Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 02:33:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

STV Kamerun ze satelitu NSS-7 společnosti SES NEW SKIES

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 29.03.2007


Společnost SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), oznámila, že televizní stanice FTA s názvem STV1 a STV2 nejvýznamnější kamerunské mediální společnosti SPECTRUM GROUP zahájily vysílání ze satelitu NSS-7. Družice NSS-7 je umístěna na orbitální pozici 338° východně a v západní, střední, jižní Africe může zajistit kvalitní pokrytí signálem v pásmu Ku. V Evropě ji sledovat nelze.

Vysílání programů STV1 a STV2 ze satelitu NSS-7 umožní mediální skupině SPECTRUM, aby souběžně poskytla dvojí signál pro celé území republiky Kamerun: pro příjem DTH s parabolou 95 cm a pro šíření ze svých terestrických vysílačů VHF - pro případné diváky na území s více než 17 milióny obyvateli.

Satelitní platforma NSS-7 umožní STV zlepšit distribuci signálu volně vysílaného programu STV1 (vysílá 24 hodin denně a nabízí pořady z různých oblastí: hudba, zábava, vysílání pro mladé, pro městského diváka) a programu STV2 (všeobecný formát, zahrnuje např. původní zprávy, události - vysílané živě, kvalitní zábavu, filmy, sitcomy, dokumenty, kulturní pořady, pořady pro mladé, vzdělávací pořady, pořady se zábavní a informační náplní).

Pan Colin Mukete, vedoucí a generální ředitel mediální skupiny SPECTRUM GROUP, při zahájení provozu řekl: „Spojení STV s družicí NSS-7 je novým významným krokem k dosažení našeho ambiciózního a chvályhodného cíle, abychom i nadále poskytovali prvotřídní televizní zábavu pro stále větší publikum při využití nejnovějších a nejmodernějších technologií k úplné spokojenosti stále většího počtu našich televizních diváků.”

Pan Jean-Pierre Kabanda, obchodní ředitel SES NEW SKIES pro Afriku řekl: „Společnost SES NEW SKIES je potěšena tím, že smí přivítat významného afrického soukromého vysílatele a že si zasloužila důvěru televize SPECTRUM TELEVISION, když jim pomohla zajistit pokrytí pro nové diváky jejich oblíbeného anglického a francouzského programu.”

Generální ředitel STV, pan Mactar Silla poznamenal: „Zástupci televize STV jsou hrdí na to, že vysílání může pokrýt větší počet domácností po celém Kamerunu, ale také ve střední a západní Africe. STV má nyní lepší pozici, aby se prezentovala a podílela se na celé řadě zajímavých programů. Tak nabídne více příležitostí místním talentovaným lidem, inzerentům, sponzorům a divákům, když přispěje k propagaci Kamerunu a africké kultury.”


O televizi SPECTRUM TELEVISION:

Televize SPECTRUM TELEVISION (STV) byla založena v Kamerunu a je z jedním vysílatelů s největším počtem diváků v republice Kamerun. Jestliže chce divák sledovat oblíbenou zábavu a dvojjazyčný program, televize STV mu nabízí dva FTA televizní kanály STV1 & STV2, které lze přijímat terestricky, ze satelitu (DTH) a v kabelových sítích nejen v Kamerunu. STV má jeden z největších archivů televizního vysílání v subsaharské Africe (francouzský a anglický). Stanice nabízí různé pořady pro mladé a zábavní rodinné programy (24 hodin denně/7 dní v týdnu), zpravodajství, přímé přenosy z významných událostí, pořady pro městského diváka (hiphop), sitcomy, africké filmy, telenovely, diskusní pořady, dokumenty, sport (včetně nejdůležitějších ligových fotbalových zápasů a mistrovství v boxu), hudební klipy, politickou satiru, pořady pro děti a mládež. Padesát procent z denně vysílaných programů STV se skládá z místní produkce, pořady jsou určeny pro všechny cílové skupiny diváků. Zpravodajství STV je vysíláním nezávislým a poskytuje služby, které jsou jedny z nejvýznamnějších v oblasti televizního vysílání v Kamerunu. Je vysoce hodnoceno pro svoji důvěryhodnost, bezprostřednost a kvalitu.


O družici NSS-7:

NSS-7 je nejmodernější, výkonný satelit pro pásmo Ku a C, který je umístěn na orbitální pozici 338° východně nad Atlantským oceánem. Satelit zajišťuje optimální pokrytí a kapacity pro území Ameriky, Evropy, Afriky a Středního východu a poskytuje televizní, datové, internetové služby a služby pro vládní subjekty. Je to nejvýznamnější družice pro transatlantické televizní vysílání a primární družice pro distribuci televizního signálu po celé Africe.


Charakteristické údaje satelitu NSS-7:

- domácnosti s platformou DTH (35 kanálů, cca 100 tisíc předplatitelů);
- potenciální dosah 58 miliónů domácností,
- 82 miliónů diváků v 40 zemích po celé Africe;
- orbitální pozice 338° východně (významná orbitální pozice pro trvalé a příležitostné vysílání - OU/SNG).


O společnosti SES NEW SKIES:

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES vlastní a provozuje globální flotilu sedmi satelitů na oběžné dráze, další konstruovanou družici (NSS-9) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Hong Kongu, New Delhi, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě a SES AMERICOM v Severní Americe. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím flotily satelitů. Další informace o společnosti je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses.com.


SPECTRUM TELEVISION, STV1 & STV2, KAMERUN
Yves Feltes, Media Relations, SES NEW SKIES



SES Press, 29. 3. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.03.2007 • ASTRA je lídrem na trhu v Rakousku
18.03.2007 • SES NEW SKIES zajistí satelitní internetové spojení pro francouzskou Polynésii
11.03.2007 • ASTRA se v Německu těší velké oblibě
09.03.2007 • SES ASTRA dále zvyšuje svůj dosah a má zásadní vliv na digitalizaci
07.03.2007 • Vesmírná mise rakety Ariane 5 v poslední fázi
02.03.2007 • Pro Sieben Austria se spoléhá na satelitní diváky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  tomuto nerozumiem - priestoru ... 

30.03.2007 00:23 • anonym two
tomuto nerozumiem - priestoru sa tu tomu venuje akoby išlo neviem aké extra super programy. No a killer veta je jednoznačne: V Európe sa to sledovať nedá.
Tak WTF???
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist