Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 12:49:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Seznamte se: Satelitní přijímač Kaon KSC570 - 4.část

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 07.10.2003


Čtvrtou, závěrečnou částí dokončíme test levnějšího receiver Kaon KSC 570. Po úvodním popisu a základních technických dat, vnější popisu a dálkového ovladače a popisu hlavního menu dnes dojde na obsluhu a závěrečné hodnocení..


Ještě v krátkosti k obsluze přijímače:

Jak je zvykem u většiny digitálních receiverů, zobrazují se na obrazovce při změně předvoleb (anebo po stisknutí tlačítka INFO) informační lišty. U tohoto receiveru obsahuje údaje: číslo předvolby, název programu, satelit, čas, S a Q červená a modrá čára s procentním vyjádřením – což je graficky znázorněná hodnota síly a kvality přijímaného signálu, datum, název pořadu, jeho začátek a konec a použitý kódovací systém. Po druhém stisknutí INFO se zobrazí nad touto žlutou lištou ještě obdélník s technickými parametry: družice, číslo transponderu (v seznamu receiveru), frekvence, polarita, hodnoty SR, V-PID, A-PID, P-PID, počet audio zvuků, titulků a zda je teletext u daného kanálu a provider (název paketu). Jak je zvykem, ruší se tyto informace buď samy po uplynutí nastaveného času anebo klávesou EXIT.

Dále jsou ještě v liště barevná kolečka, po stisknu stejně vybarvených „teletextových“ tlačítek se dostaneme do dalších funkcí. Zelené nám zobrazí současné a žluté následující informace o vysílaném pořadu (z EPG), modré vyvolá INFO. Pokud jsou v digitálním streamu vysílané titulky, stačí zmáčknout červené tlačítko SUB/TEXT naskočí volba jazyka titulků.

Po stisknutí tlačítka OK na ovladači anebo na čelním panelu se zobrazí Seznam TV (anebo v režimu rádio Seznam Radio) kanálů. Podle navoleného třídění (zelené tlačítko) budeme mít tento seznam uspořádaný přesně stejně jako jsme to popisovali v menu Seznam. Červeným tlačítkem pak stejným způsobem jako v předchozí části přepínáme mezi 8 favoritními kategoriemi.


Závěreční shrnutí:

Kaon KSC 570 se může stát vhodným receiverem pro začínajícího či nenáročného satelitního fanouška. Výborný obraz, kvalitní zvuk přes digitální konektor, velmi rychlé přepínání a nezamrzání, to jsou hlavní přednosti tohoto přijímače. Kapacita paměti je v současném vyráběném hardware sice snížena na 4000 předvoleb, ale i to postačuje.


Bezproblémový je přechod z nekódované na kódované vysílání v Czechlinku. Také satelitní fanoušek, toužící po sledování řady sportovních kanálů bude spokojený, pokud použije levný Irdeto EuroCAM modul, se kterým si bude firmware receiveru rozumět a získá tak Free-CAM s řadou (zatím) dostupných kanálů v jednotkových kódovacích systémech.


Drobnou pihou na kráse je detekce druhého CAM CryptoWorks (např. kombinace dvojice Czechlink či Slovak link či UPC), obraz se ale dekóduje. Někomu možná nebude vyhovovat pouze dvě CI rozhraní (šachty) pro vložení přístupových modulů (CAM), v INFO tabulce se nezobrazuje hodnota FEC (poměr chybové korekce), který se vyhledává a přiřazuje automaticky. Naopak receiver dobře pracuje s identifikátory SID a lze načíst všechny kanály Premiere Direct, Erotic i např. kamery při závodech Formukle 1. Popis v menu je až na výjimky pěkně počeštěný, i když někde se jedná o „cestinu“, tedy chybějí háčky a čárky, ovšem srozumitelnost je na velmi dobré úrovni.


Klasický problém je s češtinou v EPG u programů v UPC Direct, kde je „philipsová“ čeština oříškem pro drtivou většinu receiverů na našem trhu. Také přechody z volného na kódováné vysílání u stanic ČT1 a ČT2 v Czechlinku nečinilo receiveru sebemenší problémy, zřejmě protože je používán CAM CryptoWorks, který „snáší“ více jak vestavěné čtečky.


Pochválit musíme také snadnou editaci družic, motoru a též bezproblémové natáčení motoru s funkcí USALS - to jsou hlavní aktiva tohoto přijímače. Když k tomu připočteme jednoduchou obsluhu, snadnou editaci na obrazovce či přes počítač (SetEdit Wolfgana Litzigera s aktuálními „náplněmi“ ze SatcoDX), dostaneme dobře vybavený a cenově dostupný přijímač pro každého. Ještě k ceně – např. na webu www.satelitShop.cz se prodává za cenu okolo 6200 Kč vč. daně.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.10.2003 • Seznamte se: Satelitní přijímač Kaon KSC570 - 3.část
02.10.2003 • Seznamte se: Satelitní přijímač Kaon KSC570 - 2.část [ 1 ]
01.10.2003 • Seznamte se: Satelitní přijímač Kaon KSC570 - 1.část
27.09.2003 • Stavíme rodinný domek - nezapomeňme na rozvody [ 19 ]
25.09.2003 • Jsou velké paraboly ještě v módě ? – 2.část [ 1 ]
24.09.2003 • Jsou velké paraboly ještě v módě ? – 1.část

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

07.10.2003 12:12 • antsat
Měl jsem ho půl roku doma a výborný reciver.Prodal jsem ho jen proto,že je k mání kaon 520 hornet.Mělo by to býti zas to samé + modul @crypt
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist