Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 07:58:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Kabelové televize sdružené v ČAKK jsou připraveny jednat s držiteli licencí DVB-T o zařazení jejich vysílání do své nabídky

  Autor: PR Press ČAKK , e-mail: info@cacc.cz Přidané: 29.03.2007



Praha 29. března 2007. Kabelové televize sdružené v České asociaci kompetitivních komunikací (ČAKK) jsou připraveny jednat s držiteli licencí DVB-T o zařazení jejich vysílání do své programové nabídky. Představenstvo ČAKK se na této výzvě usneslo na zasedání dne 29.3.2007.


„K tomu, abychom držitelům licencí na zemské digitální vysílání nabídli náhradní vysílací platformu, nás vede především snaha napomoci řešit zablokovaný vývoj procesu digitaĺizace v České republice. Na tento stav nepřímo doplácejí všechna média,“ konstatuje předsedkyně představenstva ČAKK Vladimíra Chlandová a dodává: „Můžeme umožnit držitelům licence ověřit si své projekty u více než miliónu českých domácností, kam již dnes naši členové dodávají televizní signál. To vše za předpokladu, že držitelé licencí vstoupí do seriózního jednání o podmínkách přenosu. Zatím tak totiž, až na čestnou výjimku, nikdo neučinil.“

Představenstvo ČAKK se podle Vladimíry Chlandové dále shodlo na tom že kabelové televize a další provozovatelé alternativních platforem televizního vysílání dokáží nabídnout držitelům licencí podmínky více než srovnatelné s podmínkami provozovatelů terestrických multiplexů.

Prezident České asociace kompetitivních komunikací Zdeněk Vaníček k usnesení představenstva uvádí, že Asociace se k výzvě vrátí i na výroční konferenci, která proběhne v Praze ve dnech 23. a 24. dubna. „Na této konferenci se ovšem Asociace rovněž zásadně ohradí proti úvahám o tom, že start digitalizace by měli pomáhat financovat právě provozovatelé kabelových, satelitních a dalších alternativních platforem. Takzvané „must carry“, tedy povinné zařazení digitálních zemských programů komerčních subjektů do vysílání právě těchto platforem, tak jak o to někteří z nich usilují, by bylo neúnosné a vyvolalo by vleklý soudní spor s mezinárodním dosahem,“ varuje Zdeněk Vaníček.


O asociaci ČAKK:

Občanské sdružení Česká asociace kompetitivních komunikací sdružuje největší kabelové komunikační společnosti a alternativní operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, Karneval Media, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, BT Global Services, SELF servis a SATT.

Asociace dále sdružuje dvě desítky přidružených členů a pozorovatelů z České republiky a ze zahraničí.

Asociace vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (nyní Karneval Media). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnosti LICA a Hughes Network Systems, dodavatelé telekomunikačních technologií. ČAKK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací.

ČAKK od svého založení aktivně působí v asociaci CABLE EUROPE (Evropské asociaci kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951.

8. výroční konference ČAKK se koná ve dnech 23. a 24.dubna 2007 (http://www.cacc.cz/index.php3?jaz=cz&sid=14).


PR Press ČAKK - Česká asociace kompetitivních komunikací, 29.3.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.03.2007 • Televizní tipy pro sobotní večer 31. března
30.03.2007 • Televizní tipy pro páteční večer 30. března
29.03.2007 • Diváky České televize čeká velká Výzva
29.03.2007 • Televizní tipy pro čtvrteční večer 29. března
28.03.2007 • STV predstavila programovú štruktúru na sezónu jar 2007 [ 1 ]
28.03.2007 • Uvolněte se, prosím na obrazovce ČT po sté

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist