Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 19:22:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

chello dobýva Dlhé Diely - Internet po kábli je dostupný vo štvrtom bratislavskom okrese

  Autor: RP Přidané: 25.06.2003


Bratislava, 25. jún 2003 – Dnes sa pripájajú prví zákazníci vysokorýchlostného a širokopásmového internetového pripojenia chello na bratislavskom sídlisku Dlhé Diely. Prístup na internet cez sieť rozvodov káblovej televízie je dostupný aj v Starom Meste a v najbližších týždňoch si ho budú môcť objednať aj Petržalčania.

Spoločnosť UPC spustila projekt modernizácie siete káblových rozvodov aj na karloveskom sídlisku Dlhé Diely. Obnova káblovej technológie spočíva vo výmene zariadení, ktoré skvalitnia existujúcu sieť a umožnia obojstranný prenos dát. Projekt si vyžaduje nové rozkopávky len v obmedzenom množstve. Prebiehajúca modernizácia siete vylepší aj príjem televízneho signálu káblovej televízie UPC. Od piatku 27. júna budú môcť využívať chello všetci obyvatelia Dlhých Dielov. Prípravy na sprístupnenie internetového pripojenia chello prebiehajú súčasne aj v mestskej časti Petržalka. Onedlho ho budú môcť využívať Petržalčania bývajúci v časti Dvory VI. Predpokladáme, že najneskôr 1. septembra bude chello prístupné všetkým záujemcom v Petržalke.

Hlavnou prednosťou služby chello je cena. Užívateľ platí každý mesiac len jeden fixný paušál – bez ohľadu na čas strávený na internete či objem prenesených dát. Okrem toho, širokopásmový prístup na internet cez chello je niekoľkokrát rýchlejší a kvalitnejší ako cez dial-up pripojenie či ISDN. V porovnaní s ADSL prístupom na internet má tú výhodu, že užívateľa neobmedzuje kapacitou prenesených dát. chello ponúka rýchlosť sťahovania až do 392 Kbp/s a posielania až do 128 Kbp/s. Nevyžaduje si prechod na drahší telefónny paušál, neobsadzuje existujúcu telefónnu linku a umožňuje paralelné sledovanie káblovej TV.

Záujemcovia o chello sa môžu dozvedieť viac informácií na UPC Infolinke Internet 02/59 42 24 44 (denne od 7. do 20. hodiny), prípadne na www.upc.sk alebo na www.chello.sk, kde môžu priamo požiadať o zaslanie avíza, kedy bude služba dostupná v ich mieste bydliska.

Stano Šaling
poverený hovorca UPC Slovensko


****************

chello broadband
chello je vedúcim európskym poskytovateľom širokopásmového internetového pripojenia s viac ako 700 000 zákazníkmi v ôsmych európskych krajinách: Holandsku, Rakúsku, Švédsku, Nórsku, Francúzsku, Belgicku, Poľsku a Maďarsku. Služba chello poskytuje stále širokopásmové internetové pripojenie za pevnú cenu bez telefónnych nákladov a rýchly a jednoduchý prístup do rozsiahleho sveta zábavy a informácií. Okrem toho, portály chello uvádzajú v miestnych jazykoch lokálne, národné aj medzinárodné obsahy širokopásmových pripojení.
chello broadband je dcérskou spoločnosťou United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) a súčasťou UPC Media Division.

UPC
United Pan-Europe Communications N.V. patrí medzi vedúce spoločnosti v oblasti širokopásmového pripojenia a zábavy v Európe. Prostredníctvom svojich širokopásmových sietí poskytuje prenos televízneho signálu, pripojenie na internet, telefónne spojenie a programmingové služby. Akcie spoločnosti UPC sú obchodovateľné na burze Euronext Amsterdam Exchange (UPC) a v USA na Over The Counter Bulletin Board (UPCOY). Majoritným vlastníkom UPC je UnitedGlobalCom, Inc. (NASDAQ: UCOMA).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 31   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.06.2003 • Kam směřuje německá kabelová síť? – 3. část
22.06.2003 • Kam směřuje německá kabelová síť? – 2. část [ 1 ]
21.06.2003 • Kam směřuje německá kabelová síť? – 1. část [ 2 ]
18.05.2003 • Co čeká kabelové sítě v Evropské unii - 2.část
13.05.2003 • Co čeká kabelové sítě v Evropské unii - 1.část
10.05.2003 • Železný: Nova je ve slovenských kabelovkách nelegálně! [ 22 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  to Tommy: 10-15MB limit 

04.08.2003 15:30 • zolo
Precital som si vsetky tvoje prispevky ale neprisiel som z nich na to, akym sposobom ma UPC zabezpecene, aby som ten limit neprekrocil.
 
 
  to heavy: 

06.07.2003 17:46 • matulo
Aky model toho routra US Robotics, prosim ta mas (model) ?Ja som si prave zohnal BENQ ESG103 a rad by som ho porovnal s tym tvojim.Si s nim inac spokojny ?Ja este CHELLO nemam, ale router ma aj pripojku na klas. modem takze uz cez neho fungujem.

Len neviem ci mam pri instalacii CHELLO, rovno povedat technikovi, ze to chcem capnut na ten router, alebo ho zatajit a prepojit to az po instalacii.Nebudem predsa koli 2-mu PC platit o 1/2 viacej...


 
 
  @ Yossarian a nick "m" 

06.07.2003 07:31 • heavy
Yossarian, co to je to zdielanie? Ak myslis na to, na co nick ”m”, tak odpoved je jednoducha: Chello by malo ponuknut oficialne aj druhu pripojku, samozrejme, ze za maximalne polovicu tej prvej. Inak, ja som to vyriesil obycajnym routerom US Robotics, na ktorom som ja napojeny a druhy PC je v detskej izbe. Nie je to samozrejme dovolene, ale, nikomu som to nevesal na nos, takze postihy so strany chello nie su ziadne. Mal som uz aj technika od chello doma, pokrutil hlavou, ale, nepovedal nic:-)))
 
 
  @ Agent 

06.07.2003 07:17 • heavy
Rychlost downloadu je okolo 600 Kb/s, aka je realna, to Ti neviem povedat, ale, z praktickych skusenosti viem, ze to je naozaj rychle. Ja vacsinou s pomocou Kazza stahujem mp3 a naozaj to frci. Co sa tyka kvality sluzieb chello, mam dojem, ze skor na zaciatku im to trochu haprovalo, casto vypadavalo a tak. Teraz je to podstatne lepsie, vyborny helpdesk a k accountu dostanes aj 5 mailovych adries a 10 MB webspace.
 
 
  to Martin 

04.07.2003 16:49 • Tommy
Poddunajske a Dolne hony az na konci takze tiez az jar 2004
 
 
  . 

03.07.2003 17:16 • Martin
Kedy budu pripojena cast podunajske biskupice respektive dolne hony ?
 
 
  to: Peťo 

03.07.2003 13:35 • Tommy
Dubravka bude az medzi poslednymi castami, takze v priebehu roka 2004, pocitam ze najneskor do juna 2004. :(

to Slovinsko je iba príjem vzdialeného vysielača na rovnakej frekvencií. Pri nočnej prestávke K49 MTV1 tam je vidieť RTV v silnom šume. Signal MTV1 ide z vysielaca v Soproni.
 
 
  Môj príspevok 

03.07.2003 13:31 • Tommy
to DoG: zapisal som si tvoj mail, ak bude nieco nove, hned ti pisem
 
 
  Můj příspěvek 

02.07.2003 23:17 • Peťo
Kedy bude internet cez kábel aj v Dúbravke?

Nedávno v noci som si všimol, že v UPC BA na 87. kanáli (MTV 1) je možné počas nočnej prestávky MTV 1, v zlej kvalite (zo zrnením) sledovať videotext RTV (Radiotelevizia) Slovenja (Slovinsko). Ako je to možné? Dá sa to sledovať aj cez obyčajnú Tv anténu v Bratislave? Kde odoberá UPC signál MTV 1? MTV 2 má tuším zo satelitu. Ďakujem
 
 
  to tommy 

02.07.2003 13:46 • DoG
Dufam ze bude horuca jesen v Raci a ze sa to rozbehne co najskor. Ved sme mlada stvrt (s mladymi ludmi, nie ako Stare mesto alebo Krasnany), potrebujeme moderne technologie :) Moj mailik vidno v hlavicke.
 
 
  to DoG 

02.07.2003 13:18 • Tommy
- ja som tiez rozmyslal o mikrovlnke ale odradila ma nekvalita spojenia (vela znamych co ju maju sa stazuju) a samozrejme rychlost. Podla mojho nazoru je BA uz natolko preplnena mikrovlnkami ze to bude len horsie. Ale nikomu moj nazor nevnucujem, kazdy si musi vybrat co je prenho dolezite. S tym susedom nei si sam kto o tom rozmyslal takto :) ale predsa len by ma to obmedzovalo a nie je to az taka velka polozka aby ma to zruinovalo. Ked si zoberiem ze ked idem cez vikend von a miniem liter, dalsi vikend dalsi liter, tak vlastne mi staci byt 2 vikendy doma napichnuty na nete a este aj usetrim :)

S tou Racou si dostal skreslenu informaciu, ono sa to sice uz pomaly pripravuje ale neverim tomu ze by to stihli este v lete. Bude to najskor na jesen, najneskor do marca 2003. A samozrejme ak sa budu spustat Raca tak to nebude naraz, pojde to postupne po uliciach, co moze sposobit aj mesacny rozdiel v ramci jednej mestskej casti.

Daj mi sem na teba mail a ked budem mat blizsie info tak ti to poslem priamo.
 
 
  to tommy 

02.07.2003 11:19 • DoG
- myslim ze by som sa krotil s tymi GB, predsa len by som stahoval len cez noc, skoda elektrine a navyse uskladnit tolko GB kazdy mesiac na disk to sa fakt neda...

- zacal som koketovat s mikrovlnkou, priznam sa chcel by som nizsi pausal. aj ked sa chello oplati, ale mne by stacilo slabsie spojenie za tisicku mesacne. Take ”Chello -” by sa mi hodilo :) Ta mikrovlnka ma dost velke prvotne naklady, ale potom to je ok (tisicka za 64kbps, ktorymi sa da natahat viac ako neoficialny limit UPC) a rychlost je garantovana.. Ale zasa kabel od UPC mam pri pocitaci a rychlost nie je na zahodenie.. Dost dobra alternativa je este zdielat Chello s jednym susedom, podla mna to je lepsie aj pre UPC, radsej jeden ”dvojzakaznik” ako ziaden z dvoch?

- mne povedali cez telefon, ze Raca bude uz v lete! Tak teraz neviem, uz som videl napichnuty na kabel :( (Ide mi o velke panelaky na Zahumeniciach)
 
 
  bla bla 

01.07.2003 18:16 • matulo
:to mc...to je to co nechcem, zapajat dalsie ”zbytocne” pc.Objavil som hw. firw.(4 port+router+NAT+...) [http://www.benq-eu.com/products/broadband/indexII.cfm?product=167] za cca. 2000 SKK, zapojim to do zastrcky, hodim to niekam pod stol a viac sa o to nestaram (managment cez http).

:to Tommy, dakujem za info.
 
 
  to DoG 

01.07.2003 08:30 • Tommy
to DoG: v Raci bude chello koncom roka 2003, pripadne na zaciatku roka 2004, zalezi od rychlosti prac. Oficialny limit sa neobjavi pretoze ziadny oficialny limit neexistuje. Predmetom sluzby chello + bude zapojenie na viac PC a tym samozrejme aj moznost preniest vacsie mnozstvo dat. To ci je pre teba 10-15 G malo alebo vela musis posudit len ty sam. Urob si porovnanie s inymi ponukami a rozhodni sa, je to len na tebe. Inak chudobnejsia ponuka nebude existovat, toto je zakladna celoeuropska ponuka chella, a je od toho odvodena aj cena, ktora sa v ostatnych krajinach pohybuje okolo 40-45E.

to matulo: LUKY budu spustane postupne v auguste, do konca augusta cele LUKY
 
 
  pre matulo 

01.07.2003 07:05 • mc
Správny postup, ale technikov môžeš aj ukecať (poznačia si priamo MAC routera) a je to hotové. Ešte jeden postup: druhá sieťová karta do PC na ňu router a za ním x ďalších PC, akurát že to jedno PC musí byť stále zapnuté.
 
 
  zdielanie 

30.06.2003 22:35 • matulo
Zaujimalo by ma akym sposobom prebieha instalacia?

V domacnosti mam totiz 2 pocitace na ktorych by som chcel zdielat pripojenie

(nezavisle), tz. cez hw. router-firew.Pripojenie je vraj viazane na MAC adresu siet. karty.

Predpokladam, ze ju technici pri instalacii zaeviduju.Napadlo ma, ze by som docasne (na cas instalacie) zmenil (soft.) MAC adresu siet. karty na MAC adresu routra, ked technici odidu jenoducho pripojenie prehodim priamo na router, na siet. karte zmenim MAC adresu spat na povodnu a som za vodou !?!

Zabudol som na nejaky detail ?



PS: Kedy budu zapojene LUKY (petrzalka) ;-) ?

M.
 
 
  Chello 

30.06.2003 16:53 • DoG
- kedy bude v Raci?

- na mesiac mi vychadza vytazitelnost Chella 100GB. Ak kvoli Chellu zacnem prevdzkovat PC nonstop, tak to mozno dosiahnem :) Ak sa to UPC nebude pacit, ako ma chce spomalit? Ak budem mily, tak urobim iba nocnu prevadzku - to mam 50GB, to je stale daleko od 10-15GB...

- suvisejuca otazka: co bude predmetom dalsich sluzieb (Chello+)? Ako budu dalej sluzby definovane (objavi sa oficialny limit na prenesene data)? Mimochodom, nebude aj chudobnejsia sluzba? 1690SK sa mi zda pohodova cena, ale priznam sa, drahsiu sluzbu by som asi nechcel.
 
 
  Môj príspevok 

30.06.2003 14:20 • Tommy
to M. : predpokladám že nad bytovými usermi bude UPC v tomto prípade mávať rukou, samozrjeme pokial sa tým dramaticky nezvýši odber dát pre jednu domácnosť

to haniball: malo by to byť v priebehu júla, záleží od toho ako rýchlo sa budú robiť rozkopávky. Jungmannova by mala byť do konca júla, celá Petržalka do konca augusta (ak sa niečo neskomplikuje)

to clovek1 : na DD sú zatiaľ sprístupnené iba 3-4 ulice, v najbližších dňoch budú sprístupnené celé DD. info na www.chello.sk je uverejnené ak to tam uz je na 100% možné. Objednať si môžeš už teraz, budeš pripojený najneskôr v priebehu 1-2 týždňov.

to p2p-user: 40G je dosť veľa, UPC akceptuje od 10-15G/mesiac. Ak chceš viac sťahovať, počkaj si do jesene kedy by mali byť nové produkty (chello +) tak ako je to napríklad vo Viedni. Inak prístup ku zákazníkovi je individálny, je možnhé že ak nikoho nebudeš obmedzovať môžeš stiahnuť mesačne aj 50G.

to klot@s: Nivy sú veľmi nesťastná časť BA, sklamem ťa ale počíta sa s nimi až na budúci rok :( niekde na začiatku

PS: nechcem byť múdry ale mám o tom dosť informácií takže ak Vás niečo bude zaujímať, kludne sa pýtajte. Ak nebudem vedieť tak zistím.


 
 
  kedy to budem mat? 

30.06.2003 13:00 • Klot@s
ahoj moze mi niekto povedat kedy dorazii chello aj na mestku cast nivy? mna deli od stareho mesta jedna ulica,a zato som bol potrestany tak ze sa najprv zapoji stare mesto potom dlhe diely, potom petrzalka ale co ma najviac zere ze potom pokracuju lamacom dubravkou a racou! prakticky to tahaju tam kde je najviac ludi a ruzinov nic? ten naposledy? hmm a to ma deli jedna ulica a preto musim pockat minimalne jeden rok ...platim ucty okolo 5000sk a uz ma to zere... potrebujem chello ... pls tak nevie niekto kedy to pride na nivy? dakujem ..
 
 
  Fair use policy 

30.06.2003 11:51 • p2p-user
Mesacne limity a upozornujuce maily su vo forach casto spominane. Pise sa o objeme uz od 10GByte.

Existuju na posudenie feroveho vyuzivania internetu nejake objektivne pravidla?

Uvediem priklad priemerneho ”tahaca” - chello linku vyuzije na 50%, cize za mesiac downloadne 60GByte a uploadne 20GByte. Bude takyto ”tahac” spokojnym uzivatelom sluzby chello, alebo moze o takychto hodnotach iba snivat?

V sucasnosti som pripojeny cez 64kbit mikrovlnku. Linku zatazujem na 99% (p2p network). Realne to znamena download aj upload po 20G/mesiac. Je aspon taketo vyuzivanie siete pri sluzbe chello tolerovane?
 
 
Celkový počet komentářů: 31 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist