Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 21:57:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Česká televize nabídne Velkou pardubickou živě a ve vysokém rozlišení

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 08.10.2009


Vždy druhou sobotu v říjnu se každoročně koná Velká pardubická, nejtěžší překážkový dostih v kontinentální části Evropy. Letos se do historie této tradice zapíše již 119. ročník. Česká televize zprostředkuje svým divákům mimořádný zážitek z prestižního svátku dostihového sportu, a to prostřednictvím více než tříhodinového živého vysílání. Přímý přenos z Velké pardubické České pojišťovny začne v neděli 11. října 2009 ve 13.10 hodin na programu ČT1.

Vysíláním z pardubického dostihového závodiště budou provázet zkušení profesionálové z Redakce sportu ČT. Dostihy bude komentovat Marek Svačina, v terénu bude reportér Pavel Fučík a Studio Velké pardubické bude moderovat Petr Vichnar. Ten uvítá hosty, významné osobnosti z branže: žokeje a trenéra Pavla Složila, který pojede Velkou pardubickou už podesáté, a dostihového trenéra Milana Theimera, jenž kromě jiného podrobně přiblíží Taxisův příkop, Irskou lavici a Velkou vodu.

Přenos zpestří řada zajímavých informací o klisně Sixteen, dvojnásobné vítězce Velké pardubické útočící letos na třetí „zlato“ v řadě. Diváci se mimo jiné dozvědí více o bělouších a klisnách figurujících v historii závodu, o Semantice (matce Sixteen) i o majiteli šampiónky, filmovém producentovi Jaroslavu Boučkovi.

Česká televize bude přímý přenos z Velké pardubické odbavovat nativně ve vysokém rozlišení. Obraz v této kvalitě budou moci sledovat diváci ČT HD, satelitního HDVT vysílání České televize na družici Astra 1E (podrobnosti o ČT HD v tiskové zprávě). ČT HD je dostupné také v IPTV Telefónica 02 a v zemském digitálním vysílání sítě 4 stejné společnosti. V běžném vysílání programu ČT1 bude obraz přepočítáván do standardního rozlišení SD.

Coby technologický mozek živého vysílání z Velké pardubické poslouží nejnovější přenosový vůz ČT, nejvyspělejší mobilní televizní pracoviště v České republice. V něm budou zpracovávány signály všech kamer rozmístěných na závodišti. Nasazen bude i další šestikamerový HD přenosový vůz. Česká televize tak zajistí kompletní HDTV vysílání včetně live studia přímo ze závodiště.

Dění v areálu a především na 6900 metrů dlouhé trati bude sledovat 27 HD kamer. V akci budou také nedocenitelné sport-cam, kamery s dvojnásobným počtem zaznamenaných snímků za sekundu. Kamerový park ve spojení s 6 šestikanálovými zpomalovacími servery umožní efektní opakované, detailní záběry klíčových událostí na trati. Dynamiku vysílání umocní záběry z radiových kamer, poprvé budou využity dvě. Kamery na dálkově ovládaných robotických hlavách poskytnou netradiční záběry z nejobtížnějších překážek. Pro provoz a vzájemnou komunikaci veškeré televizní techniky muselo být na závodišti nataženo 10 km kabeláže a 3 km optických vláken.

Záznam 119. ročníku Velké pardubické bude odvysílán v neděli 11. října 2009 večer od 22.15 hodin na programu ČT4 a k dispozici bude rovněž v internetovém iVysílání České televize na adrese www.ivysilani.cz.

Historii prestižní dostihové události připomene sportovní program ČT4 již v sobotu 10. října 2009 večer. Od 22.30 hodin odvysílá blok s názvem Retro: Velká pardubická. Zahájí jej ve 22.30 hodin Velká pardubická 1965, pokračovat bude ve 22.45 hodin snímkem Velká pardubická 1972, dále dokumentem o problémech slavného dostihu Velká pardubická aféra od 23.00 hodin, ve 23.20 hodin pak Příběhem Taxisova příkopu z cyklu Lapidárium a vyvrcholí ve 23.35 hodin dokumentem o minulosti i současnosti našeho nejstaršího a neslavnějšího dostihu Velká pardubická koňská opera.


Štěpán Janda, Tiskový útvar ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.10.2009 • Slovenskej futbalovej reprezentácii fandilo viac ako milión divákov STV [ 1 ]
09.10.2009 • Vítězství Charouze, Engeho a Mückeho v Le Mans Series 2009 na SPORT 5
07.10.2009 • Hokej na NOVA Sport v říjnu 2009
03.10.2009 • Říjnové seriály na AXN Sci-Fi a AXN Crime
30.09.2009 • Říjnové premiéry na HBO Comedy a HBO Digital
29.09.2009 • Říjen na AXN

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist