Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 11:24:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Na Sport1 a Sport2 prichádza jedna z najlepších hokejových líg sveta, švédska SHL

  Autor: AMC/PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.sk Přidané: 14.09.2019


Hokejový národ si žiada poriadnu porciu hokeja. Je nám veľkou cťou zaradiť popri našej dlhoročnej stálici KHL, prestížnej pohárovej CHL s českou a slovenskou klubovou účasťou do programu aj jednu z najtradičnejších a najlepších líg na svete, najvyššiu švédsku súťaž SHL.


Okrem gigantického nábytkárskeho reťazca, vysoko bezpečných automobilov či jednej z najpredávanejších hudobných skupín planéty dalo Švédsko svetu tiež skvelý hokej. Frölunda, Färjestad, Djurgården. To sú len niektoré stálice z radov tradičných klubov, ktoré pozná nielen každý hokejový fanúšik, ale nepochybne neuniknú ani pozornosti toho, koho srdce čo len trochu bije pre šport. Švédsky hokej dlhodobo patrí k najlepším na svete. Jasným dôkazom toho sú nedávne úspechy reprezentácie Tre Kronor na vrcholových akciách. Majstrovské tituly z rokov 2017 a 2018 pripomenuli elitnú sezónu 2005/06, v ktorej hokejová reprezentácia zvíťazila na olympijskom turnaji v Turíne a následne triumfovala na svetovom šampionáte v Rige, čím sa stala pre Švédsko historicky najúspešnejšou sezónou.

Švédsky hokej sa stabilne drží vo svetovej špičke ako na medzinárodnej, tak aj na klubovej scéne a nič nenasvedčuje tomu, že by sa na danej situácii malo čokoľvek zmeniť.

„Švédska SHL je po KHL suverénne najlepšou hokejovou ligou Európy. Stačí sa len pozrieť na úspechy Frölundu v Lige majstrov, ktorá už dávno nie je len vhodnou prípravou na začiatku sezóny. V súťaži, ktorá naberá na atraktivite a konfrontuje majstrov európskych krajín, dokázal úradujúci švédsky majster získať tri tituly v priebehu posledných piatich rokov,“ hovorí skúsený hokejový komentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Švédsko sa v poslednom desaťročí stalo maximálne dominantným a určujúcim menom v hokejovom svete. Posúďte sami. Erik Karlsson, Victor Hedman, Henrik Lundqvist, Daniel a Henrik Sedinovci, ak pôjdeme ešte hlbšie do histórie, Peter Forsberg či Mats Sundin. Elitné svetové hviezdy, ktoré si podmanili NHL, vzišli z prostredia vrcholovej švédskej súťaže, ku ktorej máte teraz vďaka staniciam Sport1 a Sport2 bližšie.

„Sme radi, že môžeme túto atraktívnu súťaž sprostredkovať aj divákom na Slovensku a v Čechách. Švédsky hokej je rýchly, dynamický, bohatý na súboje, ale aj pekné útočné akcie. Švédske tímy sú komplexne vyspelé a kladú na svojich hráčov tie najvyššie nároky. Vo švédskej lige sa presadia skutočne len tí najlepší, čo atraktivite jednoznačne pomáha,“ dodáva Marcel Mareš, Country Manager AMC Networks International pre Slovensko a Českú republiku.

Hokej do Švédska priniesol na začiatku dvadsiatych rokov minulého storočia americký režisér a vôbec prvý tréner švédskej reprezentácie na olympijských hrách, Raoul Le Mat. Odvtedy švédsky hokej prešiel dlhú cestu neskutočného vývoja až do dnešnej podoby, plnej úspechov a kvality. Švédska liga je oficiálne označovaná za tretiu najlepšiu hokejovú súťaž sveta po NHL a KHL. Diváci sa môžu tešiť aj na výraznú slovenskú a českú stopu, ktorá je v SHL už tradíciou. Veď švédske majstrovské tituly majú vo svojej zbierke napríklad Pavel Patera, Jiří Hrdina, Alexander Salák či Martin Ševc. V súčasnosti pôsobí vo Švédsku štvorica Čechov a jeden Slovák.

Vojtěch Mozík, Färjestad (CZ)
Roman Will, Rögle (CZ)
Roman Horák, Växjö (CZ)
Dominik Furch, Örebro (CZ)
Marek Hrivík, Leksand (SK)

„Dominik Furch prichádza do Örebra po štyroch sezónach v KHL ako jasná jednotka a verím, že nebude mať problém si tento post obhájiť. Podobnú šancu má po kvalitnej sezóne v Liberci aj Roman Will v bránke Rögle. Roman Horák odštartuje vo Växjö druhú sezónu a bude chcieť vylepšiť slušnú bilanciu 33 bodov z tej minulej, špičkový reprezentačný obranca Vojtěch Mozík bude zasa jedným z pilierov defenzívnych radov Färjestadu. Veríme, že slovenskí diváci ocenia výkony svojej hviezdy so skúsenosťami z NHL Mareka Hrivíka v drese nováčika Leksandu,“ bilancuje šéfkomentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Diváci sa môžu v sezóne 2019/2020 tešiť na 110 prenosov s vysoko kvalitným profesionálnym komentárom a to navyše vo veľmi príjemných popoludňajších či podvečerných časoch, na ktoré sú pri sledovaní hokeja na Slovensku a v Česku zvyknutí.

Okrem bohatého hokejového menu v podobe KHL, SHL a CHL televízny program staníc Sport1 a Sport2 ponúka aj prenosy z ďalších atraktívnych športových udalostí a vrcholových súťaží, ako sú Formula1, portugalská najvyššia futbalová súťaž Liga NOS, turecká Süper Lig, NFL, tenisové turnaje okruhu ATP250, hádzanárska Liga majstrov či vybrané elitné boxerské galavečery.


O AMC Networks International - Central and Northern Europe

AMC Networks International - Central and Northern Europe je súčasťou AMC Networks International, jednou z popredných medzinárodných spoločnosti na poli televízneho vysielania a distribúcie tematických televíznych staníc sústreďujúcich sa na Strednú a Východnú Európu. Súčasné AMCNI - Central and Northern Europe portfólio zahŕňa 12 televíznych staníc v štyroch žánroch: šport: Sport1, Sport2, športu, detské: Minimax, Megamax, zábavno-vzdelávacie: Spektrum, TVPaprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film mobil , Film + a Film Café. Obsah tematických staníc sa vytvára pre miestnych divákov, jazykové verzie a trhy. Je dostupný v celej sérii platforiem vrátane HD, služieb na požiadanie a verzie pre mobilné telefóny.

AMC Networks International (AMCNI) je globálnou divíziou AMC Networks a dodávateľom uznávaných zábavných relácií pre predplatiteľov vo viac ako 140 krajinách a územiach v Afrike, Ázii, Európe a Latinskej Amerike. AMCNI zahŕňa ako globálne značky Sundance Channel a MGM Channel, tak aj populárne kanály s lokálnym významom a rôznorodým žánrovým zameraním. Viac informácií nájdete na www.amcnetworks.com/amcni


O spoločnosti AMC Networks:

Spoločnosť AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) sa už viac ako 30 rokov venuje produkcii kvalitných filmov a relácií, vlastní a prevádzkuje niekoľko populárnych a oceňovaných značiek v oblasti platenej káblovej televízie. AMC, IFC, SundanceTV, WE TV, a IFC Films produkujú relácie, ktoré sú výrazné, zaujímavé, kultúrno relevantné a oslovujúce divákov naprieč rôznymi spoločenskými skupinami. Spoločnosť tiež prevádzkuje globálnu divíziu, AMC Networks International. Viac informácií nájdete na www.amcnetworks.com.


Michaela Ivaničová, PR Consultant, PR.Konektor SK


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.09.2019 • Populární Kouzelný pes Vafle se vrací na obrazovky Minimaxu v druhé sérii
08.09.2019 • Prima ZOOM vás chce uchvátit i tento týden
06.09.2019 • Mistrovství Evropy družstev ve stolním tenisu
03.09.2019 • National Geographic uvede dokumentární cyklus Aktivisté v boji proti chudobě
01.09.2019 • Začátek září rozzáří podívaná na Prima ZOOM
29.08.2019 • US Open tradičně na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist