem se zaplete také mazaná sekretářka (Thandie Newtonová), jež umí manipulovat okolím... Klipově komponovaná skládanka karikuje velkoměstské podsvětí.

Premiéra: pátek, 4. února ve 20:00 hod.


Baaria

Historická freska, v níž italský režisér Giuseppe Tornatore zmapoval dění v sicilské enklávě od třicátých do sedmdesátých let minulého století. Chudý pasák Cicco utíká z fádního života do mámivého světa dobrodružných románů. Jeho syn Peppino se pod vlivem bídy v rodném kraji stane stoupencem komunistických ideálů. Navzdory konzervativním rodičům získá milovanou Manninu, angažuje se v konfliktu s mafií a odejde za prací do Francie. V době, kdy se země potácí v poválečném marasmu, se zapojí do dění v místním zastupitelstvu... Titul filmu označuje městečko Bagheria nedaleko Palerma, zvané v místním dialektu Baaria.

Premiéra: sobota, 5. února ve 20:00 hod.


Až tak moc tě nežere

Romantická komedie, inspirovaná stejnojmennou knihou Grega Behrendta a Liz Tuccilloové, líčí milostné trable sedmi mužů a žen, žijících v Baltimoru. Beth a Neil (Jennifer Anistonová a Ben Affleck) se rozcházejí kvůli partnerově nechuti ke sňatku. Bethina kolegyně Gigi navazuje kontakty s muži, kteří o ni nejeví zájem, a seznámí se s cynickým Alexem. Další kolegyně Janine (Jennifer Connellyová) zjistí, že ji manžel podvádí. Nevěrný Ben nedokáže odolat přitažlivé Anně (Scarlett Johanssonová)... Režii kaleidoskopu o intimních propletencích a hledání skutečných citů měl Ken Kwapis.

Premiéra: sobota, 12. února ve 20:00 hod.


Morganovi

Titulními hrdiny americké kriminální komedie, kterou podle vlastního scénáře režíroval Marc Lawrence, je newyorský manželský pár, prožívající krizi kvůli mužově nevěře. Paul a Meryl (Hugh Grant a Sarah Jessica Parkerová) se náhodou připletou k vraždě obchodníka se zbraněmi, spáchané na objednávku vlivného mafiána. Octnou se ve smrtelném nebezpečí a v rámci programu na ochranu svědků jsou přemístěni do zapadlého městečka ve Wyomingu. V něm se setkávají se samorostlým šerifem a jeho ráznou manželkou, urovnávají své pošramocené vztahy a čelí útoku najatého zabijáka...

Premiéra: sobota, 19. února ve 20:00 hod.


500 dní se Summer

Celovečerní debut režiséra Marca Webba, uvedený na loňském Febiofestu, úsměvně rekapituluje kontroverzní milostný vztah mezi mladým reklamním textařem Tomem (Joseph Gordon-Levitt) a jeho novou kolegyní Summer (Zooey Deschanelová). Skládanka, jež se stala diváckým hitem festivalu v Sundance, potáčí tradiční schémata romantických komedií. Vypráví o soužití dvou bytostí s totálně odlišnými přístupy ke světu i k lásce. Hrdina a vypravěč v jedné osobě vzpomíná na pět set dní v Los Angeles, plných příslibů i nejistot, okouzlení i hněvu, opojné vášně i pochybných trapností.

Premiéra: sobota, 26. února ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV, CS Link, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 24. 1. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2011 • Únorové filmové lahůdky na Cinemaxu
26.01.2011 • AXN v únoru 2011
20.01.2011 • Premiéra unikátního dokumentu Restrepo na NGC
18.01.2011 • Tip týdne: 3x Stanley Kubrick na filmovém kanálu MGM [ 1 ]
18.01.2011 • Prima COOL rozjede magazín o hrách Re–Play!
14.01.2011 • Svátek basketbalu na programech NOVA a NOVA sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist