Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 12:07:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

ASTRA dosiahla 102 milónové celkové pokrytie

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 04.05.2005


SES ASTRA, jedna zo spoločností holdingu SES GLOBAL (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) uverejnila najnovšie výsledky svojho pravidelného Satellite Monitors. ASTRA Satellite Monitors, ročenka uznávaná poprednými európskymi výskumnými inštitútmi je považovaná za odvetvové meradlo (benchmark) kvôli svojim vysoko kvalitným informáciám a kľúčovým údajom týkajúcim sa Európskeho DTH trhu.

Posledné sčítanie potvrdilo trvalý rast poslucháčov ASTRy vo všetkých 34 krajinách, ktoré pokrýva. Od začiatku roka 2005 počet užívateľov služieb audiovizuálneho vysielania a širokopásmových služieb sprostredkovávaných satelitným systémom ASTRA na orbitálnej pozícii 19.2º a 28.2º East dosiahol 102.7 miliónov. To predstavuje medziročný nárast o 8.3 miliónov domácností, resp. 8.8 %.

V rámci 30 každoročne skúmaných krajín počet ASTRA domácností vzrástol o vyše 3.6 milióna a posunul tak celkové pokrytie satelitných a káblových domácností na 98.0 milliónov. Okrem toho SES ASTRA po prvý krát spočítala aj príjemcov v Bosne (520,000), Srbsku (840,000), Maroku (2.78 milióna) a Tunisku (580,000). Výskum odhalil, že ASTRA dodáva služby pre ďalších 4.8 milióna domácností v týchto krajinách.

Výskum okrem toho potvrdil pozíciu ASTRA ako vedúceho satelitného systému určeného pre príjem direct-to-home (DTH) v Európe. Začiatkom roku 2005 viac než 41 miliónov domácností v Európe a Severnej Afrike prijímalo služby ASTRA priamo zo satelitu, pričom v roku 2003 to bolo len 36.4 milióna. Ďalších 61.3 milióna domácností využíva ASTRu k príjmu prostredníctvom káblovej televízie.

Štúdia ilustruje úspešnosť oboch ASTRA direct-to-home platforiem na 19.2° East aj na 28.2° East: DTH publikum využívajúce ASTRu 19.2° East vzrástlo o 4.6 milióna (+16%) na 33.7 milióna domácností. ASTRA satelity na 28.2° East využíva 7.6 milióna domácností (čo reprezentuje nárast o 0.4 milióna resp. +5% v porovnaní s minulým rokom) – prevažne vo Veľkej Británii a Írsku.

Francúzsko, Nemecko, Poľsko, Španielsko a Veľká Británia zostali pre ASTRu tradične kľúčovými trhmi satelitného príjmu. Nárasty sú dané celkovým rastom digitálneho direct-to-home (DTH) príjmu v rámci všetkých európskych krajín. 24 miliónov domácností prijímajúcich signál z družice ASTRA na pozícii 19.2° alebo na 28.2° East je číslo zo začiatku roku 2005 a znamená nárast zo 17.7 milióna z konca roka 2003.

ASTRA si tak upevnila už aj tak dosť silnú pozíciu na trhu digitálneho príjmu, pričom ide o vysoko konkurenčné prostredie. 3 zo 4 digitálnych satelitných domácností, ktoré sú pokryté aj signálom ASTRy sú príjemcami služieb ASTRy. Výsledkom je nárast celkového digitálneho DTH príjmu ASTRy z 49% v roku 2003 na 58% v súčasnosti.

V neposlednom rade je signál z ASTRy prijímaný aj 17.3 miliónmi výlučne analógových satelitných domácností. 70% z týchto domácností (viac než 12 miliónov) sa nachádza v nemecky hovoriacich krajinách kde pretrváva široká ponuka analógových staníc.


Yves Feltes, Press Relations, SES GLOBAL
Luc Welter, Manager Strategic Market Development, SES Astra



ASTRA Satellite Monitor

· „Satellite Monitors“ sú objednané SES ASTRou a vykonávané vedúcimi európskymi výskumnými inštitútmi používajúcimi všeobecne uznávané pravidlá a metodiky. Tieto výskumy boli ocenené známkou kvality nezávislými výskumnými autoritami Francúzska, Nemecka, Talianska, Poľska, Španielska a Veľkej Británie.

· „Monitors“ zisťujú vývoj trhu v oblasti vysielania a príjmu širokopásmového obsahu v Európe a Severnej Afrike. Do konca roku 2004 dotazovatelia oslovili viac než 78000 domácností a prispeli tak k skutočnému obrazu trhu v 34 krajinách.

· ASTRA „Satellite Monitors“ sú považované za benchmark (meradlo) aj kvôli vysokej kvalite informácií a kľúčovým údajom Európskeho trhu na poli DTH.

· SES ASTRA má k dispozícii výskumný tím zaoberajúci sa obsiahlymi prieskumami a trhovými analýzami, ktoré potom poskytuje svojim klientom a obchodným partnerom.

· Detailnejšie informácie o tomto rozsiahlom a hĺbkovom prieskume a jeho výsledkoch budú v priebehu niekoľkých týždňov k dispozícii na www.ses-astra.com.

· 30 krajín zahrnutých do monitoringu SES ASTRA Satellite Monitors ku koncu roku 2003: Austria, Belarus, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Ukraine, UK.





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.05.2005 • Dnes začíná vysílat CS Film - aktualizováno [ 29 ]
03.05.2005 • Satelity HOT BIRD™ a EUROBIRD™1 pokrývají 119,4 miliónů domácností v Evropě, na Středním východě a v severní Africe
02.05.2005 • Československé filmy se vracejí na televizní obrazovky prostřednictvím filmového kanálu CS Film [ 3 ]
02.05.2005 • Česká televize zahajuje experimentální digitální vysílání [ 3 ]
02.05.2005 • Dnes začíná vysílat ČT24 - aktualizováno [ 5 ]
30.04.2005 • BBC Prime: zahrada pro festival Africa ‘05

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist