Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 12:38:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Únorové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.01.2011


Filmový satelitní a kabelový kanál Cinemax uvede v únoru opět kvalitní evropské filmy, doplněné několika zámořskými snímky, např. satirickou alegorii režiséra skupiny Monty Python Žabákova dobrodružství, severské animované podobenství s kafkovskými motivy Metropia, čínské drama Slepá hora, německou parafrázi na Quentina Tarantina Klepání na nebeskou bránu, britský film To nejdůležitější anebo italské groteskní retro 1981...


Žabákova dobrodružství

Satirická alegorie z říše zvířat, kterou v roce 1996 převedl na plátno režisér Terry Jones ze slavné skupiny Monty Python... Poklidný život na pobřežní louce, kde žijí v harmonických vztazích Krtek, Krysa i zajíci, naruší egoistický Žabák, které se zhlédl v moderních přístrojích a musel začít prodávat svůj majetek. Novými majiteli idylické enklávy se stanou zákeřní Lišáci z Černého lesa, kteří mají velikášské plány. Díky Žabákově lehkomyslnosti se zdá, že je snadno uskuteční.

Premiéra: středa, 2. února ve 20:00 hod.


Metropia

V nedaleké budoucnosti se svět potýká nedostatkem ropy a všechna evropská metra jsou propojena podzemním dopravním systémem. Roger, jenž žije ve Stockholmu, má zvláštní starost. Kdykoli sestoupí pod zem, pohodlné cestování mu znepříjemňuje neznámý hlas v jeho hlavě. Obrací se proto k tajemné Nině, aby mu z neurotizujícího prostředí pomohla uniknout. V podzemí se však zapletou do tajuplného spiknutí... Animované podobenství s kafkovskými motivy, vzniklé v koprodukci několika severských zemí, režíroval Tarik Saleh.

Premiéra: pátek, 4. února ve 23:00 hod.


Vítej doma

Roscoe Jenkins Stevens (Martin Lawrence), jenž vyrůstal ve skromných poměrech na jihu, se stal populární hollywoodskou hvězdou. Má svou vlastní talk-show, miliony obdivovatelů, krásnou a slavnou snoubenku i spoustu peněz. Jednoho dne ho rodiče pozvou na oslavu padesátého výročí své svatby. R.J. spolu s desetiletým synem a nastávající manželkou vyrazí do rodné Georgie. Své rodině chce dokázat vlastní důležitost, v městečku Dry Springs však jeho manýry nefungují... Americkou komedii režíroval Martin D. Lee.

Premiéra: sobota, 5. února ve 20:00 hod.


Slepá hora

Čínské drama, v němž režisér Yang Li kriticky poukázal na přežívající předsudky, se odehrává v roce 1990. Ve vesnicích se narozené holčičky topí v řekách a movitější rodiny si manželky svých synů kupují. Jednou z nich je čerstvě vystudovaná Bai, jež přijme práci v odlehlé horské enklávě jako sběračka bylin. Dívka brzy zjistí, že byla prodána do cizí rodiny, kde ji čeká potupný úděl sexuální otrokyně. Navzdory neúspěšnému útěku, fyzickým trestům a lhostejnosti okolí však nepřestává usilovat o svobodu...

Premiéra: neděle, 6. února ve 20:00 hod.


Klepání na nebeskou bránu

Německý snímek z roku 1997, jehož název odkazuje na známý song Boba Dylana, líčí bizarní dobrodružství dvou mužů, umírajících na rakovinu. Martin a Rudy se rozhodnou odcestovat k moři a ukradnou kvůli tomu mercedes, v němž tandem obskurních gangsterů převáží peníze svého šéfa. Pak se s nalezenou pistolí dopustí loupeží u benzínky a v bance. Rozpoutá se divoké pronásledování, z něhož však hrdinové zázračně unikají... Parafrázi příběhů Quentina Tarantina s řadou dalších narážek na populární filmy natočil Thomas Jahn.

Premiéra: pátek, 11. února ve 20:00 hod.


Zakletý v čase

Hlavními postavami milostného příběhu s fantastickými prvky jsou výtvarnice Clare (Rachel McAdamsová) a knihovník Henry (Eric Bana). Charismatický muž byl jako malý kluk svědkem tragické autonehody své matky a nedobrovolně cestuje časem do minulosti i do budoucnosti. Při jednom ze svých putování potká šestiletou dívenku, které sdělí, že budou přátelé. Dospělá Clare, jež Henryho dobře zná, čeká na jejich klíčové setkání... Režii americké romantické komedie, inspirované bestsellerem Audrey Niffeneggerové, měl Robert Schwentke.

Premiéra: sobota, 12. února ve 20:00 hod.


To nejdůležitější

Patnáctiletý Robbie trpí nevyléčitelnou srdeční chorobou a před očekávaným odchodem ze života chce za každou cenu přijít o panictví. Kamaráda Ziggyho poprosí, aby mu našel dívku, která by si dala říct. Problém je ale v tom, že se nemůže hnout ze svého lůžka v nemocnici... Britský film, balancující na hraně absurdní grotesky a jímavé studie mezní situace, natočil režisér Bruce Webb. Vtipný příběh o potřebě tolerance byl uveden v prestižní sekci Variety Critic's Choice na loňském karlovarském festivalu.

Premiéra: neděle, 13. února ve 20:00 hod.


Poslední výlet

Australské drama, které jako svůj celovečerní debut natočil režisér Glendyn Ivin, líčí konfrontaci muže, prchajícího před zákonem, s jeho desetiletým synem. Dospělý Kev (Hugo Weaving) a malý Chook (Tom Russell) společně cestují do australského vnitrozemí, nejdřív autem, poté autobusem a nakonec stopem. Během dobrodružného putování se jejich pošramocené vztahy pozoruhodně vyvíjejí. Kev jednoho dne zaslechne v hospodě, že jeho nejlepší kamarád byl zavražděn. Synův výbuch zlosti uvolní vlnu vzájemné upřímnosti.

Premiéra: sobota, 19. února ve 20:00 hod.


Velké horko

Hrdinkou úsměvného kanadského dramatu v režii Sophie Lorainové je sociální pracovnice Gisele, jež pracuje v centru pro mládež. Padesátiletá žena zjistí, že její zemřelý manžel léta udržoval paralelní vztah se svou milenkou. Se zatrpklou Gisele se snaží sblížit jeden z jejích svěřenců, dvacetiletý kleptoman Yannick. Svou náklonnost však projevuje tím, že krade její věci. Gisele se nicméně do Yannicka zamiluje, což se neobejde bez různorodých překážek. Hrdinka se musí vypořádat s vlastními dětmi i se žárlivým kolegou...

Premiéra: neděle, 20. února ve 20:00 hod.


Dvojník

V americkém thrilleru z roku 1984 se režisér Brian De Palma inspiroval hitchcockovskými studiemi lidské vyšinutosti. Podřadný herec trpící klaustrofobií získá přechodné útočiště v cizí vile, odkud začne pozorovat dráždivé erotické praktiky neznámé krásky. Jedné noci se stane bezmocným svědkem jejího brutálního zavraždění. Při náhodném sledování pornokazety však zjistí, že hereččin obscénní výjev se nápadně podobá scénám, které předtím pozoroval dalekohledem. Dojde mu, že s identitou mrtvé ženy je cosi v nepořádku... Hlavní roli rafinovaně zapouzdřeného příběhu zosobnila Melanie Griffithová.

Premiéra: pátek, 25. února ve 22:30 hod.


1981

Groteskní retro, jež na základě vlastních zážitků z mládí realizoval italský režisér Ricardo Trogi, líčí kuriózní trampoty jedenáctiletého kluka. Zamindrákovaný Ricardo trpí tím, že jeho rodina se přestěhovala a on musí chodit do nové školy. V touze zaujmout své spolužáky, jež vesměs pocházejí z dobře situovaných rodin, začne nezřízeně fantazírovat o svých blízkých. Vymyslí si příběh, v němž popře svou skutečnou rodinu a vybájí si novou. Musí se však snažit, aby pravda nevyšla najevo a aby o nové kamarády nepřišel.

Premiéra: neděle, 27. února ve 20:00 hod.


Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 27. 1. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.02.2011 • Jaro bude na kanálech Nova Group nabito exkluzivními novinkami
26.01.2011 • AXN v únoru 2011
24.01.2011 • Únorové programové tipy HBO a HBO HD
20.01.2011 • Premiéra unikátního dokumentu Restrepo na NGC
18.01.2011 • Tip týdne: 3x Stanley Kubrick na filmovém kanálu MGM [ 1 ]
18.01.2011 • Prima COOL rozjede magazín o hrách Re–Play!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist