Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 09:01:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vítězství Charouze, Engeho a Mückeho v Le Mans Series 2009 na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 09.10.2009


SPORT 5 v příštím týdnu připomene historický úspěch týmu Aston Martin Racing a česko-německé posádky Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke v Le Mans Series 2009. Přinese reportáž z celosvětového finále vzdělávací soutěže F1 ve školách, v níž letos při první účasti uspěl i český tým. A v přímém přenosu nabídne závod NASCAR Sprint Cup Series.


Do posledního podniku sezony 2009 bojovala česko-německá posádka britského týmu Aston Martin Racing Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke o vítězství v Le Mans Series. Do závěrečného podniku sezony, který se odehrál na klasickém britském okruhu Silvestone, nastupovali Charouz, Enge a Mücke s prototypem Lola Aston Martin LMP1 s bondovským startovním číslem 007 se sedmibodovým náskokem před svými pronásledovateli z týmu Pescarolo. Zatímco se jejich rivalové trápili s technickými problémy, Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke bojovali o umístění na stupních vítězů. Po bezchybném výkonu v šestihodinovém závodě na tisíc kilometrů nakonec posádka Charouz, Enge, Mücke obsadila na Silverstonu třetí místo.

V pěti podnicích sezony Le Mans Series 2009 Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke pětkrát vystoupali na stupně vítězů a dvakrát dokonce na stupínek nejvyšší. Vyrovnané a velmi dobré výkony dovedly posádku prototypu Lola Aston Martin LMP1 se startovním číslem 007 až k prvenství v celkové klasifikaci Le Mans Series. Přesně padesát let poté, co Aston Martin vyhrál mistrovství světa sportovních vozů, tak dokázala britská značka s pomocí Jana Charouze, Tomáše Engeho a Stefana Mückeho úspěch zopakovat.

SPORT 5 tento historický úspěch týmu Aston Martin Racing a česko-německé posádky Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke připomene téměř čtyřhodinovým záznamem rozhodujícího závodu na britském Silverstonu. SPORT 5 jej vysílá ve středu 14. října od 19:00 hodin.

Skvělého úspěchu dosáhl český středoškolský tým BlueForce v mezinárodním finále projektu F1 ve školách, které letos probíhalo v Londýně. Studenti Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické v Českých Budějovicích vyhráli trofej pro Nejlepšího nováčka soutěže. Česká republika přitom měla ve finále mezinárodní vzdělávací soutěže své zástupce poprvé v desetileté historii projektu. Zatímco se právě rozbíhá druhý ročník soutěže F1 ve školách, SPORT 5 v půlhodinovém sestřihu připomene londýnské finále. Sledujte jej na SPORT 5 ve středu 14. října od 18:20 hodin.

Do svého finále se pomalu blíží americká NASCAR Sprint Cup Series. Brzy ráno v neděli 18. října (1:35 hodin SEČ) se na oválu Lowe´s Motor Speedway v Charlotte odehraje již jedenatřicátý závod ze šestatřiceti a zároveň třetí závod části Chase for the Cup. Aktuálním leaderem soutěže je s osmnáctibodovým náskokem Mark Martin. Druhé místo drží Jimmie Johnson a třetí Juan Pablo Montoya. SPORT 5 vysílá z Charlotte, kde bude závod sledovat 165.000 diváků, přímý přenos v neděli 18. října v 1:35 hodin SEČ.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/T-T karty a karty CS Link/Media Vision/diGITALlink.


Obr.: Le Mans Series 2009, Silverstone, Aston Martin Racing, vítěz LMS 2009, foto: BPA/Petr Frýba

PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, 7. 10. 2009


Pokud vás zajímá, co se bude na stanici SPORT 5 vysílat, můžete si stáhnout kompletní týdenní přehledy vysílaných pořadů na webu v sekci TV download.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.10.2009 • Slovenskej futbalovej reprezentácii fandilo viac ako milión divákov STV [ 1 ]
08.10.2009 • Česká televize nabídne Velkou pardubickou živě a ve vysokém rozlišení
07.10.2009 • Hokej na NOVA Sport v říjnu 2009
03.10.2009 • Říjnové seriály na AXN Sci-Fi a AXN Crime
30.09.2009 • Říjnové premiéry na HBO Comedy a HBO Digital
29.09.2009 • Říjen na AXN

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist