Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 19:06:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Ředitel Novy digitální skeptik,
ředitel Markízy satelitní optimista

  Autor: vhr , e-mail: vhr@vhr.cz Přidané: 12.05.2002


Ředitel TV Nova se opět tuto sobotu vyjádřil k nechutí Novy k digitálnímu vysílání, v neděli pak ředitel TV Markíza hovořil o zájmu zahraničních diváků o příjem vysílání této televize. U dr. Železného nejde o nic nového, jeho názory ze sobotního kontaktního pořadu Volejte řediteli, jehož 431. díl jsme mohli shlédnout 11.5.2002 opět uvádím v plném znění:

Budoucnost placených televizí? Já už jsem na to narazil. Minulý týden jsem měl přednášku na právnické fakultě v Praze a tam i studenti se mě velmi kvalifikovaně ptali na budoucnost placených televizí a na budoucnost, tedy obecně, televizí v české republice. Česká republika je malá země a po hříchu chudá země - z hlediska příjmu na jednoho obyvatele, takže uživí vlastně jen omezený počet televizí. Myslím si, že momentálně je to tak na hranici a čtyři televizní okruhy je pro desetimiliónovou zemi s šestkrát nižší kupní silou, přibližně, než je v Německu, to je úžasný přepych. A tak se všichni upínají k digitální televizi.

Jenomže se ukazuje, že digitální televize je velmi velké šidítko a ti co se do ní vrhli hlava nehlava, tak teď začínají doplácet velmi zle. A digitální televize znamená výhradně a téměř jenom placenou televizi. Protože je to jiný zdroj peněz. Když zvýšíte počet kanálů teď v České republice na deset, tak se vám nezvýší příjem z reklamy, zůstane stejný. A tak teď zažíváme, že za prvé se u nás objevují nové licencované kanály sportovní, objevují se pokusy o teleshopingovou.

Četli jste o erotické, o homosexuální, o různých typech kanálů placených, které se všude rojí a všude přibývají a současně se dovídáme, že ITV Digital v Británii zbankrotoval a vrátil licenci, že placený kanál ve Španělsku odchází, že je v bankrotu, že Canal plus už pátý rok prodělává ve Francii a je před bankrotem, že před třemi dny, nebo před čtyřmi dny zbankrotovala Premiere, což byla v Kirchově skupině vlajková loď placené televize, a tento proces pokračuje. Digitalizace není všelék a práva na placenou televizi jsou tak drahá, že to neunese ani tak velká země, jako je Německo, natož tak malá země, jako je Česká republika.“

V neděli 12.5. po obědě v kontaktním pořadu ředitele největší slovenské komerční televize „Zo zákulisia Markízy“ padly dotazy zahraničních diváků ohledně satelitního vysílání této televize:

„Jmenuji se Eva a už deset let žiji v severní Itálii. Na Slovensko jezdím málo, ale když jsem tam, ráda se podívám na vaši televizi, kterou sleduje skoro celá moje rodina. Chtěla bych vědět, zda vysíláte přes satelit a jakým způsobem by bylo možné sledovat vaši televizi i tady v Itálii. Za vaši brzkou odpověď nám děkuje divačka Eva.”

A na toto téma ještě jeden list.

„Protože dlouhodobě žiji ve Švédsku a na Slovensko jezdím jen občas jako například nyní na tři týdny, chtěl bych se zeptat, zda-li v blízké budoucnosti nebude možné sledovat Markízu i přes satelit v zahraničí, konkrétně ve Švédsku. Myslím, že by to potěšilo mnohé krajany”, píše Milan Kováčik.

A jaká je odpověď generálního ředitele TV Markíza, Vladimíra Repčíka?:


„I já jsem přesvědčený, že by to potěšilo mnohé krajany, ale bohužel satelitní vysílání v současnosti kvůli autorským i licenčním podmínkám není možné, ale v současnosti testujeme kódované satelitní vysílání, kterým chceme šířit signál ze satelitu na terestriální a kabelové rozvody. Doufejme, že nám to všechno vyjde už velmi brzo, v brzké budoucnosti.”

Tolik krátký příspěvek z Markízy. Relaci „Čo na to riaditeľ“ pana Richarda Rybníčka na televizi JOJ jsem dnes bohužel nestihnul a kontaktní pořad České televize „Obrazovka“ nepřinesl z technické oblasti nic nového. Uvidíme tedy, co nového nám přinese příští týden, o všem vás samozřejmě budeme včas informovat.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.03.2002 • Zahájení digitální pozemní televize v Berlíně
03.12.2001 • Budoucnost digitálního rádia – satelit, internet, nebo jiné, nové technologie?
30.09.2001 • Digitalizace má v České televizi zelenou [ 4 ]
23.09.2001 • Digitální pozemní televize v USA
20.09.2001 • Terestriální digitální vysílání Czech Digital Group [ 1 ]
18.09.2001 • TV Nova a digitální vysílání [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

15.05.2002 19:33 • Jirka
To jsem moc rád, že jsem se konečně dozvěděl alespoň něco zde. Na Markízu jsem poslal neskutečné množství emailu a ani na jeden z nich mi nepřišla odpověď. Zato ze Slovenské televize mi odpověděli hned další den. Tak doufejme, že už bude brzy možné tyto TV přijímat.
 
 
  Můj příspěvek 

15.05.2002 08:41 • anonym
Pre Juzka: Novu určite, je totiž najlepšia!!!!!
 
 
  Môj príspevok 

14.05.2002 12:40 • Jardat
Není toto náhodou Česko-Slovenské rozpolcení osobnosti ???
 
 
  Železny neni blbec 

13.05.2002 20:51 • juzek
Vše se mu naramně hodi umí toho využít a předat ve volejte mi ja vam to vysvětlim hlupaci.zaměrně michá digitál s pozemní televizí (digital krachuje)michá země a prostředí ANGLII s čechami.Vždyt každy rozumný uvažující člověk vidi že další televize a tim konkurenci nepotrebuje.Dovedete si predstavit možnost 35-ti pozemních televizí.Hadal by se nekdo o NOVU nebo TV3?To by byli koláče sledovanosti!!!!
 
 
  Můj příspěvek 

13.05.2002 20:26 • Blade
Tak proč dělal čtvrtou televizi na Slovensku, kde je míň lidí než u nás. Tam už asi čtvrtý televizní okruh přepych není. No,jo penizky se sypou........
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist