Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 09:49:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Mobilní aplikace České televize: Přes čtvrt milionu stažení

  Autor: PR Press Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 06.09.2011


Česká televize dosahuje mimořádného úspěchu se svými mobilními aplikacemi. Uživatelé chytrých telefonů si je oblíbili a stáhli jich již přes 250 tisíc. Česká televize nabízí široké veřejnosti v současnosti už dvanáct mobilních aplikací a dalších pět by mělo být spuštěno do konce roku. Nová média ČT se tak stávají leadrem trhu v šíření televizního vysílání na mobilní platformy.


„Čtvrt milionu stažených aplikací je už číslo, které ukazuje na sílu chytrých telefonů a tabletů v oblasti televizního vysílání a doplňkových služeb. Stejně povzbudivá je informace, že aplikace ČT využívají pravidelně denně desítky tisíc lidí,“ říká ředitel Nových médií České televize Milan Fridrich.

Ne všechny platformy a systémy jsou stejně využívané. Ukazuje se, že různé chytré telefony kupují různí lidé s různým vztahem k mobilnímu internetu. Nejpopulárnější jsou aplikace ČT mezi uživateli iPhonů a iPadů, tedy na operačním systému Apple iOS. Nejstarší aplikací je ČT24 pro iPhone, která oslaví brzy rok. Naopak nejmladší přírůstek představuje aplikace ČT4 pro iPad spuštěná minulý týden ve čtvrtek.

Počet stažených aplikací závisí na počtu prodaných multimediálních telefonů i využívání mobilního internetu. Podle posledních údajů využívá mediální aplikace a s nimi i mobilní internet až 47 % české populace na přístrojích iPhone a iPad. Souvisí to s faktem, že firma Apple je průkopníkem chytrých telefonů a ostatní firmy se začaly masivněji prosazovat v tomto segmentu trhu až v letošním roce.

„Počet stažených i používaných aplikací od společnosti Apple dosahuje třech pětin celkového čísla. Téměř 147.000 aplikací ČT z celkového počtu je stažených v iPhonu nebo iPadu,“ říká Milan Fridrich s tím, že u většiny aplikací se dá čekat další růst, protože polovina jich byla spuštěna během posledních tří měsíců a před Vánocemi se dá čekat nárůst prodeje chytrých telefonů i tabletů a tedy další navýšení počtu uživatelů mobilních služeb ČT.

Druhým nejpopulárnějším mobilním systémem je Google Android, na němž aplikace ČT24 a ČT4 zaznamenaly již 89.000 stažení. Další rozvoj ČT na této platformě se dá čekat už během 14 dnů, neboť finišuje vývoj aplikace on-line videoarchivu pořadů České televize iVysílání. Ten je populární díky možnosti sledovat většinu programu ČT za posledních sedm let.

Speciální aplikace iVysílání bude brzy k dispozici rovněž pro tablet Samsung Galaxy Tab, který běží rovněž na systému Android. Pro mobilní telefony Samsung nabízí ČT dvě aplikace běžící na operačním systému Bada – aktuálně již se 7.000 stažení.

Od října budou Nová média ČT chystat aplikace na nový systém Windows Phone 7, který by měl být od listopadu na chytrých telefonech Nokia a dalších značkách. Půjde o otevřený systém typu Google Android. Česká televize pro něj vytvoří aplikace ČT24, ČT4 a iVysílání.

„Půl milionu stažených aplikací je do roka pro ČT reálné číslo. Nyní se věnujeme jejich rozvoji, vylepšování, aby tato služba byla co nejefektivnější a obraz co nejstabilnější,“ říká šéf Nových médií ČT Fridrich. Podle něj Česká televize zkušenosti z mobilních platforem zúročí i při vývoji rozhraní pro hybridní televizi na platformě HbbTV. Ta se v současnosti testuje. Služby HbbTV by měla Česká televize postupně nabízet od začátku příštího roku.

Na vývoji mobilních aplikací České televize se dosud podílely společnosti Inmite, Motion Media, Erika a. s., Mediaworks, Nokia ČR, Samsung a Kit Digital.


Mobilní aplikace České televize - Počty stažení k dnešnímu dni

Aplikace	Přístroj – operační systém	Stažení
ČT24 iPhone – Apple iOS 60.454
ČT24 Google Android 51.625
ČT24 iPad – Apple iOS 9.800
ČT24 Nokia Symbian^3 8.400
ČT24 Samsung Bada 3.500
ČT4 iPhone – Apple iOS 38.719
ČT4 Google Android 37.827
ČT4 iPad – Apple iOS 2.450
ČT4 Nokia Symbian^3 6.000
ČT4 Samsung Bada 3.500
iVysílání iPhone + iPad – Apple iOS 35.000

Zdroj dat: Česká televize


Štěpán Janda, Tiskový útvar ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.08.2011 • Rozhovor s Jaromírem Glisníkem: Párované přijímače neomezují záběr Skylinku, naopak jej rozšiřují [ 6 ]
13.08.2011 • Seznamte se: přístupová karta HELLO HD (Olcsó TV) (nejen) pro přístup k Premier League na DIGI SPORT [ 11 ]
09.08.2011 • iVysílání ČT je už i v iPhonech [ 1 ]
29.07.2011 • Výměna karet s bonusem naposled prodloužena [ 1 ]
20.07.2011 • ČT24 a ČT4 vysílají živě v Samsung Bada
19.07.2011 • Videoportál VOYO přinese zahraniční seriálové hity!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist