Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 05:07:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Športový kanál Slovenskej televízie bude stáť 250 až 300 mil. Sk

  Autor: V.Černegová, Stratégie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 15.08.2007


„Priemerné ročné výdavky STV sú pritom 1 miliarda 100 miliónov korún,“ doplnil Nikolaj Savický, riaditeľ pre strategický rozvoj a štatutárny zástupca generálneho riaditeľa STV. Na otázku, z akých zdrojov chce STV tieto financie zabezpečiť, odpovedal, že jednoznačne z koncesionárskych poplatkov. Podľa neho pripravovaný zákon o koncesionárskych poplatkoch má zefektívniť výber koncesií.

„Pokiaľ by platili všetci koncesionári na Slovensku, už dnes máme pokryté výdavky na vysielanie športového programu,“ uviedol Savický.

Športový kanál STV3, ktorý odštartuje svoje vysielanie dňom slávnostného otvorenia Letných Olympijských hier (LOH) v Pekingu, bude vysielať počas LOH non-stop a počas bežného vysielania 16 až 18 hodín programu denne.

Slovenská televízia chce zabezpečiť vysielanie športového programu, ktorý zatiaľ používa názov STV3, aj kvalite HD a formátoch 4:3 a 16:9. „Na príprave programu z LOH sa bude podieľať štúdio v Pekingu a v Bratislave. Pôjde o širšie programové bloky zostavené zo živého vysielania z Olympiády, vstupy z olympijského športového štúdia a analytické príspevky, diskusie,“ informoval Andrej Miklánek, projektový manažér okruhu STV 3. Počas LOH sa bude na športovom vysielaní podieľať aj STV 2, čím spoločné programové body STV2 a STV3 vytvoria prienik približne 25 %.

Za hlavný prime-time vo vysielaní z LHO označil Jaroslav Šišulák, vedúci športovej redakcie, 18,30 hod. do 1 hodiny v noci. „Začiatku vysielania STV3, 8.8.2008, bude predchádzať skúšobné vysielanie v júli 2008.“

V bežnom vysielaní ponúkne STV3 približne 3 hodiny premiérového programu denne. STV chce viac priestoru venovať domácim športom, pomer vysielania by mal predstavovať 60/40 (domáci šport/ zahraničná akvizícia). To je podľa Miklánka cesta, ktorou by sa STV3 mala uberať, keď chce byť športový kanál úspešný v prostredí zahraničnej konkurencie (Eurosport, Galaxy,atď.). Súčasťou takmer ročnej prípravy na spustenie vysielania má byť aj doplnenie stavu redaktorov. Podľa Šišuláka by malo ísť o 30 až 35 nových redaktorov, moderátorov a komentátorov a taktiež prijať nových režisérov, kameramanov a vedúcich výroby. Prvé konkurzy by mala verejnoprávna televízia odštartovať už na jeseň toho roka.

STV takisto informovala, že potrebuje na STV3 zabezpečiť viac ako 5700 hodín programu ročne, vrátane repríz, pričom doterajší rekord je 1200 hodín za rok 2006. Na začiatku bude STV3 môcť prijímať asi 40 % obyvateľstva, ktoré prijíma vysielanie cez kábel alebo satelit. Rozsah penetrácie bude ďalej záležať od rýchlosti rozšírenia digitálneho vysielanie a nákupu set-top boxov.


Zdroj: Valérie Černegová, Stratégie on line, 15.8.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 26   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.08.2007 • Bude mít Slovenská televize svůj samostatný uplink? [ 18 ]
18.08.2007 • PREMIERE Star: Jedenáct programů, tři ceny
17.08.2007 • Rok pred štartom STV3 [ 7 ]
13.08.2007 • 15. září startuje HBO Comedy [ 7 ]
10.08.2007 • STV odvysiela z OH 700 hodín - 24 hodín denne na STV3, 16 hodín denne na STV2 [ 12 ]
07.08.2007 • Příjem satelitního vysílání v Moskvě a Moskevské oblasti

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  Anonyme už bolo načase aby si ... 

23.08.2007 08:53 • HiHi
Anonyme už bolo načase aby si skončil, lebo ty tvoje reakcie a sprostosti sa už nedali počúvat!!! Hambím sa za to, že na Slovensku máme takýchto ako ty.
 
 
  Nemá to zmysel... 

22.08.2007 11:01 • anonym
Zas nechápeš. Ak má STV plniť verejnú službu pre 1%. Tak ja ako koncesionár chcem pre zvyšok 99% 99 kanálov - Pre deti,Priroda,...atď. Neviem čo teba vzrušuje STV ak neplatíš koncesionárske poplatky.Viem čo vysiela STV hlavne telenovely a 8 rozprávok cez prázdniny to je teda sila. Nemá to zmysel s tebou debatovať. Končim Čau...
 
 
  Anomyme budeš tady někomu nadá ... 

22.08.2007 09:35 • CS
Anomyme budeš tady někomu nadávat do "debilů" a přitom tady právě ty vybekovals že STV není schopna dat celé prázdniny ani jednu pohádku. Toto ale absolutně nebyla pravda protože např. skoro celé prázdniny byla každú sobotu před večerníčkem na STV 1 právě ta pohádka. Když sem na to už dřív reagoval, že nemáš pravdu tak na to ani nereagovals. Je to prostě tak, že si neumíš přiznat ani vlastní chybu když napíšeš něco co není pravda. Trochu vlastní sebekritiky jak ti napsal aj "NiHiL" by neuškodilo. Prostě budeš jenom kritizovat STV ani nevíš co tam vlastně vysílá.
 
 
  Anomyme vidím, že právě tvoj d ... 

22.08.2007 09:22 • CS
Anomyme vidím, že právě tvoj dialog je na pěkné úrovni. Jediné co dovedeš je kritizovat a vulgárně tady urážet. Pokud nebudeš ani trochu slušný tak nemá s tebú vobec cenu diskutovat. S hulvátem nemíním za žádnú cenu diskutovat!!! A to že si nacionalista je pravda podle tvojich odpovědí. To že nechceš STV 3 neznamená že ho nechú další. Ještě jednú ti opakuju že STV je veřejnoprávní TV a aj kdyby mělo o STV 3 zájem 1% diváku tak je to v rámci plnění veřejnoprávní služby. Pro veřejnoprávní TV nesmí byt hlavním kritériem sledovanost ale pokud možno poskytnout programy všech zaměření aj kdyby to mělo jednoprocentní sledovanost. Toto ti napsal aj "NiHiL" ale ty to asi nikdy nepochopíš.
 
 
  Pre CS 

22.08.2007 08:30 • anonym
Konečne som sa schuti zasmial.Zato že nechcem STV3 neplatím koncesionárske poplatky. Udivuje ma tovoja blbosť.Aspoň vdím akú má tento dialog úroveň.Ja osobne ten program nechcem a platím koncesionárske poplatky ako všetci ostatní takže MÁM právo vyjadriť svoj názor ako napríklad aj NiHil že....?
 
 
  Eště jedno Anonyme. Nevím proč ... 

21.08.2007 21:27 • CS
Eště jedno Anonyme. Nevím proč píšeš vy Češi když já nejsu vobec Čech a ani Slovák. Já bych taky o tobě mohl tvrdit že si Maďar a ne Slovák aj když si ze Slovenska. Možná na to přindeš jaké su národnosti. Když už to začals s tím nacionalismem tak v ČR není jenom česká národnost jestli o tom nevíš. Místo toho abys byl rád že budeš další program navíc tak budeš jenom kritizovat. Nakonec by mňa zajímalo jestli vobec platíš koncesionářské poplatky když umíš enom kritizovat.
 
 
  oprava 

21.08.2007 17:02 • cs
Anonyme už toho nechaj. Máš to vobec v hlavě v pořádku. Přeca nemožú dabovat do turečtiny aj kdyby to bylo desetkrát levnější než slovenský a nebo ČESKÝ dabing protože je to nesrozumitelný jazyk pro občana Slovenska. STV dabuje do češtiny protože ju to vynde levněji a umožňuje to zákon z důvodu srozumitelnosti slovenského diváka. Dokonca v některým případech (třeba u Simsonových) dokonce slovenský divák vyžaduje český dabing a nechce slovenský. Tvoja odpověď mě jenom ujistala v tom, že ti opravdu strašně moc vadí čeština na slovenských TV a konkrétně u STV. Mě je osobně jedno jestli je to v češtině a nebo slovenštině a ani kolikrát nevnímám v jakém dabingu to je. Některý dabing je lepší slovenský a některý český. Nerozlišuju český a slovenský dabing ale dobrý a špatný. Když se mi nelíbyl český dabing u Dempsey a Makepeacové na Nově tak sem sa na to nedíval a sledoval sem ho na Jednotce s původním slovenským dabingem. Mimochodem s tím dabováním to tady začals všechno ty a jenom sem na to reagoval. Osobně sa nikdy nedívám a ani bych se nedíval na nějaký slovenský film, pohádku a nebo seriál v českém dabingu. Kvoli takovým jak si ty sa rozdělilo Československo! Prostě kdo chce česky a nebo slovensky rozumět tak rozumí a kdo nechce tak nerozuměl ani ve společném státě. Súhlasím s tím co ti odepsal "NiHiL" a má úplně pravdu v tom že kdyby všeci platili koncesionářské poplatky jak majú tak má STV dost pěněz na Jednotku, Dvojku a aj STV 3.
 
 
  Anonyme už toho nechaj. Máš to ... 

21.08.2007 17:01 • CS
Anonyme už toho nechaj. Máš to vobec v hlavě v pořádku. Přeca nemožú dabovat do turečtiny aj kdyby to bylo desetkrát levnější než slovenský a nebo slovenský dabing protože je to nesrozumitelný jazyk pro občana Slovenska. STV dabuje do češtiny protože ju to vynde levněji a umožňuje to zákon z důvodu srozumitelnosti slovenského diváka. Dokonca v některým případech (třeba u Simsonových) dokonce slovenský divák vyžaduje český dabing a nechce slovenský. Tvoja odpověď mě jenom ujistala v tom, že ti opravdu strašně moc vadí čeština na slovenských TV a konkrétně u STV. Mě je osobně jedno jestli je to v češtině a nebo slovenštině a ani kolikrát nevnímám v jakém dabingu to je. Některý dabing je lepší slovenský a některý český. Nerozlišuju český a slovenský dabing ale dobrý a špatný. Když se mi nelíbyl český dabing u Dempsey a Makepeacové na Nově tak sem sa na to nedíval a sledoval sem ho na Jednotce s původním slovenským dabingem. Mimochodem s tím dabováním to tady začals všechno ty a jenom sem na to reagoval. Osobně sa nikdy nedívám a ani bych se nedíval na nějaký slovenský film, pohádku a nebo seriál v českém dabingu. Kvoli takovým jak si ty sa rozdělilo Československo! Prostě kdo chce česky a nebo slovensky rozumět tak rozumí a kdo nechce tak nerozuměl ani ve společném státě. Súhlasím s tím co ti odepsal "NiHiL" a má úplně pravdu v tom že kdyby všeci platili koncesionářské poplatky jak majú tak má STV dost pěněz na Jednotku, Dvojku a aj STV 3.
 
 
  uz skonci 

21.08.2007 16:31 • NiHiL
pre anonyma:places na zlom hrobe.Osobne si nemyslim ze CS je vlastnikom dabingove studia.Alebo sa mylim?Bol tento clanok o dabingu?Alebo o ceskej televizii?A preco Ta vytaca ze Cesi nemaju dost slovenciny v CT?Ved mi mame STV, tam je slovenciny dost.Komu chces vykrikovat ze pouziva malo cudzieho jazyka na CT?Nepozeraj na to ze sme boli jeden narod,uz nie sme?A kto vlastne bol iniciatorom rozdelenia?Takze niekedy nezaskodi sebareflexia, aj ked je kriticka.A teraz ruku na srdce:myslis si ze keby vsetci platili konces.poplatky ostali by peniaze na STV3 alebo len GR STV by mal nove auto, novy byt a nove odmeny?Ja hovorim lepsie mat STV3 pre 1% ludi ako mat Darma, Kubisa alebo bozechran Kapustu pre 47% ludi.Takze tak...
 
 
  To CS 

21.08.2007 08:23 • anonym
Mňa to absolútne nezaujíma či Slovenský dabing drahý.Dabujete vy Češi Slovenský serial do Češtiny a to nie je drahé?Je to Slovenská televízia tak nech to dabuje po Slovensky. Alebo keď to bude lacné tak po Turecky? Píšeš absolútne sprostosti.
 
 
  Anomyme zasa špatně. Slovenčin ... 

20.08.2007 00:41 • CS
Anomyme zasa špatně. Slovenčina ešte např. na CS Film, Animal planet, Discovery, moravská TV Noe. Dřív býval aj dost slovenský dabing na Hallmarku a pak ho přestaly dávat protože byl údajně o dost dražší než český. Jasně sem ti napsal že slovenštiny je opravdu na ČT málo, ale nemáš pravdu v tom že ju nejde na ČT vobec slyšet. To smé bys mohl říct o ČT že može dávat sport na ČT 1 a nebo ČT 2 a nepotřebuje čtvrtý program ČT 4 Sport. Na ČT 24 je taky hromadu toho samého co je na ČT 1. Dokonce dost pořadů jede ve stejnou dobu paralelně na ČT 1 a aj na ČT 24. Když srovnám ČT 2 a STV 2 tak má úplně stejné programové zaměření (na STV 2 je dokonce aj víc filmů pro vážného diváka než na ČT 2). Vím moc dobře že STV si nechává dabovat zahraniční filmy v ČR do češtiny protože je to vynde levněji než by nechali davovat na Slovensku do slovenčiny. Podle toho že STV si nechá dabovat v ČR de opravdu vidět že slovenský dabing je oproti českému předražený. Jinak ze slovenštiny do češiny předabovávají hlavně Češi a ne Moraváci. U nás na Moravě sú dokonce třeba na rádiu Haná aj slovenští moderátoři a moderují ve slovenštině. Měl se možnost vidět aj nějaké aktety na slovenských TV ohledně toho jak dnešní slovenské děcka a mláděž rozumí češtině. Bylo to tuším na Markíze a ptali se mladých ze Slovenska na nějaké české slova co znamenají ve slovenštině a taky to nebyla žádná sláva.
 
 
  Správy ČT 

18.08.2007 14:32 • anonym
Ja nič nebudem prekrúcať.Nechápem čo to tak bereš vážne.Je pravda že Slovenčinu u Vás nie je počuť.Napríklad len Minmax alebo Jetix.Vieš o tom že moja dcerá 5 ročná veľa krát mluví, ale mne to nevadí.Čo sa týka STV ja ten projekt nezatracujem ale má uplne iné finačné problémy a nie aby malli ešte další program.keď plnia program telenovelami X hodín dene.a tie správy a panoráma bol len príklad, že priestor na využitie pre deti a šport tam je tak načo im je další progrram...
 
 
  Anonyme v mojem článku z 17.08 ... 

17.08.2007 22:38 • CS
Anonyme v mojem článku z 17.08.2007 - 22:32 sem psal pochopitelně o zprávách ČT a ne o zprávách STV, abys to nějak náhodú nepřekrucoval.
 
 
  Anonyme zprávy na STV nejsú 4x ... 

17.08.2007 22:32 • CS
Anonyme zprávy na STV nejsú 4x za den ale jen 2x a nebo maximálně 3x pokud sa opakujú aj na Jednotke. Na Dvojke sa vysílajú v noci a potom sa opakuju druhý den ráno před devátou hodinou. Na Jednotke sa opakujú taky v noci a to eště nepravidelně tak 4x do týdna. Nejsu z Čech ale z Moravy tak mňa nemosíš poučovat co vysílá STV a třeba Jojka atd. Tímto možeš oblbovat tak Čechy a ne Moraváky z jižní a východní Moravy. Mimochodem pokud eště neslyšels slovenčinu na ČtT tak buď ju nepoznáš od češtiny anebo blbě slyšíš. Češi sice slovenčinu potlačují ale opravdu sa aj na ČT někdy v malých procentech objeví. Kdybys třeba sledovals moravskou TV "Noe TV" tak bys viděl kolik jde tam pořadů ve slovenčině co vyrobila právě TV Noe a nebo převzatých pořadů ze Slovenska třeba od STV.
 
 
  Anonyme opakuješ a eště píšeš ... 

17.08.2007 22:14 • CS
Anonyme opakuješ a eště píšeš hovadiny. Vidím že ani nevíš ani co STV vysílá, jinak bys nemohl napsat takovú hovadinu, že za celé prázdniny neumija dat ani jednu pohádku "rozprávku" (radši sem ti to přeložil). Vzpamatuj sa protože každú sobotu je na Jednotce před večerníčkem právě pohádka. Mimochodem ty zprávy sa opakují v noci vetšinú po půlnoci a ráno od osmi do devíti na Dvojke. Na Jednotke sa opakujú taky v noci ale nepravidelně, asi tak 4x do týdna. Osobně su rád že opakujú zprávy v noci a druhý den ráno. Myslíš že každý može jak ty sledovat zprávy v 19:30. Mimochodem STV 2 je ve stejném stylu jako ČT 2 a taky je tam panoráma. Nejsu ze Slovenska a vím lepší jak ty co STV vysílá. Hlavně že víš co dávajú TV v ČR a nevíš co vysílá STV!!!
 
 
  Správy ČT 

17.08.2007 08:27 • anonym
CS Súhlasím s tebou len vy davate spravy STV raz aj to o 5 ráno na ČT2. Na STV sú správy ČT 4 krát za deň trapas.U nás je 30 percent filmov dabovaných v Českom jazyku a na Českých Tv (mám všetky) som Slovenčinu nikdy nepočul. Ešte aj Slovenský serial predabujete po Česky. Takže tak to je...
 
 
  Mám z toho obavy 

17.08.2007 07:06 • Mirko
Tento nový GR STV ťahá verejnoprávnu televíziu zase ku dnu.Zlatý Rybníček, ten STV úroveň podvihoval. Podľa mňa sú to zbytočne vyhodené peniaze. Keď príde nejaká športová udalosť, treba ju vysielať na STV 2, keď je hluché obdobie, treba vysielať pre náročnejšieho diváka, detského diváka. Podľa mňa jeden multiplex zložený z programov STV1,2, Markíza, JOJ a TA3 na Slovensku bohato stačí.Vysielanie repríz športových podujatí do omrzenia je zbytočný luxus.Viď ČT4ŠPORT.
 
 
  Anonyme co máš proti zpávám ČT ... 

16.08.2007 16:33 • CS
Anonyme co máš proti zpávám ČT a panorámě. Aj ČT vysílá panorámu a zprávy STV. STV je veřejnoprávní TV a musí vysílat aj pořady na které by se třeba dívalo aj 1% diváků (např. národnostní magazíny atd.). A to že tebe např. nazajímají zprávy ČT neznamená ješte to, že to nezajímá aj jiné diváky na Slovensku. Co se nelíbí třeba tobě vyhovuje zase jinému!!!
 
 
  Blooddog: dobrá trefa ... 

16.08.2007 09:43 • Marek
Blooddog: dobrá trefa
 
 
  anonym 

16.08.2007 09:00 • Blooddog
SAT za pár šupov kúpiš,ale či ti bude podporovať HDTV o tom silne pochybujem :D keďže STV3 bude vysielať v HD
 
 
Celkový počet komentářů: 26 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist